Samo Istny Zapłon Człowieka

Wierzycie czy nie?

• Total voters
    0
Status
Zamknięty.

piena

Member
Wczoraj ogladalem na National Geographic o samo istnym zapaleniu sie czlowieka
chodzi oto ze czlowiek sie pali ale nie spala otoczenia bylo tam wiele przykladow
gosciu po ktorym zostaly tylko kosci inny przyklad gosciu po ktorym zostaly tylko nogi i byla taka gosciuwa co to przezyla i miala blizny ja zaglosowalem na Tak bo wczoraj widzialem przyklady

Yezo

Active Member
Też kiedys oglądałem program na ten temat i musze przyznać ze był przekonujący, ale dalej nie wiem i nie potrafie zrozumiec dlaczego taks ię dzieje, co ejst tego przyczyną i czy człowiek coś czuje wtedy...Jest to naprawde intrygujące i mam nadzieje, ze kiedys zostanie wyjaśnione
Ale oczywiście wierze w coś takiego i również głosuje na tak

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Kiedyś w TV widziałam taki program, bodajże Nie do wiary czy coś. Tam pokazywali takie dziwactwa. Świat jest pełen tajemnic zwykle się mawia. Samopalenie się jezt zjawiskiem równie intrygującym jak poltergeist ( swego czasu interesowałam się zjawiskami paranormalnymi - Czynnik PSI się oglądało
tongue.gif
). Pokazywano przykłady, jacyś naukowcy przedstawiali swe teorie itp. Jedni mówili, że to możliwe inni, że nie. Fakt, że ludzie ci naprawde się palili. Naukowo nie da się tego wyjaśnić. Jakby to stwierdził mój kumpel : Wszystko, czego nie da się racjonalnie wyjaśnić, to tajne eksperymenty rządowe mające na celu zniewolenie ludzi ( serio tak mówi i myśli ). Naoglądał się za dużo Archiwum X
dry.gif

Shadow27

Member
Istnieć istnieje to napewno bo przecież Ci ludzi płoną i giną , a sami się nie popalą dla zabawy... niestety nasza technologia nie pozwala jeszcze wyjaśnić takich zdarzeń i nic na ten temat się nie dowiemy dopóki jakiś naukowiec nie odnajdzie przyczyny samozapłonu ... ciekawe jakby to wyjaśniło Radio Maryja
laugh.gif

G

Gray_Fox

Guest
Uważam że jest to realne. Również jak poprzednicy oglądałem o tym w Nie do Wiary. Podobno są za to odpowiedzialne jakieś komórki , czy geny. Również wątpie żeby podpalili sie dla zabawy. Podobno coś właźi nam do płuc, jakiś odczyn siarkowodorowy i zachodzi reakcja jakaś tam i człowiek zaczyna sie zapalać. Lol.

QUOTE ciekawe jakby to wyjaśniło Radio Maryja

hehe ^^

Pzdr

CZytałem o takich przypadkach w książce Viktora Farkasa pt. "Niewytłumaczalne zjawiska". Naprawde fajna książka i polecam ją każdemu. A co do tematu to prawie zawsze osoby, które ginęły przez samo zapłon chciały umrzeć. Za przykład podam przypadek Glen Denney'a z Luizjany. 18 września 1952r. postanowił się rozstać z życiem . Przeciął sobie tętnice na lewym ramieniu, na przegubach rąk i kostek nóg. Jednak nie umarł z wykrwawienia ale z powodu zaczadzenia!! Gdy go znaleziono jego zwłoki pożerał gwałtowny ogień pozatym w pomieszczeniu nie paliło się nic oprócz niego. W każdym przypadku spaleniu ulegała ofiara. Natomiast inne rzeczy w tym ubrania były nie naruszone. Samo zapłonowi toważyszył także wzrost natężenia pola magnetycznego do poziomu kilka krotnie wyższego niż pozostałe.

Pozdro U ALL!!!!

PS. Naprawde fajny temat. Długo takiego dobrego tu nie widziałem.
smile.gif

ozi

Athlete
Weteran
Zagłosowałem na "Nie". Dlaczego? Może gdybyś podał jakieś przykłady (konkretne) to bym uwierzył. Nigdy o czymś takim wcześniej nie słyszałem, nigdy o tym nie myślałem, nigdy nie widziałem na tego typu temat programów etc...

Jednakże może być to prawda. Ludzki organizm, ciało, umysł nadal są dla nas wielką zagadką. Sami nie potrafimy zrozumieć sensu swojego istnienia. Do końca nie jesteśmy pewni dlaczego w naszych ciałach czasami zachodzą takie procesy jakie zachodzą. Skąd pochodzą nasze sny. Także czemu nie samo zapłon? Może to i jest możliwe, jeszcze długo nie dowiemy się jakie pierwiastki, składniki :)P) wchodzą w strukturę naszego ciała. Jednak ja potrzebuję dowodów, bo własne domysły nic mi nie dają.

Kan

Member
Na tej stronie znalazłem dość ciekaw artykuł o samozapaleniu. Pozwoliłem sobie zacytować kilka fragmentów:

QUOTE Poważne naukowe badania rozpoczęło zdarzenie z 1725 roku. Oberżysta Jean Millet został oskarżony o zamordowanie własnej żony. Ciało odnaleziono całkowicie spalone z wyjątkiem niewielkiej części. Przy tym przedmioty znajdujące się w pobliżu pozostały nienaruszone. Podłoga pod ofiarą była zwęglona.

QUOTE 4 kwietnia 1731 roku w Cesenie w pobliżu Werony uległa samospaleniu hrabina Cornelia Bandi. Rozsypała się w popiół w pobliżu własnego łóżka. Znaleziono tylko nogi, do połowy spaloną głowę i trochę mazistego popiołu. Ogień nie wyrządził innych szkód.

QUOTE Jedynym człowiekiem, który przeżył atak samozapalenia, był profesor matematyki James Hamilton z uniwersytetu Nashvill. 5 lipca 1835 stojąc przed własnym domem poczuł piekący ból w lewej nodze. Spostrzegł płomień długości kilku centymetrów, który wydobywał się z jego ciała.

I wiele innych.
Nie wiem jak wy ale takie rzeczy mnie przerażają. Ale z tego co się tam doczytał nie stwierdzono przypadku w którym był by obecny świadek takiego samozapłonu. Więc to jeden z większych minusów realności tego zjawiska. Warunki w jakich to zaistniało są niewiarygodne musze przyznać. Ale prawdopodobnie jest to kolejna bajka powstała w wyniku przeróżnych niedomówień i ludzkich „ubarwień” rzeczywistości>

Dark Shadows

Active Member
Głos oddałem na tak głownie po tekstach Kana i po tym, co nieraz widziałem w telewizji. Widziałem jakiś program i tam pokazano jak człowiek zapalił się na własnym łóżku nie wiadomo jak. Wiem, że może i jest to wyreżyserowane, ale dlaczego nic innego się nie zaczęło palić. Tylko on się spalał.

Dlatego właśnie uważam, że to jest możliwe a co więcej prawdopodobne, ale każdy ma swoje zdanie.

Mozę kiedyś ktoś przeprowadzi pełne badania i okaże się ze to całkowita prawda.
Nie wiadomo.

Em.50

Member
Kan - super stronka (blog) . Ciekawa tematyka .
Myślę , że samozapłon jest możliwy , ponieważ nasz organizm jest nieznany całkiem i niezbadany do końca . Nigdy nie wiadomo co może się stać ...
(Uwaga ! W tej chwili właśnie zapalił mi się palec ! Odciąłem jednak dopływ tlenu i ok , lecz palca i tak nie odzyskam
biggrin.gif
)
Wierzę w to , że człowiek może sam się zapalić i spalić . Sam nie chciałbym spłonąć jak marzanna ...
No ale cóż . Podsumuję to tak :
--------------------------------------------------
Takie Życie ...

GoKU gm

Member
widzialem w tv w programach typu niedowiary wiele rzeczy które neidawały mi spokoju i i których zawsze myślałem ze sa niemozliwe co prawda niema na to naukowych dowodow ale czy sa dowody na istnienie Boga ? nie a mimo to miliony ludzi wierzy w niego i w różnego rodzaju cuda wiec moze zacznijmy wierzyc ludziom a nie tylko szuakc i rządać dowodów po pewnego dnia mozemy sie znalesc na ich miejscu wiec raczej wierze w samozapłon.Pozdro

doctor

Wariat
Weteran
Ja tez o tym slyszalem ... wiem ze nakrecono wiele filmow na ten temat... ale jakos na mnie to nie dziala po prostu nie moge w to uwierzyc jak to sie dzieje :/ jesli zobacze to moze uwierze
tongue.gif
ale watpie zeby to istnialo... chociaz wtedy nasuwa sie pytanie co z Tymi ludzmi no nie ?

Pan Cienia

New Member
Z wiarą to u mnie krucho. Oglądałem ten dokumęt i jakoś mnie on nie przekonał. Więc byłem za NIE. Może kiedyś uwierzę ale dopiero kiedy to się wyjaśni. Sorry za krutkiego posta!!!

Pozdro
huh.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom