Naszła mnie chęć na jakiegoś moda. Więc rozejrzałem się troszkę po internecie i przeczytałem info o "Returning" . Mod wprowadza baaardzo dużo urozmaiceń, sam w sobie jest dodatkiem do gry (coś a la Noc Kruka), można go zainstalować jako dodatek, oraz jako modyfikację. Poprawia on dużo tekstur i całkowicie zmienia oblicze świata z Gothica 2 jaki zapamiętaliśmy. Poziom trudności jest podwyższony, ja wybrałem u Xardasa najłatwiejszy, a młody wilk który stoi niedaleko wejścia do wieży zabija mnie na dwa dziabnięcia. Dla prawdziwego fana i konesera sztuki Gothic bosko. Nie przeszkadzało mi to, dostałem dużo pieniędzy na początek (Xardas daje 1000 złota), ale nie cieszmy się tak, bowiem wszystko w grze podrożało o 100%. Każdy osobny punkt siły, zręczności czy wytrzymałości (tak, tak, wytrzymałość taka jak w g3, jednak jak ją stracimy to umieramy) kosztuje 75 sztuk złota, więc 10 punktów siły to będzie już 750 złotych monet, bardzo drogo.
To była dobra strona medalu. Teraz napiszę o tej gorszej. Tłumaczenie jest dosłownie do d*py i z d*py wzięte. Autor wszystkie dialogi wrzucił do google translatora, albo w inne tego typu shity. Wyszły z tego bardzo śmieszne rzeczy (np. latarka jako pochodnia, albo Bezimienny mówi o sobie jako o kobiecie). Dialogi są tak mądrze przetłumaczone i zanalizowane, że czasami gdyby to że nie grałem w gothica tyle razy, to nic bym nie rozumiał.
Jeżeli ktoś w to grał to niech napisze coś od siebie, jeżeli miałbym ocenić tego moda w skali od 1 do 10 dostałby 3.
To była dobra strona medalu. Teraz napiszę o tej gorszej. Tłumaczenie jest dosłownie do d*py i z d*py wzięte. Autor wszystkie dialogi wrzucił do google translatora, albo w inne tego typu shity. Wyszły z tego bardzo śmieszne rzeczy (np. latarka jako pochodnia, albo Bezimienny mówi o sobie jako o kobiecie). Dialogi są tak mądrze przetłumaczone i zanalizowane, że czasami gdyby to że nie grałem w gothica tyle razy, to nic bym nie rozumiał.
Jeżeli ktoś w to grał to niech napisze coś od siebie, jeżeli miałbym ocenić tego moda w skali od 1 do 10 dostałby 3.