CYTAT
Treść
Farsa z czasów II wojny światowej, w której bez skrupułów ośmieszani są Niemcy, Francuzi, Włosi i Anglicy. Akcja serialu rozgrywa się w okupowanej przez faszystów Francji, w małym prowincjonalnym miasteczku. W uroczej knajpce bywają dosłownie wszyscy: fajtłapowaci niemieccy oficerowie, namiętne partyzantki z miejscowego Ruchu Oporu, zagubieni angielscy jeńcy, włoscy brygadieży i sepleniący żandarm. Właściciel tego przybytku Rene dzielnie odpiera ataki ze wszystkich stron i znajduje czas, by romansować pod bokiem swojej naiwnej żony...
Obsada »
Gorden Kaye - René Artois
Carmen Silvera - Edith Artois
Vicki Michelle - Yvette Carte-Blanche
Richard Marner - Pułkownik Kurt von Strohm
Guy Siner - Porucznik Hubert Gruber
Kim Hartman - Helga Geerhart
Kirsten Cooke - Michelle Dubois
Rose Hill - Madame Fanny La Fan/Leclerc
Kochani pamiętacie ten kultowy...przynajmniej dla mnie serial

Świetna genialna komedia szydząca z europejczyków(Franc, Angl, Niemc, Włosi) w trakcie wojny
Boże ile razy ja oglądałem ten serial....świetni aktorzy i powalająca fabuła...wszystko utrzymane w klimacie ironii i pastiżu
I to paowalające "Dżiń Dybry" angola który udawal żandarma....No i Upadła madonna z obwisłym cycem..heh genialne
Her Filck...z fon smolhausenem.....wyłem niewąsko.....wszystkie postacie tworzyły specyficzny klimat..który dla mnie był niezapomniany....zawsze z chęcią powracam do tego serialu..i zawsze się uśmieje

A wy znacie go???? Jeśłi tak jakie wrażnie na was wywarł

...macie do niego sympatie tak jak ja????