Nowy Problem Reputacji

Status
Zamknięty.

Glapson

New Member
Witam wszystkich,

Na poczatku chcialem zaznaczyc, ze korzystajac z "szukaj" nie znalazlem podobnego problemu dlatego zalozylem nowy temat.

Moj problem polega na tym, że wykonujac zadania w Varancie zaczynalem od gory tzn. Braga , Ben Erai , Lago az dotarłem do Bakaresh'u i tu zaczyna sie schody. Zazwyczaj wykonywalem misje dla assasynow oraz koczownikow w celu zdobycia jak najwiekszej ilosci pkt. EXP wszystko bylo dobrze do czasu kiedy wbieglem do swiatyni w Bakaresh'u i po 2 zdaniach rzucil sie na mnie Tizgar... zaraz po tym wycialem cale miasto i okazalo sie, ze juz nie moge wykonywac innych zadan u Assasynow gdyz gdzie nie wejde czy do Mora Sul, Ben Sala zaraz zaczynaja mnie atakowac. I tu pytanie czy ktoś wie co moge zrobic w tej sytuacji? probowalem odzyskac reputacje zabijajac koczownikow, nawet maga Vatrasa i nic bez zmian... :/

Zaznaczam, ze nie mam save game przed " zadyma " w Bakaresh'u bo to by bylo rozwazanie problemu, oraz nastepujaca reputacje:

Assasyni - 35
Koczownicy - 30

Pozdrawiam!

Najemnik@

Member
Zapewne wyzwoliłeś za dużo miast asasynów i teraz wszyscy asasyni będą cie atakowac tak jak z orkami.

@Szkeleton3
Jaki masz patch ,że asy atakują jak wyzwalasz orków? ja nigdy sie z takim czymś nie spotkałem.

2@Szkeleton3
A jak wygląda sytuacja gdy wybieramy droge beliara asasyni pomagają orkom czy nam?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Jak wyzwoliles wszystkie miasta orkow (albo min 3) to asasyni tez cie beda atakowac (bynajmniej w moim patchu)

@Najemnik@ patch 1.73 Full (gdy wyzwoliłem Trelis oraz miasta w którym byli asasyni to od razu dowódźcy miasteczek w Varancie mnie atakowali a gdy zaczynałem od wyzwalania miast asasynów to gdy je wszustkie wyzwoliłem to mnie orkowi przywódżcy atakowali..)

Asasyni współpracują z orkami i również atakują...

chociaż problemem może być fakt iż zabiłeś jakiegoś asasyna w Varancie a nie masz zdolności "wymigania się z kłopotów"

Glapson

New Member
Dzieki za ta szybka odpowiedz, wiec moj patch to 1,6 i faktycznie w Centralnej Krainie wyzwolilem prawie wszystkie miasta procz Faring i Silden... No i gram taka technika, ze najpierw przechodzilem wszystkie zadania i miasta Centralne a teraz mam ten problem w Varancie :/

Jezeli juz tak sprawa wyglada to jest jakies rozwiazanie ??

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Dzieki za ta szybka odpowiedz, wiec moj patch to 1,6 i faktycznie w Centralnej Krainie wyzwolilem prawie wszystkie miasta procz Faring i Silden... No i gram taka technika, ze najpierw przechodzilem wszystkie zadania i miasta Centralne a teraz mam ten problem w Varancie :/

Jezeli juz tak sprawa wyglada to jest jakies rozwiazanie ??

Nic Ci nie pomoże, jeśli Cię atakują : ). Wybij wszystkie ich miasta, pozbieraj ich rzeczy, możesz zarobić fortunę : ).
W każdym bądź z żadnym z nich już normalnie nie porozmawiasz ^^.

Pozdrawiam.

Glapson

New Member
Tego wlasnie sie obawiałem, lubie miec wszystko poukładane a tym jednym posunięciem wszystko sie popsulo ehh... czyli szans na nauke 2 bronmi tez juz nie mam ? a o zadaniach od nich automatyczne robiac masowa wycinke moge zapomniec :/

Kurcze, moze ktos jednak ma jeszcze jakis pomysl nawet kody czy integracja w gre byle tylko to odwrocic.

QbeK

New Member
z tego co kojarzę to orkowie i asasyni nie sa razem... Ale po wybiciu 3 miast asasynów asasyni Cie nie lubia. Orkowie tez po rozwaleniu ich 3 miast zaczeli nas nienawidzic. A jeżeli chcesz koniecznie mieć mistrza 2 ostrzy to możesz jeszcze to zdobyc za pomoca Miecza Mistrzowskiego (110 obrazeń chyba) Jezeli juz przed wejsciem do bakareshu Cie nie lubili to nic nie pomoze a jezeli Cie lubili to polecam wczytanie.

Glapson

New Member
Przed wejsciem do Bakaresh'u tak jak pisałem wszystko bylo ok, dopiero kiedy dopuszczono mnie do światyni a dokladniej do rozmowy z Tizgarem ktory to po krotkim monologu zaraz sie na mnie rzucil a zabijajac go cala reszta miast...

Wczytanie nie wchodzi w gre bo nie mam wlasnie save game przed walka z Tizgarem.

Czy ma ktos jeszcze jakies pomysly ??

EDIT:
Minęły już 2 tyg ...

naprawdę nie macie już żadnych pomysłów... ? :/

Hadler

Member
Jeśli wybiłeś wszystkich koczowników to nie masz szans nauczyć się już walki dwoma broniami, a jeśli masz zapis przed zabiciem koczowników to możesz się nauczyć u koczowników, którzy chcą odzyskać Bragę (tam co jest chyba Riordian lub Merdiarion). Jeśli chodzi o reputację, to niestety raczej nie masz szans przyjaźnić się z assasynami, bo bez zapisu przed wyzwoleniem kilku miast assasyni będą się atakować.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Niestety. Możemy rozważać nad przyczyną tego stanu rzeczy. Może to bug, może za dużo wyzwolonych miast, może kot mi zdechł. Ale jakby ta przyczyna nie była, ważny jest sam problem.
A sprawa wygląda tak, że bez save'u nic nie zrobisz. "Odkupić win" się nie da, skoro cię już atakują, to możesz tylko odpowiedzieć tym samym. Jedyne wyjście, niestety. Ewentualnie "nowa gra"...

A próbowałeś dać się im pobić? Dobijają cię, gdy padniesz na ziemie i giniesz, czy zostawiają w spokoju?

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom