Router Ip Itd :/

Status
Zamknięty.

doctor

Wariat
Weteran
Witam od mojej przeprowadzki mam pod modem zewnętrzny (kablówka) podłączony router [Ja mam z kabla a brat radiowy do laptopa],
no i wszystko niby jest spoko ale gdy próbuje grać w Enemy Territory albo Quake3 przez neta :/
to kumple zwyczajnie mnie nie widza, albo włącza im sie odliczanie na połączenie i trwa w nieskończoność, hosta zawsze robie ja bo mam najszybszy net (1mb)...

Natomiast jeśli chodzi o grę > Twierdza to kumpel sie połączy i spoko możemy grać jakiś czas tylko po jakimś czasie (różnie) go wywala i ja sam zostaje na planszy...
do końca nie wiem czyja to wina czy kumpla czy mojego routera :/ w każdym bądź razie dopóki go nie miałem to chyba było wszystko wporządku...

Mógłby mi ktoś pomóc ?

szczurek

Menda serowa
Weteran
Quake 3 i ET są na tym samym silniku, wiec to cos w ustawieniach gry chyba ;] Może coś w ustawieniach połączenia z netem.
Bo skoro w twierdze gracie normalnie to zadnej zapory nie ma.
W ET i Quake 3 nie moglem sie łączyc jesli nie miałem ustawionej podczas gry zapory na allow all. Uzywam SPF.

doctor

Wariat
Weteran
Znaczy mi sie wydaje ze takie gry jak twierdza w trybie multiplayer wysylaja aby do siebie informacje o stanie bazowym mapy i na tym sie to wszystko konczy, a quake 3 czy ET to gry dynamiczne na ktorych zeby pograc potrzebny jest virtualny serwer ktory sie zaklada hostujac...

Moj router filtrow zadnych nie ma, wiec nie mozliwym jest zeby cos blokowac,
ale wiem ze trzeba go jakos skonfigurowac...
Ja nie mam zadnego FireWall'a jedynie autoochrone z Nortona AntyVirusa ale to zawsze mialem i mozna bylo grac...

Sek w tym ze mnie nikt nie widzi jak robie hosta, wiec z serwerem polaczyc sie nie moga :/
aktualnie w ustawieniach routera doszedlem do czegos takiego jak Virtual Servers w opisie pisze iz dotyczy to Multi Connections
czyli chyba dobrze... :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Po ip dodaj port :27960 może pomoże.
Jesli mozesz łączyc sie normalnie z serverami dostępnymi w necie to widocznie koledzy łączą siew zły sposób albo źle im ip podajesz.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom