Nowy Prezydent. Nowa Polska?

Status
Zamknięty.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
No już jest prawie pewne że Kaczyński został prezydentem, piszcie tu co o tym sądzicie, ale jeśli można to z uzasadnieniem, bo chciałbym wiedzieć co inni o tym, myślą. Ja swojego zdania nie wypowiem bo go normalnie nie mam, nie interesuje się, polityką a nie będę mówił o tym na czym się nie znam opierając się tylko na domysłach czy przekonaniach rodziców, dobra kończe to ględzenia, wy się wypowiedzcie.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Megarion

El Presidente
Dobrze, ze jednak Kaczor wygrał wybory. Razem ze swoją partią nareszcie może coś zmieni i nie będzie to od razu skok na głęboką wodę, który proponował D.T.

Może nieco nie podoba mi się ten pomysł rozliczeń, będzie duż hałasu, ale przynajmniej nie trzeba sie martwić, ze nagle zabraknie jakichś podstawowych ulg, które będą tylko powoli zmniejszane

Kan

Member
No i całe szczęście. Nie powiem abym był jakimś specjalnym entuzjastą Kaczyńskiego ale to co zamierzał wprowadź Tusk to po prostu zbrodnia w biały dzień. godzinne lekcje i płatne studia, brrrr
dry.gif
. Sam się wybieram na studia więc taka alternatywa wcale mnie nie bawiła.
Hm. Pis (peace man
tongue.gif
) wygrało w sejmie i ma swojego człowieka na stanowisku prezydenta. Więc mają jakby podwojone siły. Miejmy nadzieje ze nie wykorzystają tego aby jeszcze bardzie uprzykrzyć życie obywatelom
dry.gif
.

No ale wątpię czy aby on na pewno nadaje się na głowę państwa

QUOTE Chyba chodzilo ci o PiS...
No nie zagapiłem się i nie dali nawet 5 minut na poprawę
dry.gif

Gorn 2

Member
No i bardzo cieszę się że Teraz "Pan Prezydent Kaczyński" obejmie władze nad Polską. Chociaż mało na to wskazywało, ale już po wszystkim i oczywiście jestem zadowolony
smile.gif
. Jest bardziej doświadczonym politykiem niż Tusk i więcej zrobił dla polski (tak myślę), zawsze o nim gdzieś tam było słychać ;] a Tusk... pierwszy raz o nim słyszałem w wyborach =P noto teraz wystarczy poczekać co nasz nowy prezydent zrobi dalej ;].

PS> Szczerze to cieszy mnie też ten fakt że Tusk nie jest prezydentem bo jakby był to prawdopodobnie lekcje trwałyby 60 minut :>

EDIT

Lol patrząc na posty poniżej, myślę że powinniście mieć chociaż trochę szacunku dla nowego prezydenta bo jest naszym prezydentem i będzie nas reprezentował, nic już nie da się zmienić i tyle ;/

Cahir

Member
Aż do wyborów bylem zwolennikiem Tuska. Ale teraz to się zmieniło
smile.gif
Gdy zobaczylem że Tusk chciał wprowadzić 60 minutowe lekcje zmieniłem zdanie względem Kaczyńskiego
smile.gif
. Boleje tylko nad tym , że będą płatne studia :/ Ale chyba tego nie wprowadzą
smile.gif

Pozdro Cahir

Yezo

Active Member
A ja jestem zupełnie innego zdania, duzo bardziej wolałbym na tym stanowisku Donalda Tuska. Nie chce aby państwem w ktorym mieszkam i ktorego jestem obywatelem rzadził człowiek, ktory ma poparcie takich osob jak A.Lepper czy o. Rydzyk..Dla mnie ejst to poprostu nie do pomyslenia..Mozecie się nie zgadzac z moimi poglądamia, ale moim zdaniem poalcy wybrali by gorzej gdyby prezydentem został wspomniany juz Lepper, albo Giertych. Jestem nie zadowolony z tych wyników i mam nadzieje (w zasadzie nie mam) że oficjalne wyniki beda inne.

P.S nie chcialem nikogo obrażać, byc moze ktoś lubi wymienionych przezemnie polityków, ale takie jest moje zdanie na ich temat

EDIT

Czytam jeszcze raz wasze posty i dochodze do wniosku, że daltego popieracie Kaczyńskiego, ze lekcje maja być normalnie..ehh no to gratuluje
dry.gif

Siegheiler88

Member
No to wybraliśmy bolszewika na prezydenta.
Jaki ten naród jest głupi...znów udowodnil, ze nalezy mu zabrac prawo decydowania tak jak zrobil to Marszalek w 1926r.

A naszego Pinocheta ani widu, ani słychu...

O$kar

Member
QUOTE Gdy zobaczylem że Tusk chciał wprowadzić 60 minutowe lekcje zmieniłem zdanie względem Kaczyńskiego

Humm.. jush chyba wolał bym przesiedziec te 15 minut więcej w szkole niż mniec za prezydenta Kaczyńskiego... Prezydent oprusz funkcji wykonawczej pełni przedewszystkim funkcje reprezetacyjną, a tusk miał przynajmniej jakoąś aparycje... Pozatym czemu nikt niewspomniał o przekręcie między samoobroną a pis'sem? Ty dostaniesz ansze głosy ale to Lepper zostanie wicemarszałkiem sejmu... No i jeszce te buty na koturnach Kaczyńskiego..
huh.gif
Takie są moje spostrzerzenia i choć nieznam się na polityce to mimo wszystko jestem za Tuskiem...

PS. A może lepiej byłoby powidzieć "byłem"
tongue.gif

doctor

Wariat
Weteran
QUOTE (Kan @ 23-10-2005, 20:12) Hm. PO wygrało w sejmie i ma swojego człowieka na stanowisku prezydenta. Więc mają jakby podwojone siły. Miejmy nadzieje ze nie wykorzystają tego aby jeszcze bardzie uprzykrzyć życie obywatelom
Chyba chodzilo ci o PiS...

a tak do tematu to mysle ze gorzej byc nie moze! jezu jak lepper sie dorwie do NBP (ma byc prezesem) to zdefrauduje miliardy!!!
Kaczynski nie tylko wg mnie nie nadaje sie BA! nawet na porzadnego predyzenta nie wyglada!!
tongue.gif

Lipa na maxa bedzie bieda znowu w polsce gorzej niz za okupacji ...
biggrin.gif

wg mnie powinien wygrac Donald Tusk... czlowiek z zasadami
smile.gif

smile.gif

sic! pewnie sfalszowane te wybory!!

wy patrzycie tylko na 60 minutowe lekcje! macie po 10 lat ?!

POPIERAM Sebka i O$cara & Siegheiler88

Big Boss

Member
Ja jestem niezadowolony z tego że Kaczyński został prezydentem (wsumie to jeszcze nie jest pewne). Mam nadzieje że to sie zmieni i Tusk zostanie prezydentem i nie obchodzi mnie to że lekcje by były o 15 min. może chociaz bym sie czegos nauczył
biggrin.gif
i wogule jak może być prezydentem taki człowiek jak kaczyński jak on wygląda a Tusk chociaż jest na jakims poziomie.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Ludzie posłuchali Rydzyka i Leppera... zgroza!! Kaczyński... no nie no tego by brakowało, jesczez teraz PiS wycofa pewnie marcinkiewicza io będziemy mieli tim kaczyńskich na 2 najwyrzszych stanowiskjahc w państwie... Co prawda Tusk Chciał 60 min. lekcje ale za to też dłuższe przerwy ! Popieram Sebka , O$kara , Siegheilera88 doctora i Grigora! I mam nadzieje ze jednak winiki się zmienią :/ . Pozdrawiam Jodełko

Kacperex

KacŚpioszek
Ja powiem tylko tyle, że Nasz Naród jest głupi!
Kaczyński - osoba nie tolerancyjna i jakże dziwna zostaje prezydentem naszego kraju co może nam źle wyjść w przyszłości.
Byłem za Tuskiem, gdyż jako jedyny pokazywał mi pozytywne aspekty jakie mógł wyciągnąć z naszego kraju dla Nas obywateli. Niestety tak się nie stało.
Żal mi pisać na ten temat dlatego się nie rozpisuje.
Dać ludzią możliwość wybierania to zawsze zrobią źle.

QUOTE Gdy zobaczylem że Tusk chciał wprowadzić 60 minutowe lekcje zmieniłem zdanie względem Kaczyńskiego

Dzięki takiem podejściu nasz kraj jest taki a nie inny
dry.gif

Moozi

Member
Kaczyński to porządny facet mam nadzieję żę przynajmniej on zmieni coś w naszym kraju. Oby tylko dogadał się PO i Tuskiem bo bez tego nie ma żadnych szans na utworzenie prawdziwego i uczciwego rządu.
Pozdro
biggrin.gif

s_e.b_a

Active Member
Oj narodzie, narodzie cóżeś ty uczynił....

QUOTE Ja powiem tylko tyle, że Nasz Naród jest głupi!

QUOTE Jaki ten naród jest głupi

Panowie nie obrażajcie ludzi głupich...

Nie chce zbytnio mówić wam, co teraz czuje, bo z pewnością złapałbym ostrzeżenie za przekleństwa.

Lech Kaczyński to populisty, kurdupel, człowiek nie tolerancyjny, nieumiejący rozmawiać. Faktycznie będzie z niego świetny prezydent. Powiem tylko, że o jego wyborze zadecydował elektorat posłuszny Ojcu Rydzykowi oraz Andrzejowi Lepperowi. To nie wymaga komentarza.

Kończę to, bo i tak nic nie zmienię. Dodam tylko, że im wyższe wykształcenie tym większe poparcie dla Tuska. Niestety w Polsce dominują niewykształcone debile. Nie zawahałbym się użyć określenia idioci (powstało ono w starożytnych Atenach i określa człowieka nieinteresującego się polityką) Właśnie tacy ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym, jaka jest obecnie sytuacja Polski wybrali człowieka, który naobiecywał im nie wykonalnych rzeczy. Nie ma to jak siła przed wyborczych obietnic. Ciekawe czy jak ja bym naobiecywał, że każdy Polak dostanie milion złotych z budżetu to też mnie by wybrali. W sumie to obietnice Kaczyńskiego są na tym samym poziomie.

Niech żyje 4 RP niech żyje KACZYZM...

Ps. Będziemy tego żałować...

Ps2. Wracam do czytania Kordiana… Widzę, że musze bardziej przyłożyć się do nauki, zdobyć wykształcenie i wyjechać z tego kraju. Moja dalsza egzystencja umieszczona w Polskich realiach przyniesie mi zbyt duże straty i to finansowe i moralne oraz emocjonalne.

QUOTE No i całe szczęście. Nie powiem abym był jakimś specjalnym entuzjastą Kaczyńskiego ale to co zamierzał wprowadź Tusk to po prostu zbrodnia w biały dzień. godzinne lekcje i płatne studia, brrrr

Tu mamy ewidentny przykład osoby, o której mówiłem wcześniej. Zerowe pojęcia a się wypowiada. Tusk od bardzo dawna mówi, że nie pozwoli na to, aby studia były płatne. Co innego Kaczyński. W jego projekcie konstytucji 4RP jest powiedziane, że bezpłatne będą szkoły podstawowe i średnie. O studiach nie jest nic powiedziane a więc znaczy to, że nikt nie wyklucza, że będą płatne.

QUOTE a Tusk... pierwszy raz o nim słyszałem w wyborach =P

Nie masz się, czym chwalić... Wymienię Ci wydarzenia i funkcje, jakie sprawował, o których usłyszeć powinien każdy Polak: Założyciel Platformy Obywatelskiej (2000r), wicemarszałek sejmu (2001r) Przewodniczący PO (2003r)

QUOTE Kaczyński to porządny facet mam nadzieję żę przynajmniej on zmieni coś w naszym kraju.
No faktycznie bardzo porządny człowiek. Kilkakrotnie skazany za obrazę innych ludzi. Zabronił parady homoseksualistów łamiąc tym samym konstytucje. Faktycznie wzór do naśladowania.

ozi

Athlete
Weteran
Również się za bardzo nie iteresuję polityką, ale chyba powinienem (za rok LO hist-praw :| ). Wiem jednak, że z tym jełopem Kaczyńskim, bez urazy, daleko albo raczej dużo nie zdziałamy. Znalazł się taki Nikoś, który zaczoł bajeczkę od tego, że wszsytko co polskie jest dobre =.=' Napewno nie wszystko! A już napewno nie filmy czy słodycze :pPP (chyba tylko polski browar wymiata xD ... i poezja).
Z resztą o co chodzi z tą IV Rzeczą Pospolitą Polską?! Przecież on i tak nic nie zmieni! Chyba tylko monety będą inne! Chodź może nawet i to nie bedzie nowe, sknery.

Donald za to nastawił się głównie na wzmocnienie stosunków na arenie międzynarodowej. I dobrze do jasnej ... ! Chciał polepszyć znajomości z USA itp. Ja to uważam za słuszne, a nie walka o polski cókier czy co tam jeszcze chcą. To już nie komuna kiedy nic nie można było dostać. Teraz można mieć wszystko tylko trzeba mieć do tego możliwości. Ale to już nawet o to nie chodzi. Dojdzie do tego, że Polska jako jedyna nie będzie sie orientowała co się na świecie dzieje, bo przecież będą zajęci sobą.

... ale. Zobaczymy co przyszłość przyniesie.

Kan

Member
Hm wygląda na to że nie przyjemny temat się z tego zrobił
dry.gif
. Kilka osób porównało mnie tu z osoba o charakterze idioty. Więc mam dla nich pytanie. Gdyby chcieli was stracić, powiedzmy na szubienicy. To podpisalibyście na siebie wyrok skazując siebie samego na śmierć ? Raczej nie. Dlatego tez nie poszedłem na wybory, aby nie przyczynić się do własnej zguby. Nie ma żadnego znaczenia kto wygra. Nie ma nawet żadnego znaczenie czy ta osoba ma dobre intencje wzglądem kraju czy też nie. Kraj stoi na granicy rozpadu gospodarczego. Potężne zadłużenia, przemysł dogorywa, większość towarów jest sprowadzana z zagranicy. A za każdym razem kiedy wybierze się nowy rząd jest coraz gorzej. Więc nie za bardzo mnie to obchodzi kto wygra i tak nic nie zrobi (pozytywnego).

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
QUOTE (Kacperex @ 23-10-2005, 21:46) Ja powiem tylko tyle, że Nasz Naród jest głupi!
Jako moderator nie powinieneś obrażać ludzi na tym forum, zauważ, że niektórzy są za Lechem wlewanym do PiSuaru, bo lepszej metafory na to nie znalazłem ;p
Co do sławy pana Kaczyńskiego, oczywiście słyszałem o nim przed wyborami, tylko słyszałem same złe rzeczy, więc doprawdy zajebisty musi być ten Kaczyński.

Nie lubię tego bydlaka(Kaczyńskiego). On Mi bardzo przypomina kogoś nadającego się na dyktatora, sprawia u Mnie wrażenie, że ma kompleksy co do swojego wzrostu. Teraz zacząłem się zastanawiać, czy w reklamach przypadkiem nie mówili "Prezydent IV Rzeszy(...)", na jednym z for znalzłem porówanie aktualnej Polski do Niemiec z 1939 r., My się jako tako rozwijamy, a wschód uważamy za barbarzyńców, czyżby to jakoś idzie?

Co do głosowania przeciw Tuskowi-brawo, wy to naprawdę jesteście mądrzy! Wam się by rzeczywiście przydało te dodatkowe 15min. lekcji. Przecież Donald chce, aby Polskę zamieszkiwał wykształcony naród. Pewnie dlatego Kaczyński dostał takie poparcie, jak Tusk znalazł prace tamtemu bezrobotnemu, wyszło na jaw to, że w Polsce nie ma bezrobocia, tylko jest nierobocie, czyli co Ja będę się męczył w pracy za 600zł? Doprawdy brawo, na waszej decyzji jaki ma być nasz kraj zadecydowało wasze lenistwo? No chyba faktycznie, bo byliście za leniwi, żeby pomyśleć.

Tusk Mi się wydawał dobrą osobą na prezydenta, dobry wizerunek, bo co taki prezydent w Polsce ma do rządzenia? Od rządzenia jest SS(Sejm, Senat). Zaś Kaczyńskiego pod względem jego wiedzy i doświadczenia w polityce bym posadził tam, gdzie taka wiedza była by przydatna, ale jego poglądy nie miały wpływu na państwo.

Tak swoją drogą to ciekawi Mnie posada marszałka sejmu, skoro Tusk nie jest nią zainteresowany.

Siegheiler88

Member
Phew, w Reichu podatki 3 razy niższe niż u nas obecnie były...
A geniusz ekonomi Kaczyński wymyślił, że jeszcze 3 miliony nowych mieszkań wybudować...
I kto bedzie za to placił? Oczywiście że my...
Ale w koncu cały socjalizm na tym polega żeby traktować ludzi jak debili. No i widać, że ludzie są debilami, bo tak głosuja...

gryf

Member
nie wiem dlaczego każdy zamiast powiedzieć konkretnie co myśli o nowym prezydencie obraża wszystkich którzy na niego głosowali. W polowaniu na kaczki wygrał Lech i co? Ano nic, bo według mnie nic się w Polsce nie zmieni, bo zmian powinni chcieć sami zainteresowani czyli Polacy. Ktoś wcześniej powiedział że Polska stoi dzisiaj na skraju przepaści, a ja dodam od siebie że to nic bo w niedziele zrobiła wielki krok naprzod
tongue.gif
. A nazwę miasta Katowice mają zmienic na Kaczogród ( pozdro dla tych co oglądają rebel) cisną mi się na usta dwa słowa: dekadencja i bieda..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom