Problem W Trelis

Status
Zamknięty.

kozin21

Member
Otóż problem polega na tym, że dokładnie w chwili gdy przejdę przez pierwszą bramę w Trelis ( tą drewnianą ;) ) gra zaczyna mi się zacinać, a po przejściu kolejnych kilku kroków robi się reset kompa i pojawia się niebieski ekran z cholera wie co znaczącymi napisami i na samym dole " Zrzut pamięci jądra", dochodzi to do 100 % i dopiero włącza mi się system. Wie ktoś jak mogę rozwiązać ten problem ?

Z góry dzięki.
Pozdro.

kozin21

Member
no włąśnie ja gram na laptopie, 2 gb ram, proc. pentium 2,2 ghz, co do karty graf. to niewiem jaka bo te nazwy w lapkach sa inne niż w pc-tach. Ale gralem na tym sprzęcie w gothica 3 na srednich detalach i wszystko bylo ok. Dodam, odrazu że do dodatku do G3 mam patcha.

Najemnik@

Member
Trelis jest "bugniete" trzeba miec naprawde dobrego kompa zeby trelis chodzilo stabilnie, ja ledwo moglem sie tam poruszac, a co do BS mozliwe ,ze przez karte graficzna..wogole na laptopach gry chodza gorzej niz na zwyklych pc.

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
Ja często spotykam się z tym problemem.. wynika on głównie z przyczyn technicznych. Zazwyczaj brakuje pamięci wirtualnej do operowania zarówno grą jak i systemem i wytedy wyskakuje ten niebieski obraz, a potem reset. Jednak widze ze 2GB powinno wystarczać... możlie że na "trelis" (skoro jest zbugowane) masz za słabego proca. Pozostaje czekać na patcha który naprawi ten błąd ;) albo wymiana sprzętu ;/

haxo22

Member
Co do patcha to nie polecam instalowac ! jak ja zainstalowalem to jak dalem kamere z oczow to bylo widac beziego wlosy, napisy jakies pomniejszone byly, nie wyrazne itp itd odinstalowalem go bo mi nie byl potrzebny przeszlem grę a spotkalem sie z 1 bugiem a takie malutkie to z dialogami. W trelis duzzee lagi sa, ale zaniedlugo dokupuje 4GB ramu i karte gf 9800 1GB ddr3 to bedzie hulalo

bimber12345

Member
Ale dzięki patchowi możesz przejść ok 10% misji więcej. Ale jak grasz tylko główną fabułe to przejdzie. :p
Dziwne mi się lekko cięło w Trelis. Cud :)

kozin21

Member
a da rade jakos przejsc ten dodatek bez zachaczania o trelis ? bo z tego co zauwarzylem do tej pory musze tylko jakiegos szpiega uratowac, wiec moze da rade przez kod ( np. spawn Clovis ). Co o tym sadzicie ?

( sorki za brak polskich liter ale klawiatura mi szwankuje ;) )

bimber12345

Member
Nie przejdzieszz gry bez wchodzenia do Trelis. Przykre ale prawdziwe. Kolejna osoba, która musi czekać na "mega" patcha żeby móc grać dalej..

kozin21

Member
No coz, dzieki wszystkim za pomoc. A tak na marginesie, jest juz podana kolejna data nowego patcha ? szukalem na forum ale nieznalazlem.

haxo22

Member
kurcze ale gdzie wy macie tyle tych questow? wiekszosc osob co ma nazwe to nie chce zemna rozmawiac :(

misiek10

New Member
masz procesor 2.2Ghz a o ile mi wiadomo wymagane jest 3.0Ghz
może to dlatego

szerszen

New Member
Ja mam procesor 3Giga i na Trelis Skończyłem grę , po prostu staje w miejscu, gdzie indziej jest w miarę ok.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom