Prince Of Persia

Ktora czesc jest najlepsza?

• Total voters
    0
Status
Zamknięty.
Kocham serie Prince of Persia bardziej od Gothica (gdyby G3 nie bylo az takie spartolone to bym wolal Gothica),lubie G3 ale to wedlug mnie jest najgorsza czesc z serii

1.The Two Thrones-ladna grafa, (od niedawna mam kompa ktory pociagnie G3 wiec zachwycam sie nawet ta grafika) swietna muza,zaczepiste walki (G3 pod tym wzgledem jest beznadziejne),extra fabula (powtorka z Farah :) ),swietnie zaprojektowane poziomy,glupie (tylko wedlug mnie) pulapki

2.Warrior Within-grafa tez jest ladna,muza taka se(nie zabardzo odpowiada mi rock)dalbym to miejsce Piaskom Czasu bo ma lepsza fabule ale Warrior Within ma wspaniale walki z obcinaniem konczyn (kombosy te same co z Dwoch Tronow ale w T2T jest jeszce Daggertail i Speedkill),fajne poziomy chociaz w T2T sa lepsze ale tu sa zaczepiste pulapki,fabula jest fajna ale juz nie taka ja k w T2T i SoT

3.Sands Of Time-grafa ladna,muzyka lepsza niz w WW ale najlepsza jest w T2T,walki fajne choc najgorsze z serii,trudne pulapki,
fabula extra,poziomy nie sa juz az takie fajne jak w dalszych czesciach

EDIT:W sumie mi w T2T tez sie nie podobal Mroczny Ksiaze a rydwany byly za trudne.Dark Prince byl by fajny gdyby mu zycie sie co chwile nie skurczalo

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
1. Warrior Within - Fajna muzyka, idealna do siekania stworków, dobra, mroczna fabuła, podoba mi się klimat, walki świetne, akrobacje, itd., itd., miód ;] no ale niestety ścieżki zdrowia do portali ulepszeń życia potrafią wkurzyć. pierwsza część w którą grałem (oprócz Oryginalnego PoP 2D, ale ten 2D był dla mnei za trudny ;p

2. Sands of Time - fabuła, postacie, walka gorsza... w sumie nie bardzo pamietam.

3. Two Thrones - mroczny książę mi się nie podobał, rydwany nudne, speedkille nie przypadły mi do gustu... ale fabuła ok, tylko Kaileenę popsuli ;]

Gabriel_Angelos

New Member
Herezja! Gdzież 1 i 2 część? Gdzież pierwowzory? Co do tematu... Grałem w Piaski Czasu, nic specjalnego, dobra, porządna produkcja, ale nic więcej.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Lubię również te serie gier, grałem w Sands of Time i Warrior Within. Obie podobały mi się bardzo ale wojownik bardziej, w dwa trony nie było mi jeszcze dane grać ale podejrzewam że również jest dobra jak nie lepsza. Dla mnie jest to chyba najlepsza seria gry zaraz po GOTHIC.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Lubię te gry. Pędzenie po ścianach, skakanie przez pułapki, cofanie się w czasie B) . Grałem tylko w SoT i T2T i jednak żadnej nie przeszedłem do końca :( , trochę za trudna w niektórych miejscach, ale polecam ją każdemu. Teraz poluje na WW...

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
A więc tak:
Piaski Czasu - moim zdaniem świetne, doskonały klimat, muzyka, wszystko - gra imo doskonała :)
Dusza Wojownika wypada już nieco gorzej, ma swój klimat, ale inny niż SoT, mnie osobiście część nie przypadła zbytnio do gustu, chociaż wielu moich znajomych się nią zachwycało.
W Dwa Trony jeszcze nie grałem, słyszałem wiele dobrych opinii o tej części, więc z pewnością niebawem nadrobię zaległości i pogram :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Jedyne PoP w jakie grałem to takie w 2d z przed kilkunastu lat.
Uważam jednak że da się przy tej giece wspaniale bawić i potrafi ona wciągnąć na długie godziny.

Kushi

Weteran
Weteran
CYTAT("Kushi")
Małe sprostowanie. Sand of time to czwarta część przygód o Księciu. Wiem bo grałem w pierwsze 2, a widziałem screeny z 3 ( wtedy mi nie chodziła, a nawet pirackie kopie kosztowały dużo :p ).
Oto jedynka
screen1.gif

Dwójeczka :D
pop2-01.jpg

pop2-03.jpg

( Powyższe części pewnie bez problemu można znaleźć w necie )
I PoP:3d, taki trochę Tomb Rider
23290_full.jpg

23291_full.jpg

Tak samo wielu młodych graczy myśli, że gta 3 to pierwsza część :p ( swoją drogą wcześniejsze można też ściągnąć za free ze strony R*, także Ubisoft nie był pierwszy :p ).

Bezi_Łowca

Member
Prince of Persia jest super. przeszlem wszystkie czesci po kilka razy. fajny jest warrior within i the two trones. chodzi mi o serie prince of persia te takie te duze no jak to powiedziec - takie ze sklepu ;P :) te duze na plytkach dvd wiecie a nie te mini online co na necie sa takie na stronkach :p

Kushi

Weteran
Weteran
Chodzi Ci o czwartą, piątą i szóstą część, nie owijaj w bawełnę;o. 2 pierwsze były wydane na dyskietkach, a 3 na płycie Cd. To są pierwowzory i mają pełne prawo nazywać się Prince of Persia.

Ja wiedzialem ze Sands of Time i jego kontunuacje to nie jest pierwsza czesc z serii.Slyszalem o nich ale nie gralem.No nie gralem moze w pierwsza czesc.Nie wpisalem ich w ankiete bo w sumie 1,2 i 3 czesc w porownaniu do 4,5 i 6 nie maja wspolnej fabuly...Kto chce obejrzec filmik o "Calej Historii Prince of Persia to zapraszam do: http://princeofpersia.xgame.pl/readarticle.php?article_id=47 jedyny blad to to ze jest po angielsku i nie kazdy moze zrozumiec.Ale filmik pokazuje fabule wiec jak ktos nie przeszedl wszystkich czesci to odradzam.

Bezi_Łowca

Member
CYTAT(Kushi @ 05-02-2008, 22:08) index.php?act=findpost&pid=168693
Chodzi Ci o czwartą, piątą i szóstą część, nie owijaj w bawełnę;o. 2 pierwsze były wydane na dyskietkach, a 3 na płycie Cd. To są pierwowzory i mają pełne prawo nazywać się Prince of Persia.

Tak chodzi mi o tą 4, 5 i 6 część chociaż w 1 tez gralem :) Szkoda że sie zapisac sie dało :p Mnie zawsze tam denerwowały szkielety ale jesli o 4, 5 i 6 chodzi to powiem tak:
The Sands of Time nie zabardzo lubie ze wzgłedu na przeciwników tryb zabijania i walki i tą Farah bo zawsze biła we mnie a nie w stworki
Warrior Within to lubie bo jest tam rzeźnia, fajna walka, muzyka fajna
The Two Thrones to też lubie chociaż z małymi minusami ale lubie Dark Princa bo fajnie sie walczy tylko że zycie traci ciągle ale mozna sie z tego uzdrowic i to jest juz dobrze ale denerwowal mnie jeden taki zapis gdzie trzeba na czas biegać darkiem.
Ogolnie wszystkie czesci sa spoko.

daria

Szejn
Weteran
Gra jest bardzo fajna... Najbardziej podobaly mi sie Piaski Czasu... Bardzo dlugo gralam w to z bratem na PC i PS... Niektore momenty trudne (duzo potworow do pokonania no i zawsze ich przywodcy na koncu hehe) i zagadkowe...

Ogolnie gra spoko, daje jej trzecie miejsce (1. Gothic 2. Wiedzmin) i tylko Piaski Czasu przeszlam w calosci...

Bezi_Łowca

Member
Piaski można przejść w niecałe 3 godziny atak wogule według mnie to piaski są najgłupsze.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Kiedyś grałem i to sporo. Pierwszą część widziałem tylko u znajomego, nawet chwilkę pograłem i doszedłem do wniosku, że gniot. Druga część nawet mnie wciągnęła. Dobra muzyka, wiele możliwości ciekawe walki i trochę główkowania. W trzecią część grałem najwięcej. Dobra grafika oraz fabuła. Muzyka także ciekawa. Bardzo wiele możliwości w temacie walki i ładne akrobacje. Ogółem gra całkiem przyjemna ;]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom