Nowy Prezydent. Nowa Polska?

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
Powiem wam, że według mnie lepszy by był Donald Tusk i jego partia. Nawet partii do sejmu nie wzięli. Nie wiem czy to pewne info, ale podobno tym bezdomnym i bezrobotnym ma być źle w nowej Polsce. Ja wole Tuska bo miał nieco świeższe spojrzenie na Polskę a tu mamy starego dziada. Tak czy siak prezydentem Polski został kaczor
smile.gif
smile.gif
smile.gif

Gothi

Pain Donkey
Weteran
W sumie drugą turą nie interesowałem się wogóle. W sumie wisiało mi już czy prezydentem zostanie Tusk czy Kaczor. Zresztą prezydent przedewszystkim to reprezentant kraju, powinien się dobrze pokazywać. A taki Tusk [ostatni będą pierwszymi więc od niego zaczynam] sepleni i przez to się na reprezentanta nie nadaje. A Kaczor? Wyjedzie i "spieprzaj dziadu" rzuci komuś i też się śmiać będziemy.
I tak prezydent niewiele może zmienić, a więc nie ma co aż tak dogłębnie wpatrywać się w to co obiecują, od tego jest parlament [inna sprawa, że obiecywać to nie zrobić].
Jak dla mnie i tak jedynym kandydatem który na prezydenta by się nadawał to Borowski... No ale był bez szans niestety.
A więc coś czuje, że czeka nas śmieszne 5 lat... Tylko żeby po księżycu słońca nam nie jumneli...

Gothi Out

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Powiem tak to trochę głupie że Kaczyński został prezydentem. Czemu? Dlatego że jako prezydent na pewno nie będzie vetował żadnych ustaw własnej partii- bo oczywiście PiS ma większość w sejmie. On będzie poprostu siedział i nic nie robił w takich sprawach-chyba żę ustawa z innej partii przejdzie bo paru ludzi z PO zagłosuje za. Więc po co on tam jest?? Oczywiście prezydent ma reprezentować kraj więc zawsze może robić to drugie.....tylko kto?? Kaczyński???!!!! On jest mały
okrąglutki i siwy -on ma nas reprezentować?? Nawet nie zna języka-żadnego (prócz polskiego)-fakt Tusk też nie.

Czyli uwarzam że Lech Kaczyński to dobry polityk ale na prezydenta był lepszy kandydat ale powiem że gdyby Tuska nie było poparł bym Kaczyńskiego no bo nie Leppera
tongue.gif

bobek_666

sex beast
Weteran
Lud zagłosował, lud ciepieć będzie. Jezeli naprawdę myslicie, że Kaczor zrobi coś z tym państwem to macie racje. Burdel zrobi.

Wygrana Kaczyńskiego to nie tylko poparcie Leppera i Radia Maryja, ale także propaganda, że Donald Tusk to liberał (Tusk jest liberałem gopodarczym i jest tradycjonalistą), a jak wiemy w naszym kraju liberalizm od razu kojarzy sie z aborcja dla wszystkich, legalizowaniem narkotyków itp., itd . Np. rodzice mojej kolezanki głosowali na Koczora bo Tusk to "prezydent dla bogatych". Taki kit wcisnął wyborcą Lechu, który twierdzi, że nie będzie oszczędzał na mundurowych, zreformuje KRUS, da pracę wszystkim bezrobotnym i domy bezdomnym. Musze rozwiać te marzenia, bo naszego kraju po prostu na to nie stać. Mamy ogromną dziurę budżetową, problemy z służbą zdrowia i wiele, wiele innych...

QUOTE A geniusz ekonomi Kaczyński wymyślił, że jeszcze 3 miliony nowych mieszkań wybudować...
I kto bedzie za to placił? Oczywiście że my...

1. W polsce co roku buduje sie ok. 200 000 mieszkań. Oczywiście ambitny plan Kaczora przewiduje 3 mln. w ciągu 4 lat. Nieźle.
2. Obawiam się, że Kaczor bedzie ściągał nie tylko od bogatych, ale także od średnich, bo jedno jest pewne: program to on ma z księżyca.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Jedno już było pewne przed wyborami, że Polską będzie rządzić kaczka... czy to Donald czy Kaczyniak/// ale przejdźmy do rzeczy

Szczerze to gdybym był uprawniony do głosowania to oddał bym swój głos na Donalda Tuska. Dlaczego? Nie wiem w zasadzie wydaje się być takim normalnym człowiek bez jakiejś "strasznej" pszeszłości. A o Kaczyńskim ostatnio było kilka złych sytuacji. Chociażby wspomniana przez s.e.b.ę parada homoseksualistów. Ogólnie nie jestem za gejami i lezbijkami ale wkońcu wolność to wolność i wszyscy powinni mieć takie same prawa ( nie licząc tej do adopcji dzieci bo to to już by była "lekka" przesada" )

Jak wiadomo Lech Kaczyński wygrał... cóż liczę na to że z Polski będziemy dumni. I chodź to hasło Donalda Tuska lepiej przypadło mi do gusty niż IV Rzeczypsopolita ( bo wkońcu możę być i XXV, a nadal będzie źle ) to mam nadzieję że będzie on dobrym prezydentem nie tylko w swerze stosunków między narodowych ale i wewnętrznych. Liczę na to że będzie vetował szkodzące ludności ustawy oraz korzystał z praw konstytucyjnych z jakich nie korzystali jego poprzednicy.

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
W drugiej turze zastanawiałem się na kogo chciałbym głosować. Postanowiłem, że nie będę zwracał uwagi na programy gospodarcze, ale na poglądy społeczne, w tych Kaczyński uważam, że jest lepszy. Nie chce żeby krajem rządził człowiek, który nie umie się przeciwstawić homoseksualizmowi (należy do grona osób, które tego nie tolerują). Wiele osób było wzburzonych tym, że Kaczyński nie zgodził się na parade równości, ale według mnie to była dobra decyzja. Ogólnie nie mogłem być stanowczo za którymś kandydatem, bo mój pierwszy kandydat nie przeszedł do 2-giej tury. Mam nadzieję, że Kaczyński sprawdzi się na tym stanowisku, bo sprawia on wrażenie człowieka stanowczego i mam nadzieję, że będzie godnie reprezentował naszą Ojczyznę. Jeśli chodzi o program gospodarczy to muszę przyznać wielu z was rację, Kaczyński jest swolennikiem socjalizmu, który niszczy nasz kraj. Według mnie PiS powinien ustąpić PO w sprawach gospodarzych, bo program gospodarczy Platformy uwarzam za nie najgorszy (napewno wiele możnaby tam zmienić, ale jest też wiele rzeczy, który mi pasują), a sam powinien się zająć resztą (sprawy zagraniczne, prawo itp.).

Pozdrawiam

EDIT: Właśnie zobaczyłem post Nekromanty Boom. Co do parady to rozumiem, że niektórych denerwuje, że Kaczor nie zgodził się na tą paradę, ale cóż, takie miał prawo i tak z niego skorzystał, co nie zmienia faktu, że skoro prezydent Warszawy nie zgodził się na tą paradę homoseksualiści nie mieli prawa wyjść na ulicę, ale to inna historia...

Geezer

Member
W moim domu szok...
Rodzice zdruzgotani...
Konserwatywny prezydent, który wygrał wybory dzięki elektoratowi jakiegoś debila ze wsi. Kaczyński kupił Leppera, a dzięki sprawie z homoseksualistami również Rydzyka. Wszyscy trzej to dla mnie obraza dla narodu... no może raczej Rydzyk, bo mnie strasznie wpienia...
Poza tym Kwak jest może i przeciw Rosji, ale również przeciw Unii. Nie w ten sposób, by się całkowicie odłączyć, ale Tusk gdyby został prezydentem, byłby lepszym przedstawicielem naszego kraju na zachodzie.
Kaczyński jest zbyt radykalny, prowadzi ostrą politykę, która z jednej strony jest dla nas pożyteczna, jednak z drugiej przedstawia Polskę w gorszym świetle. Mimo iż mam 15 lat lat to jednak trochę interesuję się współczesną polityką, która w naszym kraju klasyfikuje się na bardzo niskim poziomie. Donald mógł wygrać, ale pod koniec kampanii nikt za nim nie stał, a u Kaczora wręcz przeciwnie. W debatach to Tusk napierał agresywniej niż Kaczyński, a na finiszu rolę się odwróćiły... niestety.
Po dzisiejszych i wczorajszych wyborach uzmysłwiłem sobie, że w Polsce zaczną się wielkie zmiany... zmiany rządu PiSuaru z bliźniakami na czele... ale czy te zmiany wyjdą nam na dobre?

paniscus

Member
Hejże hej!!
Po pierwsze ja zagłosowałem na Tuska, moi rodzice na Kaczyńskiego. Sam się długo zastanawiałem, bo co tu dużo mówić Tusk jest sztuczny, i źle wypadł w kampani, Jarucka, dziadek i te sprawy.
Kaczor jest bardziej wykszrtałcony, mam nadzieję , że coś zrobi z Polską, bo jak nie to zaa cztery lata będzie gloria Samoobrony, a za pięć Leppera.

Po drugie:
jak ktoś ma osiemnaście lat i nie głosował to niech się nie odzywa i nie narzeka, bo nie ma do tego prawa, gdyż nic nie zrobił by było lepiej.

Po trzecie:
Mam prośbę co do niektórych m.in. Gleezera trochę z szacunkiem, o ludziach ze wsi i tych co głosowali na PiS. Tak w ogóle należy się szacunek Kaczyńskim, bo co tu dużo mówić coś nie coś zrobili dla RP, a Tusk mało.

Nie podobały mi się sloty Tuska, ale głosowałem na niego, nadal jednak uważam, że lepszy by był Cimoszewicz.
Kaczyńscy mają teraz dużą władzę i mam nadzieję, że jeśli zmienią tą konstytucję to będzie lepiej. Na pewno nie będzie w ciągu roku czy nawet dwóch lat, na to trzeba czasu, ale lud ma cierpliwość ograniczoną...
W każdej chwili może wejść na barykady...

NaRka

Geezer

Member
Może i tak paniscus, ale popatrz...
Kaczyński to hipokryta, bo przed kampanią albo na jej początku ogłaszał wszem i wobec, że Lepper to parodia polityka i niegodny przedstawicieli naszego kraju...a teraz? Jak teraz dzięki niemu wygrał te wybory to mówi, że należy się mu nagroda... coś tu jest nie tak. Widać że mydlił oczy od razu, jak tylko zauważył możliwość zdobycia dodatkowych głosów, to momentalnie zmienił swe nastawienie...
Więc się nad tym trochę zastanów....

rex

Member
Ja uwarzam że wybur dla ludzi jest trafnym wyborem ale czy zrobi to co obiecał najczęściej tak muwią potem władza 4 lata i jest gorzej iż bło albo może być lepiej dlatego uwarzam że nikt z forum ze świata niewie jak będze tylko on bo od niego zalerzy los polski.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom