Przepowiednia

Status
Zamknięty.

Lord Viqux

Member
Słuchajcie! Naprawdę nie wiedziałem, czy temat ten zamieścić w tym dziale, czy w dziale gothic 2. Sprawa tak wygląda, że wróżbita, który mieszka w Khorinis obok targu, w ostatnim rozdziale przepowiada nam....

"Smierć... zniszczenie... król przegra wojnę z orkami... a ty wrócisz, lecz nie zaznasz spokoju..."

cos w ten deseń. Zamieściłem ten topic tutaj, ponieważ dotyczy on tego, co będzie w g3, mimo że miało to zdarzenie miejsce w g2.

I teraz pojawia się pytanie, co znaczą te słowa? A konkretnie, te o powrocie i nie zaznaniu spokoju?
Jak myślicie, o co w tym chodzi? Gdzie mielibyśmy wrócić, na Khorinis? To troche bezsensu moim zdaniem, bo przecież powrót na tę wyspę byłby bezsensu. Czegoś lepszego bym się po PB spodziewał.

Jak wy myślicie? Zapodajcie swoje domysły!

Big Boss

Member
"lecz nie zaznasz spokoju..." oznacza, że będzie wojna i bezio będzie musiał po raz kolejny ratować świat lub nie (jak wiadomo będzie można się też przyłączyć do orków lub być neutralnym). Co do początku to z tego co czytalem wynika, że raczej nie będzie możliwości powrotu do Khorinis (bo po co wsumie), chyba że będzie jakiś dodatkowy quest, że trzeba coś tam zrobić w Khorinis, ale wydaje mi się, że po przybyciu statkiem na kontynet statek zatonie lub zostanie zniszczony przez orków.

Sługa Kruka

Member
Chciałem powiedzieć to samo, co powiedział Big Boss, ale nie powiem, bo to byłby spam. Od siebie dodam tylko tyle, że fragment o powrocie może dotyczyć tego, że Bezimienny (teoretycznie) jest z kontynentu. Może ktoś go tam pamięta, okaże się w G3. Chociaż bardziej przychylny jestem tej wersji z wojną i ratowaniem świata po raz kolejny.

"(...) jak ty to robisz?"
"Cholera, sam nie wiem."
To taki fajny cytat na koniec wypowiedzi.

Mordimer

Member
Myślę, że ta przepowiednia jest taką jakby małą zapowiedzią następnej części gry. Można z niej wnioskować, że w następnej części będziemy koolejny raz ratować świat, ala na kontynencie, a na samym końcu (jak było w G2) popłynąć do Khorinis, by zapić ostatniego Boss'a w grze. Można tak z tego wnioskwać, w końcu ta kwesta wróżbity wiele nam nie mówi.
tongue.gif

Pozdro.

doctor

Wariat
Weteran
Nie zazna spokoju... czyli dla mnie to znaczy ze beda kolejne gothici np. 9, 10 ,11
a bezimienny caly czas bedzie walczyl i nie odpoczywal
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

biggrin.gif

wydaje mi sie ze to po prostu taka zapowiedz dalszej przygody
wink.gif
taki myk promocyjny wiecie ;P

mogget

forumowy obibok
VIP
Ja pamietam jak czytalem opowiadanie na tej stronie o G3, i tam bylo o tym ze orkowie zaatakuja statek beziego w tym Ur-Shak i byla tam gadka ze musza wrocic na wyspe.
I jak juz wrocili to orkowie przeszli palisade w gorniczej dolinie i zabili Hagena.
Gdy bezi pytal sie co sie stalo to mu Garong powiedzial, i chyba wzieli paladynow na statek-ale nie pamietam.
dry.gif

Big Boss

Member
QUOTE (mogget @ 26-02-2006, 12:13) Ja pamietam jak czytalem opowiadanie na tej stronie o G3, i tam bylo o tym ze orkowie zaatakuja statek beziego w tym Ur-Shak i byla tam gadka ze musza wrocic na wyspe.
I jak juz wrocili to orkowie przeszli palisade w gorniczej dolinie i zabili Hagena.
Gdy bezi pytal sie co sie stalo to mu Garong powiedzial, i chyba wzieli paladynow na statek-ale nie pamietam.
dry.gif

ale to napisał jeden z fanów, więc napewno nie będzie tak w Gothicu 3 (bo przecież on to wymyślił) i wogule panowie z PB napisali, że w pierwszym intrze będzie bezio, który przypływa na kontynet i ... (nic niewiadomo).

Khalid

Member
W gruncie rzeczy już wiele razy czytałem tematy z tym właśnie zapytaniem.
Możemy tylko spekulować, a i tak nic mądrego nie wymyślimy.
Być może Piranha Bytes chciała już zrobić mały "wstęp" do Gothic'a 3.
Możliwe że to był po prostu przypadek, ponieważ nie raz już słyszeliśmy o tym że Gothic 2 ma być ostatnią odsłoną gry. Tak więc są różne opcje, lecz która jest trafna ?? Na razie możemy tylko domyślać się co dokładnie miały symbolizować te słowa.

POZDRO "Khalid"

zefir bs

New Member
w 100% zgadzam sie z doctor'em to byla zapowiedz nastepnej czesci gothica ale kto wie moze 3 nie bedzie ostatnia czescia nigdy nie wiadomo "nawet bogowie nie znaja przyszlosci" --- to chyba powiedzial xsardas
tongue.gif

ale najbardziej mnie zastanawia czy krol naprawde umarl bo jak tak to mamy bezkrolewie
biggrin.gif
biggrin.gif

Luki-7

Member
Gdzies tam było mówione ze król zyje, nie wiem dlaczego ten Feros mówił iz krol zmarł. Moze to tylko plotki... Ja mam nadzieję że Rhobar zyje
biggrin.gif

A wracając do tematu.. rzeczywiscie ta przepowiednia jest ciekawa, nie wiem czy prawdziwa, to okaze sie jak zagramy w G3. Ale mysle ze troche prawdy w tym co mowicie jest..

Serge

Member
Pewno orki wytlukly cale miasto wraz z krolem i urzadzily sobie tam twierdze....Krol zmarl zastaniesz tam smierc powrot przecierz byles czlowikekiem wolnym przed wrzuceniem do koloni karniej.Byc moze mieszkales na kontynnencie wlasnie w miescie Robara....wiec moze tam wroci i nie zanzna spokoju bo miasto moze byc zajete przez orki wroci do swojego domu i moze tam poznamy jego imie....moze powie nam je jakas kobieta moze jego zona albo jakis znajomy z miasta...takie moje zdanie
tongue.gif

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
QUOTE "Smierć... zniszczenie... król przegra wojnę z orkami... a ty wrócisz, lecz nie zaznasz spokoju..."

Śmierć - proste, rzeźnia jak zwykle
tongue.gif

zniszczenie - tak jak wyżej

król przegra wojnę z orkami - o tym wiemy od jakiegoś czasu. Stolica będzie oblegana przez orków, ale te nie będą jest zdobywać...

ale ty wrócisz, lecz nie zaznasz spokoju - Czyli dzień jak każdy inny Bezimiennego, tu wieśniak pracuje na polu, tu handlarz sprzedaje swoje towary, a tu trzeba zabić Kruka itd
tongue.gif
.

Jak dla mnie ta przepowiednia nie mowi nic ciekawego, właściwie to tylko potwierdza, że Bezio będzie żył tak jak dotychczas czyli wpadając po uszy we wszystko co najgorsze
tongue.gif
.

Pozdrawiam

sir frugo

Member
QUOTE król przegra wojnę z orkami...
Zazwyczaj przegranie wojny równoznacze jest z kapitulacjią lub CAŁKOWITYM zbrojnym zajęciem całego kraju ( ze stolicą na czele). A mówi się, że król bedzie się bronił w stolicy, czyli jeszcze nie przegra.
Mam dwie teorie:
1. Ludzie z PB nie wiedzieli jeszcze do końca jak będzie wyglądać początek G3.
2. Jest to opcja kedy wybierzemy w G3 drogę mającą na celu obalenie króla.

Myślę jednak, że pierwsza teoria jest najbardziej prawdopodobna.

Pozdro.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom