Problem Z Gothic 4 Arcania

Status
Zamknięty.

hezenhow

New Member
Może to zabrzmi trochę głupio ale mam problem z instalacją Gothica 4 Arcania, instalator nie odpowiada na włączanie procesu instalacji, czyli chodzi o to, że instalacja nie chce się włączyć.

PROSZĘ O POMOC :)

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
konfiguracja komputera
uruchamiasz z płytki?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Na niektórych komputerach instalacja gry może się nie uruchamiać lub program antywirusowy (głównie ESET NOD32) może zgłaszać obecność konia trojańskiego w pliku InstStub.exe. Problemy te są ze sobą powiązane i wynikają z nieprawidłowego identyfikowania plików instalatora gry przez program antywirusowy jako zagrożenia.

W przypadku korzystania z programu ESET NOD32 prosimy o dokonanie aktualizacji bazy wirusów. Problem z instalacją nie powinien występować po aktualizacji do wersji 5545 z dnia 19 października

W przypadku wystąpienia powyższych problemów pomoże wykonanie następujących czynności:

1) Usunięcie zawartości folderów z plikami tymczasowymi (TEMP). Czynność tę najłatwniej wykonać korzystając z narzędzia Oczyszczanie Dysku, które znajduje się we Właściwościach każdego dysku twardego/partycji.

2) Ponowne uruchomienie gry na komputerze działającym w trybie czystego bootowania.

Uruchomienie komputera w tym trybie ma pozwolić na bezproblemowe zainstalowanie gry. Działanie programu antywirusowego nie powinno mieć wpływu na działanie gry po zakończeniu jej instalacji.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
byłoby dobrze gdybyś to napisał tu, może innym użytkownikom się przyda ta informacja i pomoc

hezenhow

New Member
dobra ale mam jeszcze problem z uruchomieniem gry wyskakuje jakiś błąd o ochronie

Pomożecie?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie jestem wróżką...opisz co to za błąd.

hezenhow

New Member
E:/Program files/Jowood Entertainment AG/Arcania-Gothic 4/Arcania.exe

Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Ten problem moze rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji.

To właśnie ten błąd.

DZIĘKI PONOWNIE ALE ZNÓW ODKRYŁEM PROBLEM TERAZ CHYBA DZIAŁA

Widzi Wszystko

New Member
Skoro piszemy o instalacji
Wczoraj mój zainstalowałem arcanie w "1.30h"
Nic nie było na temat ścieżki dzwiękowej, a gdy uruchomiłem grę to jedyne co miało dzwięk to intro
Co ja mam zrobić z ścieżką dzwiękową na drugiej płycie? Przerzucić do folderu czy co?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
A Arcania nie zajmuje przypadkiem jednej płyty? Jeśli masz na dwóch to pirat, jak sądzę.

Widzi Wszystko

New Member
orginalna w opakowaniu sa dwie plyty na jednej z nich pisze ścieżka dzwiekowa w zawartosci sa tylko utwory/traki...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom