Pomysły, Pomysły!

Status
Zamknięty.

xenex

Member
1. Schować licznik postów, w sumie po co ktoś ma szpanować swoją ilością. Przecież nie liczy się ilość a jakość ;] .
2. Nowy, całkiem wyloozowany skin( XD ).
3. Zrobić subfora również o innych rzeczach(polityka, może motoryzacja).
CYTAT
,6,7. Na stronie jest "Gra Nordmar Kingdom", ale to ślepy link...

Było coś takiego, ale kiedyś. W sumie racja skasować to, wprowadza tylko nowych w błąd :) .

CYTAT
5. Pw do każdego nowo zarejestrowanego z informacja o forum gildiach grze...o tym co można tu robić

?? Nie mi tam to nie pasuje. Po co jak większość nowych wpada tylko napisać kilka postów i już idą, a druga połowa nawet by się tym nie zainteresowała.

Uwaga do modów, Adminów i reszty sqadu.
Proponuje zaostrzyć poziom, czasami widzę ludzi którzy kaleczą język polski a nie dostają za to żadnej "nagrody" . Panowie ostrzej
XD

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
Nie mi tam to nie pasuje. Po co jak większość nowych wpada tylko napisać kilka postów i już idą,

tego nie wiesz....zresztą po to jest PW by zainteresować ich

CYTAT
a druga połowa nawet by się tym nie zainteresowała.

Tego tym bardziej nie wiesz.....siedzisz w każdym kto tu się zarejestruje, że wiesz jak się zachowają????
można sprawdzić jak to działa

CYTAT
Na forum ani nigdzie nie ma informacji do czego w ogóle służą te gildie i na czym polega role palying. Mogę się tylko domyślać :/

Te słowa najlepiej oddają jak doinformowani są nowi userzy..a takie Pw i dział na stronie są po to, żeby ich DOINFORMOWAĆ
więc ja widzę sens takiego działania

cesc

Member
CYTAT
Tego tym bardziej nie wiesz.....siedzisz w każdym kto tu się zarejestruje, że wiesz jak się zachowają????
można sprawdzić jak to działa

duża liczba osób zarejestrowanych to booty, konta dublerskie, albo dana osoba zakłada po 20 kont, bo ma problemy, a do każdego nie pamięta hasła. Fakt strona wysoko w googlach. Ale odstrasza waszymi pedalskimi rozmowami na SB... bez urazy oczywiście.

CYTAT
Schować licznik postów, w sumie po co ktoś ma szpanować swoją ilością. Przecież nie liczy się ilość a jakość ;] .

Tak, ale przeciętny użytkownik patrz na liczbę, a że dużo jest początkujących. To nie będą wiedzieli ile mają postów i będą dupę zawrac Kacperowi. Więc to jest najbardziej idiotyczny z pomysłów.

CYTAT

tak i jeszcze erotyka, linki, o hakerach, religie, poglądy, ? Was coś porąbało? Nie za mało tego? czy nie lepiej pomyśleć i zrobić tak żeby było jak najmniej działów, ale niech do siebie pasują Gry, MMORPG, Informatyka można połączyć w jedno. Filmy, książki itp też w jedno nazwie Kultura... itd

CYTAT
6.Otwarcie gry gothiego dla bezgildiowców

To strona o Gothicu, a nie o FRPG.

CYTAT
Mam jedną taką małą sugestię. Żeby licznik warnów był widoczny publicznie, tzn żeby każdy mógł w niego wejść i zobaczyć za co ktoś dostał warna (przydatne będzie przy raportowaniu).

Dobry pomysł. Na pewno to pomoże, a nie zaszkodzi. Jestem ZA

CYTAT
Proponuje zaostrzyć poziom, czasami widzę ludzi którzy kaleczą język polski a nie dostają za to żadnej "nagrody" . Panowie ostrzej

ale to chyba logiczne...w końcu to jedno z zadań modów.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Ja proponuję się uspokoić na SB, miałem to olać, ale to niszczy ogólny wizerunek forum. Za skrajną formę głupoty można otrzymać ode mnie nagrodę. Jeśli dalej będzie taki syf, to będę stawał na głowie żeby zlikwidować SB, w końcu jest to sprzeczne z dawnymi założeniami G.Up. Nie chce mi się szukać, ale kiedyś była dyskusja jeszcze za starej administracji o SB i zawsze potępiano ten pomysł. Wygląda na to, że „przodkowie” mieli rację.

Co do chowania/usuwania licznika mi to obojętne, ale myślę, że to odebrałoby nam wielu userów. Często (szczególnie wśród nowych userów) liczą się posty, jeśli ktoś pamięta oprócz ilości również o jakości to nie widzę problemów, tym bardziej, że potrzebna nam świeża krew..
CYTAT

Nie przesadzajmy, pamiętajmy że mimo wszystko jest to forum o Gothicu. Wiadomo mało kogo to już kręci, ale niech tak zostanie.

CYTAT
Proponuje zaostrzyć poziom, czasami widzę ludzi którzy kaleczą język polski a nie dostają za to żadnej "nagrody" . Panowie ostrzej.

Skąd ta pewność? Przecież nie macie podglądu warnów. Staramy się rozpatrywać wszystko sprawiedliwie, ale wiadomo jesteśmy tylko ludźmi i każdemu coś umknie.

Pandrodor

Member
A ja jeszcze proponuję, żeby w Którymś z forów o Nordmar Kingdom zobić i przykleić wątek pt. "Co to jest Nordmar Kingdom?: <_< Przydałoby się nowym userom...

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Skąd ta pewność? Przecież nie macie podglądu warnów.

No właśnie nie mamy, a wypadało by to zmienić. uwierzcie mi, było by to przydatne. Np. jakbym zobaczył że ktoś dostał za coś już warna to bym tego nie raportował, a takie pierdoły potem zajmują czas niepotrzebnie i nam i wam.
Zresztą warto było by mieć dostęp do tego co wyrabiają modzi. Chodzi tutaj o sytuacje jakiegoś pobłażania czy też nadmiernej surowości, albo błędów czy coś. Bo nie ma już tu chyba tej wybitnej starej zasady
CYTAT
2. Moderatorzy mają zawsze racje.
3. Gdy nie maja racji patrz punkt wyżej,

Zresztą uwierzcie mi to naprawdę nie będzie utrudniać, zresztą da to także możliwość zaobserwowania ludzi pod różnymi aspektami i względem różnych punktów odniesienia. przecież każdy ma inne poglądy i zasady.

xenex

Member
CYTAT
Skąd ta pewność? Przecież nie macie podglądu warnów.

Popatrz na to inaczej. Mądrzy mogą tym sposobem sprawdzić czy był warn czy nie. Zazwyczaj warnów nie dostaje się od tak se. Nie spadają z nienacka. Przecież mod jak wstawi warna edytuje tego posta. Więc następnie user sobie patrzy ów posta i stąd wie, a przewinęło się mi przez oczy kilka tematów gdzie userzy byli nie karani a zasługiwali na to.

I kolejna bardzo ważna sprawa. Właśnie gadam z Yeedem na temat odświeżenia tematów o gothicu 1, 2 i Nocy Kruka. Przecież młodzi i nowy userzy zaczynają od pisania w tematach Ulubiona Broń, gildia bądź misja. A tutaj pustka, większość tematów takich pochowana, pozamykana i trzeba szukać jednego tematu kilka minut, w ogóle poroniona sprawa. Sądzę że powinniście ożywić trochę nawet te starsze tematy z różnych działów. Bo user chce się wypowiedzieć w takim temacie sprzed kilku miesięcy bądź lat, a tutaj mu moderator wlepia warna za odwalanie starych tematów. Dlatego też część chociaż tych ważniejszych tematów powinna być odkopana, żeby jacyś nowi mogli się tam wypowiadać. ( Każdy młodziak od tego zaczyna ; ] ).

CYTAT
ie przesadzajmy, pamiętajmy że mimo wszystko jest to forum o Gothicu. Wiadomo mało kogo to już kręci, ale niech tak zostanie.

Nie przesadzam, co teraz Ci nowi mają zrobić? Gdy połowa tematów o gothicu jest gdzieś głęboko zakopana a reszta pozamykana? Trzeba coś nowego wprowadzić bo ciągle to samo to ludzie zdziadzieją . Nie mówię tutaj o zakładaniu kilku subfor, tylko jednego góra dwóch. Bo naprzykład ci którzy chcą porozmawiać na tematy polityczne wtrącają to do Hobby, a hobby z polityką mi się raczej nie kojarzy. Motoryzacja może i zbędna.

Zresztą róbcie co uważacie za słuszne.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
I kolejna bardzo ważna sprawa. Właśnie gadam z Yeedem na temat odświeżenia tematów o gothicu 1, 2 i Nocy Kruka. Przecież młodzi i nowy userzy zaczynają od pisania w tematach Ulubiona Broń, gildia bądź misja. A tutaj pustka, większość tematów takich pochowana, pozamykana i trzeba szukać jednego tematu kilka minut, w ogóle poroniona sprawa. Sądzę że powinniście ożywić trochę nawet te starsze tematy z różnych działów. Bo user chce się wypowiedzieć w takim temacie sprzed kilku miesięcy bądź lat, a tutaj mu moderator wlepia warna za odwalanie starych tematów. Dlatego też część chociaż tych ważniejszych tematów powinna być odkopana, żeby jacyś nowi mogli się tam wypowiadać. ( Każdy młodziak od tego zaczyna ; ] ).

CYTAT
ie przesadzajmy, pamiętajmy że mimo wszystko jest to forum o Gothicu. Wiadomo mało kogo to już kręci, ale niech tak zostanie.

Nie przesadzam, co teraz Ci nowi mają zrobić? Gdy połowa tematów o gothicu jest gdzieś głęboko zakopana a reszta pozamykana? Trzeba coś nowego wprowadzić bo ciągle to samo to ludzie zdziadzieją . Nie mówię tutaj o zakładaniu kilku subfor, tylko jednego góra dwóch. Bo na przykład ci którzy chcą porozmawiać na tematy polityczne wtrącają to do Hobby, a hobby z polityką mi się raczej nie kojarzy. Motoryzacja może i zbędna.

Popieram Xenexa.. to jest sprawdzone
na Gk nie było takiego problemu z userami bo wszystkie tematy były pootwierane
Każdy mógł się wypowiedzieć a tutaj sahara dla nowego
w końcu to forum o gothicu a 3/4 tematów o nim jest zamkniętych.
Tak nie powinno być nie każdy nowy chce zaraz pisać w tematach o polityce czy życia.
Gup to forum o Gothicu, gdzie nie ma tematów o w których można o nim pisać
może my już napisaliśmy swoje zdanie ale innym nowym nie dajemy na to szansy

Potak

Member
Ja wogóle jestem zdania, że tematy które są sprzed kilku lat, bądź miechów można byłoby usunąć, tak aby na nowo powstały, ale nie z inicjatywy wyżeraczy z forum tylko przez młodych i nowych usów :) Na pewno się znajdą jacyś którzy ożywią tmate działy i nie będzie trzeba na to długo czekać :) Choć też z drugiej strony ja osobiście też wypowiedziałbym sie ponownie na jakiś temat który był poruszany wieki temu, ale n00bkiem nie jestem, ba nie mam zamiaru nabijać postów bo to wogóle nie moja domena :p Tak więc ja uważam aby stare wypowiedzi wywalić i czekać aż ktos je poruszy na nowo :D Pozdrawiam Alll ;]

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Owszem napisałem, że to forum o Gothicu i tego dalej się będę trzymał. Nie jest potrzebna zbyt duża ilość subfor, to po mojemu nie wyglądało by zbyt ciekwie. Bo jak będzie motoryzacja, polityka to może jeszcze sport albo religia, a jak jest religia to może jeszcze podziały na poszczególne. Nie przesadzajmy, forum musi być przejrzyste, a jak się tego wszystkiego tyle nazbiera, to można o tym zapomnieć.
A co do pisania w o Gothicu, to należy rozróżnić dwa rodzaje tematów, te które warto powtarzać i te których nie warto. Tematy gdzie mogą się znajdować ciekawe wypowiedzi mogą być powtarzane, możliwe że nie powinny być nawet zamykane (jedynie w skrajnych przypadkach). Jednak ja nie widzę takich tematów, zresztą nie miałem okazji masowo usuwać tematów o Gothicu, ani inni z tego co wiem też nie, więc rzecz może po prostu w tym, że ci nowi nie zakładają tematów?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Tematy można przejrzeć i wybrać najciekawsze
a jak ja wskoczyłem na forum jako nowy też nie zakładałem tematów :p
tylko pisałem na t co były....dopiero później zaczyna się zakładać
zresztą może korzystając z opcji szukaj widzieli już taki temat
i nie chcą dostać warna za powtórkę topiku, który już był

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Otworzymy stare i co będziemy w nich pisać to samo co kiedyś pisaliśmy? Trochę bez sensu, a jeśli otworzymy i będziemy czekać aż nowi sami napiszą, to rzeczywiście możemy trochę poczekać. Nie każdy na pewno wie o możliwości rozwinąć listę tematów. Po mojemu problem polega w tym, że nie powstają nowe tematy, odgrzewanie kotletów nie ma jak dla mnie sensu. To tyle ode mnie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ty masz w nich nic nie pisać :p matole xD

mają być otwarte dla nowych nie dla ciebie
ty nic tam nie musisz pisać ale inni mają prawo też napisać swoją opinię na dany temat
jeśli cię ni będzie interesować to będziesz omijał działy z Gothicem

Nie rozumiesz. Jak ja je tylko otworze to dalej będą sobie leżały na dnie i nikt ich nie zobaczy. I wypraszam sobie matoła. - DDX
Tego co piszesz nie wiesz na 100% ....matoł to był dżołk biedny ale nadal :p

szczurek

Menda serowa
Weteran
Co do SB to teraz wychodzi dlaczego spora część starszych userow była na nie ;] Ja też wciąż jestem na nie.

CYTAT
a hobby z polityką mi się raczej nie kojarzy.

Heh, to sięuśmiałem. To żę polityka nie jest Twoim hobby nie znaczy że ktoś inny się tym w większym stopniu nie interesuje. Ale nie tylko o polityke tu chodzi.

Stare tematy, ktore waszym zdaniem powinny być otwarte i wciąż można w nich pisać powinny być popodpinane. Tylko trzeba takie tmaty poprziebierać.

xenex

Member
Zauważyłem że temat był przez kilka godzin zamknięty, ale usunięto post Vergila i otworzono ów temat na nowo.

Proponuje jeszcze jedną rzecz. Kara na SB. Dokładnie wczoraj wieczorem na sb pisaliśmy ja z 2 osobami chyba i tam jeszcze kilka pisało co jakiś czas. Jeden z nas( nie będę mówił dokładnie który) ciągle miał po 5 wpisów pod rząd. Nie dość że błędów było w cholerę, to spamował nonstop. I tutaj do was prośba skierowana. Zróbcie coś z tym bo nie jest za ciekawie gdy widzę ciągle jednego usera który ma z 7 wpisów pod rząd a modowie nic nie robią w tej sprawie. Zróbcie jakiś system że np. 5 wpisów pod rząd warn, bądź ostrzeżenie. A nie spamu od groma i nic się z tym nie da zrobić. Gdy by jeszcze coś ciekawego było mówione ; ]

Zastanówcie się nad tym bo jest to uciążliwe bardziej niż się zdaje.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ja pozwoliłem sobie otworzyć ten temat bo nie rozumiem po co został zamknięty
skoro toczyła się w nim jeszcze dyskusja a post vergila wywalony bo był głupawy...

Primo patrząc na postawę jednego z nowych userów...zauważyłem symptom
o którym mówiłem...dotyczący tematów o gothicu..koleś najpierw zabiera sie za wszystkie tematy o G

Proszę o moderację SB...bo modowie nie mają tego chyba......a karać trzeba --> da, da, da - szczur

cesc

Member
Otóż postanowiłem, że spróbuje zrobić skin dla serwisu Gothic Up. Oczywiście Kacperex o tym wie i sam nie miał nic przeciwko.

Sama szata nie jest jeszcze skończona. Planuje, żeby loga były losowe: tak z 30 ich będzie. Za każdym razem skrypt jakieś wylosuje. Po za tym szukam jakiejś dobrej czcionki by dac napisy na logo, pasek pod logiem, baner, buttony, obrazki do newsów. Ten baner taki czerwony pod logiem to do forum będzie odsyłał. Samo tło będzie nie ruchome. Po za tym będzie też losowy screen, losowy cytat, top 5 czytane,

Aktualnie tak się prezentuje CYTAT
http://img404.imageshack.us/img404/5949/skinqz0.jpg
jeżeli będą zachodziły zmiany będę informował na SB/lub w tym temacie

Kacperex

KacŚpioszek
Ja zamykam temat!

Pan każe ja słucham i wykonuje, chociaż nie rozumiem(Y)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom