Po przeczytaniu recenzji mogę stwierdzić, że brzmi ona dobrze i można się z niej wiele dowiedzieć.
Jeszcze nie grałem w ZB ale chwilowo wolę poczekać aż wyjdzie kilka łatek do tej gry, bo gra jest super, ale bawić się w zabugowany produkt to... lipa :blink:
Nie zaczynamy od zera - nasz heros walczył przez spory czas i znowu zmizerniał? Trudno, ale w gruncie rzeczy dobrze, że tak zrobili, ponieważ grać postacią na 50lvl ze wszystkimi skillami to gra bez zabawy!
Nowy wygląd - znowu? Wolałem Beziego z kucykiem
System walki - nowości pewnie będą widoczne w G4 a teraz cieszmy się innymi rzeczami ;-) To, że można pokonać dobrego orka byle czym można zauważyć w podstawowej wersji gry, gdy wchodzimy i nawalamy wszystkich orków wokół nas --> efekt każdy zna. (pamiętam jak w G2 walczyło się z orkami wokół zamku w GD <~> tam była adrenalina
)
"+ Fabuła
+ To GOTHIC!
+ Bezimienny
+ Klimat
+ Kilka nowości
- Optymalizacja gry
- Zbyt mało nowości
- Stabilność
- Chciałoby się więcej
- bugi, Bugi, BUgi, BUGi, BUGI!!!
_... no i bugi! "
Co do plusów to zgadzam się tylko z tym, że Gothic to jest jednak Gothic i w niego trzeba zagrać.
Klimat był w jedynce i dwójce. Chociaż ten także jest niepowtarzalny. Reszta uchodzi do neutralności.
Co do minusów, zgadzam się w pełni.
Podsumowując, jeśli Gothic 4 wyjdzie jako zabugowany produkt, mogą stracić rzeszę fanów i nic ich nie uratuje.
Na prawdę wolę poczekać rok/dwa i zagrać w cudowną kontynuację niż szybko pograć przez 5minut i odinstalować grę.