Hip-Hop, nie wyobrażam sobie życia bez niego, słucham i słucham, po prostu go kocham
Jestem wielkim fanem Polskiego a konkretnie Śląskiego rapu, który stoi na bardzo wysokim poziomie, a zapoczątkowali to paktofonika, Kaliber 44 i 3x Klan.
Osobiście słucham Śląskiego rapu za pewnymi wyjątkami:
Paktofonika ( mistrzowie nad mistrzami, nie ma lepszego rapu), Kaliber 44 (niemalże tak dobrzy jak PFK, ale najlepsi w Psycho rapie), Ego, Pokahontaz, Pijani Powietrzem,3oda Kru, Bzzzt Sound System (są w nim 3najlepszych beat-box'erów w Polsce) Czarne Złoto tyle z zespołów a solowi wykonawcy to: Magik, Fokus, Rahim, Abradab, Joka, Eldo (jedyny raper którego słucham który jest poza Śląskiem), GrubSon, Bu, Metrowy, Majkel, Eskobar, Śliwka Tuitam, Jajonasz, Gutek, Miuosh (robił dobry rap dopóki nie spotkał Firmy i zaczął robic takiego "Gangsta rap" co jedyny przekaz to JP, dziwki i dragi), L.U.C, trochu Ostrego i Łony, Skorup. Za to nienawidzę Firmy i Peji ponieważ jedyny ich przekaz to buntowanie ludzi przeciwko policji przez co zepsuły wieeeeele dzieciaków 10-15lat biegających po osiedlach i krzyczących "JP, JP!" Chociaż Peja kiedyś dobry rap robił ale się zepsuł. Nie przepadam też za Tede bo się po prostu sprzedał. Kilka raperów pewnie pominąłem bo nie umiem wypisać wszystkich
Dodam jeszcze od siebie coś: Denerwuje mnie gdy ludzie postrzegają Raperów jako gansterów, chuliganów i chamów, taką reputacje hip-hop ma dzięki takimi wykonawcami jak Firma i Peja, dlatego ich tak bardzo nie lubię. Dowodami na to iż raperzy nie są zwykłymi chuliganami jest chociażby Rahim który jest prawdopodobnie najbardziej szanowanym raperem, udziela się w akcjach charytatywnych, pomaga mało znanym raperom się rozwinąć, oraz jest bardzo miłą osobą, miałem zaszczyt go poznać niedawno i tylko dowiódł mi iż jest prze miłą, i wesołą osobą.