Odbijanie Montery

Status
Zamknięty.

nvidia123

New Member
Cześć.Mam problem z grą Gothic III.Jestem w mieście Montera i wykonałem większość misji dla orków, mam 75% mogę wejść do wodza orków.Wykonałem misję dla Otisa i dowiedziałem się że w mieście jest szpieg.Jako że nie umiałem wykonać questa ze złodziejami zboża sięgnąłem po poradnik.Tam przeczytałem że szpiegiem jest Sanford - sprzedawca w Monterze.Szpieg miał dać znak do ataku i odbijania Montery tymczasem nie mówił nic na ten temat.Próbowałem ponownie rozmawiać z Otisem i doprowadziłem Rufusa do Okary.W poradniku przeczytałem że żeby mieć questa odbijanie myrtany trzeba zanieść wiadomość do Okary.Ja jednak nie dostałem i nie mogę dostać od nikogo takiego questa.Co w tej sytuacji zrobić - zależy mi na odbiciu Montery z rąk orków, będe niezaspokojony jeśli tego nie zrobie, zaczynanie gry od nowa nie wchodzi w rachubę.

Pozdrawiam i liczę na cenne informacje.

edit: na innym forum umieściłem podobny wątek i dostałem odpowiedź że quest o wiadomości do okary dostanę po zabiciu krów dla buntowników.Czy tak?Kiedy najlepiej zabić te krowy - kiedy je atakuje najemnicy mnie atakują.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Musisz dowiedzieć się że to Sanford jest szpiegiem.Naturalnie w grze z rozmowy z Buntownikami.Jedynym sposobem na to jest wykonanie zadanie dla Masona który jest poniżej farmy z krowami.Zaraz obok spalonej chaty znajdziesz go.Inną możliwością jest wykonanie zadania dla Buntownika znajdującego sie po drugiej stronie Montery.Wychodzisz z obozu niewolników,kierujesz się dróżką do jaskini wilków(misja dla zarządcy farmy z krowami) i z tej dróżki zchodzisz w krzaki po lewej(patrz idąc z miasta).Tam będzie buntownik który zleci pewną misję.Po jej wykonaniu powie kto jest szpiegiem.Idziesz wtedy do sanforda,mówisz mu hasło "niech żyje Okara"(czy jakoś tak) i wtedy zaczyna się gadka :) Reszta już jest łatwa raczej;]

Łatwiej chyba nie da się tego opisać...w każdym bądź razie ja łatwiej nie umiem xD

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Tak, musisz zabić krowy.
Z tym atakowaniem cię to jest różnie. Postaraj się robić tak, że wyciągasz miecz, zabijasz krowę i szybko go chowasz. Powinno działać, bo oni atakują cię raczej za to, że masz długo wyciągnięty miecz, nie za zabijanie muciek.
Jeżeli to nie pomoże, to rób na raty - zabij krowę i spieprzaj. Gdy przestaną cię gonić, wróć i dalej je lej (o ile cię ponownie nie zaatakują).

nvidia123

New Member
Z krowami u mnie jest tak - gdy strzelam w nie z łuku to muszę wykonać 3 strzały a one w tym czasie uciekają.A z walką mieczem jest inaczej.Jeden mocny cios i krowa leży a najemnik stojący obok zaczyna mnie atakować.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jeżeli zabijesz krowę jednym uderzeniem to strażnicy nie powinni reagować...przynajmniej u mnie tak było.Grasz z jakimś patchem?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Aha...ja grałem bez patcha i może dlatego strażnicy nie atakowali mnie jak zabijałem krowy ;) Spróbuj w nocy gdy będzie mało strażników.

nvidia123

New Member
Teraz jestem na laptopie, jak będe na PC to zagram i zobaczę co da się zrobić.

EDIT:

Zabiłem wszystkie krowy a z masonem dalej nie da się rozmawiać...

Fahrenheit

Pimpu?
nvidia123, chyba coś ci zbugowało, a może pomyliłeś Masona z Otisem? Bo nie pamiętam, z którym trzeba gadać. Jeśli pokazało ci "Zadanie Wykonane!" to idź obskocz wszystkich buntoli w okolicy, pogadaj.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
nie dubluj postów :)

masz zabić 12 krów

większość mogła uciec a potem zabił je kto inny i ci tego nie zaliczy

a ten buntownik jest na prawo od tej farmy z krowami i jest w zbroji najemnika (tej szarej)

nvidia123

New Member
Krów jest około 5 na tej farmie.Zabiłem je i nie pokazało się że wykonane.Jeśli jest 12v to gdzie są pozostałe?

Zadanie zlecał Mason i wiem gdzie on jest.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
ja tam miałem 12 krów

6 na jednej farmie i 6 na drugiej gdy zainstaluje sie najnowszy patch kaze zabic 12 a gdy masz patch 1.7 to musisz zabic SZEŚĆ krów bo na każdej zagrodzie po 2 krowy a są 3 zagrody

nvidia123

New Member
To w takim razie gdzie są te farmy?Na odcinku Gotha Montera są dwie farmy - jedna z kilkoma krowami (Zabiłem wszystkie i nie było komunikatu zadanie wykonane) i druga ze zbożem.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
na tej farmie gdzie musisz wyslac jednego z farmerów do kopania w ruinach

est tam 6 krów przed chwilą sprawdziłem

nvidia123

New Member
No tak teraz jak pomyślę to jest sześć.Zabiłem wszystkie w tym jedną z dala od farmy (te trzy blisko siebie - jedna uciekała ale ją dogoniłem a druga pojawiła się rano)i nie dało się rozmawiać z Masonem.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
ehh

to spróbuj pobic tego buntownika w miescie co opiekuje sie magazynem

on ma list do okary gdy mu go pokazesz to znak ze jestes po stronie buntowników

nvidia123

New Member
Obiłem go i miał List do Rolanda w którym pisało że jeszcze nie że jego pozycja wśród najemników jest zbyt słaba.To o ten list chodzi?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
taaak

daj go masonowi i on ci zaufa oarz owie hasło buntowników "niech żyje okara"

lub idz z tym listem do rolanda przywódcy w okarze i on ci da wsparcie ze strony buntowników w odbicu montery

nvidia123

New Member
Poszedłem do Okary do rolanda z tym listem lecz mam tylko 2 opcje rozmowy: nauczysz mnie walki i pokaż mi swoje towary

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
a u mnie było że buntownicy potrzebują wsparcia..........

wal to zacznij naparzać na nich a niewolnicy i inni buntownicy (ten opiekun magazynu oraz ford) ci pomogą

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom