CYTAT(Godfather @ 01-04-2007, 07:03) [snapback]137004[/snapback]
Co do horrorów, lubię je, zawsze je lubiłem i chyba już mi tak zostanie. I nie dlatego że lubię patrzeć na cierpienie drugiego człowieka, tylko dlatego że lubię się bać i z powodu zakręconych fabuł tych filmów. Nie uważam sie z tego powodu za sadystę czy osobę która obojętnie by spojrzała na śmierć czy cierpienie które są prawdziwe. Bo to nie filmy są problemem, filmy to fikcja i rozrywka, więc może zajmijmy sie życiem a je zostawmy w spokoju.
Nie zrozumieliśmy się (może ja trochę źle to ująłem), nie chodzi o zwykłe oglądanie horrorów. Ja również je oglądam z podobnych powodów co ty.
Chodziło mi o to, że niektórych pasjonują właśnie efekty, w których uwidocznione jest ludzkie cierpienie oglądają takie filmy tylko dla tego. Możliwe, że potem zostawi to ślad na ich psychice i cóż zaczynają od zwierząt, potem może być gorzej.
Druga sprawa, horrorów nie powinny oglądać dzieci, bo horrory (przynajmniej te dobre) cechują się tajemniczością itp. a takie małe dziecko niewiele zrozumie z tego filmu, zapamięta tylko wyróżniające się okrucieństwem sceny.
Pozostają jeszcze filmy oparte na samych takich hm... „smaczkach”, które nie wiem po co w ogóle powstają (w sumie wiem, dla pieniędzy)
Aha i masz rację zajmijmy się życiem, bo filmy i tak stanowią tutaj mały problem.