Polska - Portugalia

doctor

Wariat
Weteran
Witam wszystkich

napewno wiekszosc ogladala mecz POLSKA - portugalia
ktory jak wiadomo zwyciezylismy :D wynik 2:1 jak dla mnie wyglada jak 4:0 :D
bo byly super sytuacje jednak akurat w nich szczescie nie dopisalo :D

POlacy grali wrecz cudownie nigdy nie widzialem u nich takiej gry portugalczycy niemal nie wiedzieli co sie dzieje :D :D
Leo Beenhakker pokazal cala swoja klase :) zespol swietnie gral i strzelal swietne bramki :D

po prostu CUDO :)
oby tak dalej Polacy a bedzie dobre miejsce na EURO badz MŚ :)

co wy o tym myslicie ?

E

eMzi

Guest
Przyznam szczerze, że w życiu bym się tego nie spodziewał. Meczu nawet nie oglądałem, bo wolałem sobie nowego mixtape'a The Game'a posłuchać. Dopiero gdy usłyszałem na moim kwadracie jakieś krzyki to poleciałem to TV i patrzę, a tam Polska prowadzi 1:0 z Portugalią... Szczena mi opadła i od tamtego momentu uważnie mecz oglądałem.
I muszę powiedzieć, że gra Polski bardzo mnie zaskoczyła. Po raz pierwszy od dawna środek pola zagrał tak jak powinien. Lewandowski z Sobolewski świetnie blokowali dostęp na naszą połowę, zaliczyli dużo przechwytów, a na dodatek angażowali się w akcje ofensywne. Blok defensywny zagrał praktycznie bezbłędnie (poza jedną akcją, w której C. Ronaldo miał sytuację sam na sam z Kowalewskim).
Osobne zdanie muszę poświęcić naszym bocznym obrońcom: Brunowickiemu i Golańskiemu. Według mnie zagrali wprost fenomenalnie. W końcu Polscy boczni obrońcy zagrali tak jak grać powinni. Pomagali dużo w ofensywie, harowali w obronie i stanowili genialne wsparcie dla naszych skrzydłowych. Nie wspominając już o odważnych dryblingach Brunowickiego. Tak grających obrońców chcę widzieć w każdym meczu. Osobne brawa należą się również Błaszczykowskiemu i Żurawskiemu. Ten pierwszy szalał na skrzydle, a ten drugi zagrał niczym playmaker, często wracał do środka pola i rozgrywał piłkę.
Po prostu brak mi słów dla tego, co Polacy zaprezentowali wczoraj w Chorzowie. Zwłaszcza po tym co prezentowali wcześniej (wybitna gra z Kazachstanem, Finlandią...). Oby tak dalej!

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Brak mi słow... Piękny mecz, wrecz fenomenalny, właczylem go dopiero gdy z pokoju rodziców dobiegły krzyki komentatorów, nie wiedzialem nawet ze jest mecz, ogladalem W11, przełaczylem na TVP2 a to... WOW!! 1-0, to było niespodziewane... Później 2-0 i szczeka mi opadla... Nasi grali wręcz wyśmienicie, a co żurawski i Ebi wyprawiali to było nie do opisania, także boczni obroncy i skrzydlowi pomocnicy... Później było sporo sytuacji 100%-wych na zdobycie gola, jednak Ricardo nie an amrne ejst ejdnym z najlepszych rbamkaryz świata, a pozatym miał pica... Jednak szczeście nas tez nie opuściło, pare razy pozostawiony bez "opieki" był C. Ronaldo. Lecz w końcu portugalczyką w doliczonym czasie gry udało sie zdobyć bramke, która byłą częściowo winą obrońców (wg. mnie) i jak się okazało jedyną dla nich w tym meczu. Poza kontaktową bramką nie mieli Portugalczycy już nic do gadania... Piękny mecz, oby Polacy zawsze tak grali.

Polska 2:1 Portugalia

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ebi ma to po ojcu, wiec mozna sie bylospodziewac ze predzej czy pozniej pokaze klase :)
Chłopaki grały wspaniale, nie pamietam kiedy ostatnio zagrali tak wspaniały mecz. Oglądalem go od poczatku, bo po przegranej z Finlandią przyzekłem sobie ze bede ogladal mecze reprezentacji dopiero jak wygrają. Ostatni mecz z Kazachstanem zostal wygrany wiec ten postanowiłem oglądnąć. Nie zawiodlem się. Portugalia wyglądalo jak San Marino a nie 4 druzyna świata i wicemistrz europy. Pan Benhaker moze byc spokojny o stanowisko trenera przynajmniej do konca eliminacji :)

zaitsev

Member
Mecz byl dobry ale tak naprawde polacy nie grali moim zdanie tak zadziwiajaco dobrze tylko poprostu portugalczycy niepokazali nic specjalnego. Bramki 2 Smolarka nie najgorzej ale taka prawda ze mielsimy tyle sytuacji w ktroych powinna pasc bramka ze mogl by byc nawet 7:0 ale widac nie wykorzystywalismy ich. Strasznie sie tez zdolowalem przy sytuacji w drugiej polowie (niepamietam ktrora min mniej wiecej) gdy polacy byli we 3 na bramkarza i nie strzelili bramki, podanie nie w tempo i po akcji a bramka powinna byc na 100% ale niestety. Usprawiedliwmy to nowym trenerem i presja pierwszego meczu pod jego okiem :p

doctor

Wariat
Weteran
QUOTE(zaitsev @ 14-10-2006, 23:21) [snapback]124914[/snapback]

Mecz byl dobry ale tak naprawde polacy nie grali moim zdanie tak zadziwiajaco dobrze tylko poprostu portugalczycy niepokazali nic specjalnego. Bramki 2 Smolarka nie najgorzej ale taka prawda ze mielsimy tyle sytuacji w ktroych powinna pasc bramka ze mogl by byc nawet 7:0 ale widac nie wykorzystywalismy ich. Strasznie sie tez zdolowalem przy sytuacji w drugiej polowie (niepamietam ktrora min mniej wiecej) gdy polacy byli we 3 na bramkarza i nie strzelili bramki, podanie nie w tempo i po akcji a bramka powinna byc na 100% ale niestety. Usprawiedliwmy to nowym trenerem i presja pierwszego meczu pod jego okiem :p

To byla druga polowa cos kolo 60min i podanie Grzegorza Rasiaka do Lewandowskiego w srodku byl Ebi...
ja bym tu nie mial pretensji bo Rasiak nigdy jakos szczescia nie ma... chociaz potencjal jest :)
aaaa i nie USPRAWIEDLIWISZ nic nowym treneram i pierwszym meczem :blink: czemu? :lol: bo to 5 mecz pod wodza nowego trenera Leo Beenhakkera
mecze byly z Dania...Finlandia... Serbia...z Kazachami...i Portugalia :D
widze ze twoja wiedza jest przeogromna na ten temat :D

zaitsev

Member
Heh od dłuzszego czasu nieogladałem rzadnych meczy, bo niestety niemialem na to czasu i widze ze naprawde moja wiedza o piłce ostro sie pomniejszyła ;p A kiedy polacy grają kolejny mecz eliminacyjny?

doctor

Wariat
Weteran
nastepny mecz polacy graja bodajze... 15 listopada o ile dobrze pamietam i chyba z Belgia
trzeba wierzyc w zwyciestwo nasi chlopcy potrzebuja wiary w ich sily :) :) i dobrego dopingu tez :D

Garrick

Member
Mecz świetny... Oby więcej takich w wykonaniu Polaczków :D No moim zdaniem cała drużyna zagrała świetnie. Genialnie grali boczni obrońcy Golański i Bronowicki (którego nie lubilem wczesniej ale ten mecz otworzyl mi oczy na tego typa). Można by chwalić kazdego za ten występ. Wreszcie widać, że obecność Leo w kadrze daje efekty :) Fakt, że Portugalia nie w formie ale to w koncu potęga, a Polska na boisku robila z nia co chciala :D Myśle, że szansa na awans jest duża szczególnie dlatego, że nasza grupa jest dość dziwna znaczy sie Finlandia jest pierwsza i to juz mnie samego dziwi :p
Zobaczymy jak nasi wypadna z Belgia 15 pażdziernika ale mam nadzieje ze wreszcie pierwszy raz w historii awansujemy do tego wymarzonego EURO :p

leecurg

New Member
Ogólnie byłem zmiażdzony! Od dawna przestałem interesować się piłą (chyba koło 2000 r przestałem nałogowo oglądać mecze :) ) a tu taka niespodzianka! Mecz olałem i siedziałem se na necie, patrzę a tu ludzie jakieś dziwne opisy na gg mają "Polska GOOOLA" czy "Jeszcze jeden!". Wstałem i włączyłem TV a tu taka niespodzianka! Środa cudów! Po prostu coś pięknego! Szkoda, że nasi nie wykorzystali wszystkich szans ale i tak trzeba się cieszyć tym, jak sobie poradzili z Portugalią (jedną z najbardziej cenionych drużyn przecież!) Oby to nie był pojedyńczy sukces tylko powrót do chwały! Chyba wrócę do kibicowania :)

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Sorki że tak późno pisze ale dopiero teraz zauwazyłem ten temat :p .

Meczu nie miałem zamiaru oglądać ponieważ wiedziałem że Polska i tak przegra. Siedziałem sobie na kompie a moja mama oglądała mecz. Mnie to nie interesowało, jednak usłyszałem że Dariusz Szpakowski mówił żę Polacy mają akcję. Szybko popatrzyłem na telewizor, i właśnie w tym momencie padła bramka którą zdobył Smolarek. Wyłączyłem kompa i postanowiłem dalej oglądać ciekawy mecz. Polska cały czas miała ciekawe akcję. W końcu 20 minuta ebi smolarek strzela i Polska wygrywa z Portugalią 2:0. Nie mogłem w to uwierzyć. Raz wkurzyli mnie w tym meczu kiedy było trzech polaków na samego bramkarza i nie strzelili. No i w końcu. Portugalia zdobyła pierwszą bramkę jendak nie udało im się doprowadzić do remisu.
Każdy kto chce jeszcze raz zobaczyć polaków niech kliknie Tutaj.

Pozdro !

Do góry Bottom