Pomysły, Pomysły!

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam,

W tym temacie liczę na wasze pomysły i ciekawostki co można zrobić, aby na forum było ciekawiej , tak aby każdy z was pisał - nowi chętniej dołączali do elity itd.

Piszcie pomysły dzieki, którym forum rozwinie skrzydła.

cesc

Member
Tak więc:

- nowy unikalny skin.
- jeżeli są konta tzw bootów to je usunąć. po czym poznamy boota? o emailu, kraju, wieku,.
- tematy : jak tu wpadłeś, przedstaw się.
- usunięcie działu Inne Strony, lub za ostrzenie Regulaminu Reklamy.
- wysyłanie maili z prośbą o aktywność, do osób mających licznik postów 0
- odsyłacz d strony na stronie głównej forum
- wyłączenie naliczania tematów w działach gdzie łatwo można łatwo licznik sobie powiększyć
- zakaz większych sygnatur (obrazka danego) niż 450 na 250, bo osobą mającym wolne łącze wszystko ładuje się strasznie długo.
- wyłączanie kalendarza. bo po co on komu? w domu nie masz? jak chcesz to ci kupię daj znać

to chyba na tyle, póki co jeżeli coś się jeszcze znajdzie dam znać. a raczej się znajdzie :)

Pozdrawiam.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Niektore pomysly cesca nie podobaja mi się. Moze powinien pojawic się dzial konkursy w ktorym każdy mógl by zrobic wlasny konkurs (Chyba ze taki dzial juz jest to sory)

Jest ;] - szczur

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
CYTAT
- wyłączenie naliczania tematów w działach gdzie łatwo można łatwo licznik sobie powiększyć

Moim zdaniem powinniśmy mieć schowany licznik postów. Tak jak na ś.p forum o D&D. Licznik był widoczny dopiero po wejściu na profil użytkownika. Wtedy nikt nie patrzy na takie szczegóły jak ilość postów, no chyba, że ludzie, którzy siedzą tylko na forum aby je nabijać.

Myślę, że userów przyciągnie możliwość wypowiadania się w wielu tematach takich jak historia, filozofia, sport i takie tam. Działy muzyka i film są. Nie wiem czy jest sens robić kolejne subfora, ale tematy mogłyby się przydać.

CYTAT
- tematy : jak tu wpadłeś, przedstaw się.

To także ma sens

Przydałoby się rozruszać naszego RPG. Z moich obserwacji wywnioskowałem, że sesje rpg przyciągają ;]
Może temat z dowcipami .. ?
No i w konkursach można dodać Quizy. Np. Fantasy i lecą pytania z książek, gier itp.

CYTAT
- nowy unikalny skin.

Moim zdaniem ten punkt obowiązkowo

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Mysle ze dobre były by ikony grup. Tj. mały obrazek, każda grupa by zrobiła, a ten obrazek były pod rangą na forum. na razie niec wiecej nie wymysle ;p

ej ja tez chce kalendarz :eek:

Kushi

Weteran
Weteran
- moderowanie działu Inne strony ( moderaturzy, i tem podobne muszą zatwierdzić dany topic, żeby się pokazał )
- schowanie licznika postów
- nowy superekstrawyjebiaszczouberproimbamegaultraxa0xa0wypas styl na forum :), żeby zjednoczyć wszystkich to jeszcze usunąć resztę i ten nowy odpicować na maxa, to jest ikonki grup, itd.

Jedi

Caporegime
VIP
Dla mnie schowanie licznika postów nie ma sensu, ani to ani nowy lay, ani schowanie kalendarza, niech sobie już jest jaki jest. Lepszym rozwiązaniem było by chyba zrobienie czegos w stylu " Jeśli chcesz zobaczyć zawatrość forum musisz się zalerejstrować/zalogować. ;]

btw. cesc wyslij mi kalendarz, masz jakies fajne? xD

cesc

Member
1. Schowanie licznika postów nie ma znaczenia.
2. Jestem dalej za wyłączeniem postów w nie których działach.
3. Styl na pewno będzie
4. Można zrobic, coś takiego jak zegar, który odlicza ważne rzeczy.
5. Można zrobic gdzieś na forum losowy cytat, lub screen.

A kalendarz, jaki cię interesuje, bo wiesz ja jestem dilerem kalendarzy, mam prawie każdy ;).

Kushi

Weteran
Weteran
1. W sumie nie ma, ale wygląda to sympatyczniej bez niego :)
2. Na przykład w których?
3. Miejmy nadzieję
4. Do tego właśnie jest kalendarz ;P
5. Po co? Lepiej na stronie.

A ja chcę kalendarz z gołymi babami xD!

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Moim zdaniem świetnym pomysłem będzie dodanie mnie do weteranów :p

Kushi

Weteran
Weteran
Weterani to byli modzi, admini i inne ważne osoby, niema tu miejsca dla pospólstwa xD.

cesc

Member
1. Bo wkurzy to wiele osób
2. Off Topy itp
3. no
4. kalendarz to gówno ;D
5. jakimi dokładniej ;P

Kushi

Weteran
Weteran
1. spamerów, a ich należy wkurzać
2. nie widzę sensu; konkursy, itp, ok, ale w offtopie akurat dyskusja przyjmuje realną formę i posty mogą być naliczane
3. no
4. nie rozumiem co w nim złego :eek:, czepiasz się ewidentnie na siłe
5. losowe screeny z gothiców i śmieszne cytaty z tejże gry na stronie byłby w dobrym guście

cesc

Member
1. też o części prawda, ale ja bym zostawił
2.chodzi mi o konkursy, inne strony, galeria, gildiie(wszystko co z nimi związane),
3. --
4. no dobra, niech zostanie, ;D
5. już ktoś nad tym pracuje, z tego co wiem. Tak samo jak nad skinem strony

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Widziałem już gdzieś losowy screen i bardzo fajnie to wyglądało. Cytat może być czym oryginalnym. Przynajmniej ja jeszcze nie widziałem.

CYTAT
2. nie widzę sensu; konkursy, itp, ok, ale w offtopie akurat dyskusja przyjmuje realną formę i posty mogą być naliczane

Zwracając uwagę na to, że ostatnimi czasy tylko w Offtopie coś się dzieje poważniejszego. W G3 piszą tylko nieliczni z problemami a w pozostałych Gothicowych działach to jak ktoś napisze to święto ;] A kolejna dyskusja nie w Offtopie zapowiada się przy premierze G4. Pomysł z wyłączeniem licznika w kolejnych działach, dla mnie, bez sensu.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Mam jedną taką małą sugestię. Żeby licznik warnów był widoczny publicznie, tzn żeby każdy mógł w niego wejść i zobaczyć za co ktoś dostał warna (przydatne będzie przy raportowaniu).

EDIT: A właśnie i mam nadzieje że naprawicie błędy w szacie gothic black bo to brzydko wygląda!

daria

Szejn
Weteran
Podpisuje sie pod pomysłem Jodełka, aby warny były pokazane publicznie.... Lepiej jak wszyscy widza ile ostrzeżeń ma dany user, już nawet nie musi być widać za co, ale ile ma... np. jak ktoś zgłasza sie do gildii, to można od razu sprawdzić czy ma warny, a tak to w panel admina trzeba wbijać :p

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
A ja sie nie podpisuje. Warny są po to żeby admini wiedzieli których userów trzeba mieć na oku i kogo w pewnym momencie trzeba zbanować. Wstepująć do gildii każdy user ma obowiązek powiedzieć ile ma warna, a to jest już łatwo sprawdzić, pytając jakiegokolwiek moda czy admina. Co do widzenia za co jest dany warn to już wogóle sie nie zgadzam, nie wiem czemu ludzie lubia czytać "cudze brudy".

Z wyrazami szacunku. Godfather

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
1.hm...liczba postów.....schowana do profilu
2. warny ukryte
3.Musimy jakoś obudzić działy o Gothicu...pamiętam każdy nowy jaki wchodził zazwyczaj zaczynał od tematów o gothicu. A tutaj wszystkie tematy się chowają po jakimś czasie i załżę się że 70% nawet nie wie, że można je wysunąć..ale chodzi o reaktywowanie jakichś tematów...lub jakieś nowe to pomaga
4.Unikatowa szata..
5. Pw do każdego nowo zarejestrowanego z informacja o forum gildiach grze...o tym co można tu robić
6.Otwarcie gry gothiego dla bezgildiowców
7.Dział Gildie GUp na stronie..opisujący gildie i ich działania oraz rozrywki itp. Zachęcający do wstąpienia

Pandrodor

Member
5,6,7. Na stronie jest "Gra Nordmar Kingdom", ale to ślepy link... Na forum ani nigdzie nie ma informacji do czego w ogóle służą te gildie i na czym polega role palying. Mogę się tylko domyślać :/ A niedawno dołączyłem do społeczeństwa GUp i żadnych info o Nordmar Kingdom nie znalazłem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom