Pomyślcie...

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Pomyślcie...

Ja długo nie wytrzymałem... A nie należę do szczególnie wrażliwych osób... Wstydzę się człowieczeństwa...

EDIT> A dla większości wielkimi problemami są jakieś mundurki, lekcje religii czy co tam innego. Ja tego nie czaję.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Omg... Nie należę podobnie jak ty Gothi to osób które są wraliwe, ale po tym filmie zrobiło mi się przykro, żal. Szczerze mówiąc nie wiem w jakim to było kraju. Przecież gdy temu borsukowi (świstakowi[?]) zdejmowali skórę gdy był jeszcze żywy, lub temu drugiemu któremu robili to samo, na dodatek jeszcze po nim deptali :/. Bardzo mi się to nie podoba. Jestem zbulwersowany. Przecież zwierzęta też czują to gdy coś im się robi.. Tak jakby robili to z człowiekiem. Ohydne.. Zrobiło mi się naprawde żal. Nie żebym płakał, jednak takie coś.. Precz z takimi!

Nic więcej nie mogę powiedzieć...

Pozdro..

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Brak mi słów, chciałbym by takich „ludzi” spotkała chociaż namiastka tego co widoczne jest na tym filmie. Nie są godni by nazywać ich nawet zwierzętami. Zwierzęta zabijają dla zdobycia pokarmu.
Jeszcze bardziej szokujące jest to że dokonywano również podobnych okrucieństw na ludziach, wystarczy poczytać w Internecie o różnych torturach, psychopatach itp.

Ja dopowiem jeszcze na marginesie, że wiele osób podnieca się brutalnymi horrorami, w których ludzie są masakrowani. Tam mamy również szokujące sceny, a filmy robią furorę... Czy naprawdę człowieka tak bardzo fascynuje cierpienie innej istoty?

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
CYTAT
Ja dopowiem jeszcze na marginesie, że wiele osób podnieca się brutalnymi horrorami, w których ludzie są masakrowani. Tam mamy również szokujące sceny, a filmy robią furorę... Czy naprawdę człowieka tak bardzo fascynuje cierpienie innej istoty?

Kontrowersyjne pytanie... Powiem szczerze że NIGDY nie lubiłem horrorów, szczególnie takich które dotyczyły religii np. filmy typu "Omen" czy coś takiego. Przez takie coś może się tworzyć zły obraz religii chrześcijańskiej, a za tym idą różne "odchylenia społeczne"... To samo tyczy się filmów w których tępym narzędziem porypany psychopata odrzyna komuś głowę ;)

Mnie osobiście ten film przeraził. Takich "ludzi" powinno się czym prędzej wsadzić za kratki, ale myślę że i to nie pomoże, bo ci ludzie są właśnie tymi wyżej podanymi "psychopatami". Wszystko robią dla pieniędzy, które i tak nie mają wartości. Myślę że nawet gdyby mieli patrzeć codziennie na śmierć tym zwierząt (odnoszę się tutaj do niedawno omawianej dyskusji na forum o oglądaniu obrazu zabitej przez pijanego kierowcę osoby) nie mieli by wyrzutów sumienia ;)

POZDRO

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
O mój boże! Toż to nie ludzie. Fuj, jak można tak maltretować inne istoty :/. Widzieliście? Ten obdarty ze skóry borsuk czy co to było jeszcze żył. Uuuuu... Cóż to był za ból :(. Aż mnie ciarki przechodzą. Najlepszą karą dla tych ludzi, było by obdarcie ze skóry... I najlepiej jak jeszcze by żyli to w piasek ich wrzucić a potem do gorącej wody! Aż mi się przykro zrobiło, a ja jak poprzednicy nie mam w naturze łagodności.

Orty sie kłaniają... Weź do ręki słownik bo naprawdę nie jest to szczytem moich marzeń żeby poprawiać Twoje posty... -doc.

halek

Member
CYTAT
a ja jak poprzednicy nie mam w naturze łagodności.

A ja niestety pod tym względem mam. Czasem kiedy słyszę gdzieś o tego typu rzeczach myślę nad tym, co ludzie potrafią zrobić. I zawsze kończy się w ten sam sposób... Powiem otwarcie że po tym co widziałem już w necie (wiecie jak się robi kotlety do hamburgerów? od początku do końca? <_<) nie odważyłem się wejść na tę stronę, nie mam zamiaru tego oglądać bo dość dużo zdążyłem sobie wyobrazić czytając wasze komentarze :|. Jesli chodzi o oglądanie zdjęć zwierząt które się zabiło to powiem tak - czytałem swego czasu historię psa, którego przygarnęła pewna rodzina. Niestety nie mieli warunków, aby zatrzymać go na stałe, postanowili go oddać w dobre ręce. Wzięła go pewna rodzina i niby wszystko cacy, ale po kilku dniach okazało się, że rodzina która wzięła psa zabiła go i zakopała :/ Ot tak. Powiedzieli że pies zdechł, ale były na nim ślady krwi. Sekcja wykazała że kiedy go zakopywano prawdopodobnie jeszcze żył. Pokazano jego zdjęcie. Takie kiedy jeszcze żył. Choć nie mam z tym nic wspólnego, gdybym miał patrzeć na to zdjęcie, na jego oczy codziennie, po miesiącu wylądowałbym na oddziale zamkniętym.

PS Z góry proszę o nie używanie textu typu "to nie jest ludzkie". Bo w dzisiejszym tego słowa rozumieniu ludzkie to właśnie takie - obrzydliwe, przerażające i haniebne. Smutne, ale prawdziwe.

Kacperex

KacŚpioszek
Bardzo obrzydliwe jest zachowanie tych ludzi, i nie wiem co oni chcieli tym osiagnąć. Bardzo mnie to poruszyło jednak takie rzeczy dzieją się wszędzie. Nie tylko ze zwierzetami, ale także ludzie są tak traktowani.
trzeba byc wielkim sadystą, żeby zrobić coś takiego. Dla mnie jest to bardzo chore. Kara śmierci dla takich osób, a najsmieszniejsze w tym jest to, że oni czerpią z tego przyjemność.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Wyłączyłem po 5 sekundach więc nie zobaczyłem niektórych scen o których mówicie. Ale i to co widziałem wystarczyło mi do pogłębienia moich wątpliwości co do "ludzkości" człowieka. Sukinsyny, bo inaczej o nich nie powiem, powinni sami zostać tak potraktowani. Nie rozumiem co oni przez to chcą osiągnąć, przecież jeśli zabijają je dla skór to po co je męczą? Przecież są bezbolesne środki uśmiercające. Nie żebym był za zabijaniem, ale jeśli oni uważają że muszą niech robią to możliwie bezboleśnie.

Co do horrorów, lubię je, zawsze je lubiłem i chyba już mi tak zostanie. I nie dlatego że lubię patrzeć na cierpienie drugiego człowieka, tylko dlatego że lubię się bać i z powodu zakręconych fabuł tych filmów. Nie uważam sie z tego powodu za sadystę czy osobę która obojętnie by spojrzała na śmierć czy cierpienie które są prawdziwe. Bo to nie filmy są problemem, filmy to fikcja i rozrywka, więc może zajmijmy sie życiem a je zostawmy w spokoju.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
CYTAT(Godfather @ 01-04-2007, 07:03) [snapback]137004[/snapback]
Co do horrorów, lubię je, zawsze je lubiłem i chyba już mi tak zostanie. I nie dlatego że lubię patrzeć na cierpienie drugiego człowieka, tylko dlatego że lubię się bać i z powodu zakręconych fabuł tych filmów. Nie uważam sie z tego powodu za sadystę czy osobę która obojętnie by spojrzała na śmierć czy cierpienie które są prawdziwe. Bo to nie filmy są problemem, filmy to fikcja i rozrywka, więc może zajmijmy sie życiem a je zostawmy w spokoju.

Nie zrozumieliśmy się (może ja trochę źle to ująłem), nie chodzi o zwykłe oglądanie horrorów. Ja również je oglądam z podobnych powodów co ty.
Chodziło mi o to, że niektórych pasjonują właśnie efekty, w których uwidocznione jest ludzkie cierpienie oglądają takie filmy tylko dla tego. Możliwe, że potem zostawi to ślad na ich psychice i cóż zaczynają od zwierząt, potem może być gorzej.
Druga sprawa, horrorów nie powinny oglądać dzieci, bo horrory (przynajmniej te dobre) cechują się tajemniczością itp. a takie małe dziecko niewiele zrozumie z tego filmu, zapamięta tylko wyróżniające się okrucieństwem sceny.
Pozostają jeszcze filmy oparte na samych takich hm... „smaczkach”, które nie wiem po co w ogóle powstają (w sumie wiem, dla pieniędzy)
Aha i masz rację zajmijmy się życiem, bo filmy i tak stanowią tutaj mały problem.

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Obejrzałem i wyłączyłem po 20sekundach, to co ci ludzie robią jest potworne. Zwierzę nie może się samo bronić a te tępaki poprostu je masakrują dla zabawy i dlatego jest mi żal tych zwierząt. Gość wyciągnął tego borsuka i zaczął nim walić o beton...
Któs taki zasługuje na długą i bolesną śmierć. Bo taka jest prawda, co można zrobić aby ludzie przestali się tak zachowywać??
Można tylko wszystkich zesłać do jakiś obozów i tam traktować ich gorzej niż zwierzęta . Może to drastyczna wizja, ale to co widać na tym filmie jest przerażające. Nie wiem co ludzie widzą w czymś takim, na dodatek jeszcze się smieją...
Co do horrorów to osoby niezrównoważone psychicznie i dzieci nie powinny ich oglądać bo tak jak napisał mój poprzednik wyniosą z tego filmu tylko sceny z przemocą. Tak oglądam horrory jak pewnie wiele osób na forum, ale nie dla jakiś masakrycznych scen lecz jak to ujeto wyżej pokręconej fabuły.
Sądze, że taka piła 3 szcególnie powinna być zabroniona, fabułe miała nawet fajną ale wiele momentów... Za drastycznych jak dla mnie.

bredpl

Member
To co ludzie robią tymi zwierzętą jest okrutne, jak można tak krzywdzić zwierzęta które nie mają żadnej szansy ratunku. To okrutne co ludzie potrafią zrobić dla pieniędzy, powinno się takich ludzi karać. Tych ludzi nie obchodzi to co czują zwięrzęta, nie myślą o tym że te zwięrzęta też żyją i myślą. Najgorzej że takich rzeczy dzieje się coraz więcej. :angry: :(

Pozdrawiam ;)

unknown

Debile
BOŻE!!!!

To niemożliwe... Obdzierali go ze skóry, a on żył... Wierzgał się, próbował się uratować...
Wstyd być człowiekiem...
To nie... to jest normalne skur****stwo.
Jak owieczka na ubój prowadzona,
stanie przed kata obliczem,
ujrzy człowieka,
bez serca istotę...

Vullin

Feainewedd
:eek: Nie mogłem wytrzymac i nie obejrzałem całego... Jak tak można się zachowywac ! Te biedne istoty nie miały nawet szansy się obronic... Brak mi słów... Najgorsze jest to, że ci ludzie (czytaj: potwory) mieli z tego radochę... brrr... Należy im się surowa kara, przecież są jakieś kary za znęcanie się nad zwierzętami. :( Niestety na świecie jest bardzo dużo ludzi, którzy zachowują się podobnie...

daria

Szejn
Weteran
JEZUS!!!!!!!To jest przerazajace!!!!Jak mozna robic cos takiego, tak niewinnej niczego istotce.Ej pomyslcie jak sie nozem przetniecie to boli jak ch*j!..Ten pierwszy bobr czy cos zyl jeszcze po oberwaniu ze skory, a ten drugi....(gosciu zabil go poprzez skoczenie na glowe)!!!Gdybym ja byla strozem prawa i sedzia to takiego goscia bym zapuszkowala na kilka/nascie lat i dodatkowo wyznaczyla kare oberwania jego REKI ze skory na zywca i zobaczylby jak to jest!!Naprawde nioe da sie tego wyrazic slowami...Jak to ogladalam to normalnie lzy mi lecialy, a widzieliscie na koncu ile ich tam bylo???!!!!! :( :( :( :( :( :( (sory za emoty...)

Do góry Bottom