Problemy Z Działaniem Forum

Status
Zamknięty.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Otóż u naszego dobrego znajomego, Electric_Dragona wystąpił problem z włączeniem zarówno forum, jak i strony głównej.
Wyświetla się błąd: "Firefox can't find the server at gothic.org.pl."
Inne strony działają normalnie. Czy ktoś ma pomysł, czym może być spowodowany ten problem i jak go rozwiązać?

Pozdrawiam

Kacperex

KacŚpioszek
Po błedzie wnioskuje, że używa FF 3.0 w wersji beta.
Niech wyczyści cooki, i niech gothic up doda do wyjątków, na które pozwala.
Ja używam g.up i trybi :)

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Po tym błędzie wnioskuje że używa Firefoxa. A powiedz mu żeby spróbował IE włączyć. Powinno działać normalnie..

Edit: Skoro Morgahardowi na IE to samo się działo.. Coś z może z serwerem?

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Tylko dziś przez pół godziny nie mogłem wejść na forum bo wyskakiwało mi nie można wyświetlić strony (naturalnie tylko jeśli chodzi o strone i forum). Usuwanie cookich nie pomogło dopiero po jakimś czasie samo załapało ;/ a ja nie działam przez firefoxa tylko przez explorera... wiec może faktycznie coś się rypie ;/ ?

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(Kacperex @ 18-05-2008, 11:47) index.php?act=findpost&pid=182320
Po błedzie wnioskuje, że używa FF 3.0 w wersji beta.

Korzysta z wersji 2.0.0.14

Niestety, w IE jest to samo, w innych przeglądarkach też.

Kacperex

KacŚpioszek
Dziwne, restart kompa i wyczyszczenie podręcznych danych.
Nie jest to wina portalu bo bugtrack nic nie pokazuje.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Teraz pisze do mnie Pandrodor. Jemu też nie działa. Wyskakuje mu taki błąd: "nie znaleziono serwera gothic.org.pl". Na FF 2.0.0.14 i IE 7.0. Czyszczenie cookies nie pomaga. Jednak coś nie tylko EDkowi nie działa..

PS. Pandrodor prosił żebym to napisał ;]

Kacperex

KacŚpioszek
Już wiem co jest przyczyną :)
Wygasa ważność domeny. Trzeba będzie opłacić. Aktualnie strona będzie funkcjonować pod gothic.giery.eu tym adresem :)

E

Electric_Dragon

Guest
Jestem. Dobrze, że już znana jest przyczyna tej sytuacji. Druga sprawą jest to, że jak wszedłem przez link podany od Rangiza, to nie chciało mnie zalogować

Link: http://gothic.giery.eu/forum/index.php?

Na razie mi się udało, choć nie wiem jak długo

switek17

Member
Kacpi, jak coś zbraknie, to daj znać. Zorganizuje się jakąś ściepę i będzie. Ja na pewno coś się dorzucić mogę. Ile to w ogóle kosztuje?

edit: Póki co nie deklarujcie się, że będzicie płacić. Najpierw niech Kacpi powie czy trzeba i jak coś poda numer konta :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Jakby co, to i ja mogę dorzucić trochę grosiwa ;]

Kacperex

KacŚpioszek
Nie wiem wieczorem będe wiedział dokładnie. Zobaczę jak będzie z kasą, w tym miesiącu masa wydatków. Idę na ślub, płace prawko, czesne, suknia....
Lista długa ;)

Post pod postem wiem, ale opłata domeny to 60.
Nie wiem czy do wypłaty ( za tydzien) uda mi się wyskrobać ową kwotę. Niestety maj to same wydatki w moim budżecie.

Jeśli ktos z was chce się dorzucić to oto dane:

61 1140 2004 0000 3502 4361 1610

Tomasz Kacperowski
Tytuł - Za domenę.

Co łaska ;) ( jak ktoś chce inaczej tydzien czekania ;))

Pandrodor

Member
Nie wiem, czy ktoś zapłaci tak za darmo z łaski swojej chociażby 10 zł, radziłbym obiecać rangę VIP-a przykładowo, albo przez tydzień moda na SB... (nie, nie chcę Vipa ani moda, bo nie mam kasy) Piszę to nie dlatego, że chcę jakąś rangę tylko dlatego, że przez ten tydzień popularność forum spadnie ruchem jednostajnie przyspieszonym jeśli go nie będzie przez jakiś czas, więc trzeba się spieszyć ;p
Pozdro

Na forum nie ma rangi VIP :) - Feo

A co za problem zrobić ;> ? - Pand

Nawet jak by powstała, to co wnosiła by konkretnego ? Chyba tylko kolor nicku by zmieniała, bo działów ukrytych jako tako dla VIPów nie ma. - Feo

Chodzi mi o kolor nicku i plakietkę, nic więcej...coś, co by go wyróżniało...chodzi o zachętę tylko :) - Pand

switek17

Member
Kacperex ile już masz? Bo mam kasę na pewien cel, ale niech stracę :) Wyślę tyle ile brakuje jeszcze.

Kacperex

KacŚpioszek
Jedna osoba się dorzuciła - on wie, że to o niego chodzi.
Ja dołożyłem resztę i załatwione. W zależnosci od zaksięgowania przelewu domena będzie online.
Może to trwać do 3 dni roboczych.

osoba która robiła przelew niech się do mnie zgłosi na GG

skoro sprawa załatwiona to chyba tyle więc pozwolę sobie zamknąć temat

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom