Pomoc Dla Burego

Status
Zamknięty.

QbeK

New Member
stracisz tylko doświadczenie które dostałbyś za zaprowadzenie ;)

krystian123

Member
doświadczenie i reputacje . Za kazde doprowadzenie do klanow (wilka i ognia) masz po +2 w Nordmarze a do dojscia do dolnego zejscia do kopalnii 1000 doswiadczenia. Ale nie wiem jak to jest z tym mortem,jak 1 raz odbijalem kopalnie to sporo razy padlem i tylko Mort przezyl. W koncu odbilem a ten nic ciagle jakbysmy atakowali ,nie bylo dialogu ze juz po wszystkim...

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Wiecie może gdzie znajdę wybuchowych strzał 12prucz u tego kolesia w nordmarze alchemika?
I w tym grobowcu Baldara jak poszedłem do cieniostwora co zjadł kamień przodków to jak z nim walczyłem wlazł w ścianę i już nie wylazł. jak mogę zdobyć ten kamień? :D

QbeK

New Member
na kodzie ^^

a co do wybuchowych strzał to jest ich dużo w całym G3. Szukaj głównie w metalowych kufrach, skrzyniach i kufrach (tych zamykanych)

Bury_Zenek

Rycerz Wody
mam jeszcze jedno pytanie. gdzie mogę znaleźć 2rośliny dragot? bo długo biegałem po wszystkich krainach i ich nie znalazłem :/

QbeK

New Member
1 lub 2 są za farmą gdzie jest Avogardo (koło treilis) tak jak idziemy od treilis omijamy farme prawą stroną i tam leżą 1 jest w jaskini pod Cape Dun w drodze do smoków (na którymś poziomie gdzie smoki nas nie widzą i gdzie nie ma innych stworków) coś mi sie przypomina koło Gothy, Ardei i Reddock że tam też były ale nie jestem pewien na 100% także jak Ci sie bedzie chciało to tam przejdź do okoła tych miast to może znajdziesz ^^

jacksonheyes

Member
Dwa dragoty są za świątynią niedaleko Trelis. Chodzi mi o to miejsce gdzie jest kamienny krąg, posąg beliara i gargulce. Najczęściej możesz je znajdować także w miejscach gdzie są smoki. No i oczywiście jeszcze dużo jest koło Ardei, ale to za dużo trzeba szukać.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Tak...przynajmniej tak było w G1 i G2 ;)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Z tego co mi wiadomo, siła służy tylko do możliwości używania broni oraz nauki umiejętności bojowych, więc w pośredni sposób bardzo wpływa na obrażenia. Ale bezpośrednio chyba nie.

Ave

jacksonheyes

Member
Niestety w trójce jest błąd, że nieważne ile masz siły, bo i tak zadajesz takie same obrażenia każdą bronią. Tak samo z resztą jest z pancerzami, że każdy ochrania nas identycznie.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
e z pancerzami to się nie zgodzę ponieważ miałem średni buntownika a jak założyłem paladyna to mi dwa razy mniej obrażeń zadawali

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Mam wielki problem. wiadome jest że gdy wyzwoli się 3miasta (nie licząc ardeii) to orkowi przywódcy jak do nich podejdzemy zaatakują nas. ja odbiłem cap dun i trelis i gdy poszedłem do silden to mnie tamten przywódca zaatakował lecz najpierw powiedział coś w stylu: wszystkie podejrzane mory zostaną wybite ponieważ nie będę ryzykować po czym rzucił się na mnie. Chyba mam teorie do tego lecz trochę długą:
poszedłem na początku gry razem z solucją i doszedłem do montery(nie oswobadzając jej) a następnie do gothy. nie chciało mi się iść do vengradu więc udałem się do trelis. porobiłem tam questy i odbiłem tą mieścinę. udałem się do nemory i do bragi. przemierzyłem wszystkie miasta(braga, lago ben erai, ben sala, bakaresh) i poszedłem do Al Shedim. Gdy poszedłem do tamtejszego orkowego przywódcy on mnie ostrzegł że wybije podejrzane mory. później wykonując questy w tych ruinach zabiłem orków razem z przywódcą. więc tu się wszystko możliwe że kryje. czy Al Shedim zalicza się do miast orków?
Czy da się coś z tym zrobić?

Kacperex

KacŚpioszek
Każde miasto liczy się jako miasto.
Odbiłeś 3 i cię atakują. Al Shedim też jest liczone.

jacksonheyes

Member
Al Shedim na pewno zalicza się do odbitych miast. Niestety teraz każdy ork czy najemnik może cię zaatakować bez słowa. Po prostu jest taka zasada, że jak odbijesz 3 miasta to już nie możesz rozmawiać z przywódcą czwartego, bo potem wszyscy orkowie i najemnicy na kontynencie zmieniają nastawienie na czerwono.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
oj to lipa :/ czyli nie da się nic z tym zrobić? powiem jeszcze że się wkurzyłem i wybiłem silden :p ale mogę wczytać save jbc.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Nic nie wczytuj tylko wybij Orków co do jednego :p Zrobisz coś pożytecznego dla Ludzi...A Montere odbijałeś?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom