Nowy Moderator :)

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Więc postanowiłem także spytać się was userów, kogo jeśli zaszłaby taka koniecznośc widzielibyście na fotelu moderatora?
Prosze podawac swój typ z argumentami.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Na tym stanowisku widział bym moze kogos z weteranów. Kogoś kto był juz kiedys na takim stanowisku i wie mniej wiecej o co chodzi.
Ale nie tylko, moim zdaniem potrzeba nam też jakiejś świeżej krwi. Nie chce tu podawac nickow ale mam kilka typow i szepne Ci na gadu ;]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Na miejscu moderatora widziałbym kogoś kto jest tu aktywnym userem
piszę fajne posty i jest aktywny :) Ma zapał do pracy i można mu zaufać :)
well widzę kilka osób na tym stanowisku :)

I nie będe ukrywał, że tymi osobami są:

-Xenex doświadczenie nie wielkie ale zapał jest i niedawno na innym forum awansował na moda
-As (od biedy :) ) Doświadczenie jest, czasem trochę przesadzał jako mod ale nadaje się
-Dadex Weteran wzór był już modem..idealny kandydat
-Cisu Sprawia pozytywne wrażenie i myślę, że by sobie poradził
-Dudekkss (chociaż teraz tu rzadziej go widze) NAdaje się jak najbardziej... Zasługuje na moda
- Evenement Też sprawił pozytywne wrażenie i pasowałby mi na modka

lista jest losowa nie uporządkowana :)
moim zdaniem te osoby najbardziej mogły by być

Lares_

Paladyn Wody
ktoś poważny.

Ja tam typuje Dadexa.
IMO najlepiej się nadaje na to stanowisko ;p

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Radzę nie przyjmować osób które są mało aktywne, lub dopiero co dołączyły. Muszą być aktywne, oraz pisać z sensem. Nie będe sie tu rozpisywał, tylko wymienię osoby które według mnie mogłby by być moderatorem:

Xenex - nie wiem czy był kiedykolwiek moderatorem, ale myślę iż dobrze nadał by sie na to stanowisko.
Yeed - dobry mod na GK.. Myślę że tutaj również byłby dobry
Dadex - bo jest aktywny, pisze z sensem. Nadaje się.
Gejzer :)P) - j/w
Dudekkss - to samo co Dad..
Reynevan - według mnie jest spoko gość. Pisze sesownie oraz jest aktywny.
Jodełko - jak moi poprzednicy mogli zapomnieć o tym ziomalu? Myślę że dużo zrobił dla tego serwisu.. Nadaje się.. Tylko troche słabo z ortografią. Trudno ; )
Sever Shaivar - jest porządną userką. Przydałby się taki mod..

No i tyle :)

Btw. CYTAT
As (od biedy )

Jak już to Anioł :p

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Mam dwóch kandydatów na owe stanowisko.

Pierwszym jest dudekkss. Swego czasu był moderatorem na forum Gothic Khorinis i muszę przyznać, iż nasza współpraca przynosiła same korzyści, a co za tym idzie nie miałem zarzutów, co jego pracy. Jest on sumiennym użytkownikiem, który zapewne nie zawiódłby Cię Kacperex jako moderator. Obsługę Inivision Board zna jako moderator, więc nie widzę większych przeciwwskazań by dać mu szanse.

Ponadto dodam, iż jest on poprawny gramatycznie, a to zapewne jest atut.

Drugim kandydatem jest Dadex.
Był już moderatorem, więc wie co i jak. Ponadto jest aktywny. Nie muszę więcej uzasadniać, bo każdy zapewne widzi, iż jest on wzorowym aktualnie weteranem.

Ewentualnie jeszcze Feomathar – był on już kiedyś proponowany, niestety nic z tego nie wyszło.

Inni kandydaci:

- yeed
- Reynevan
- Jodełko
- AS
- MOGGET!

Pozdrawiam, xarox.

Cisu

Member
Funkcja Moderatora ma także za sobą duże odpowiedzialności. Niestety byłem już świadkiem wielu osób niekompetentnych na tym stanowisku (nie mam na myśli tego forum), a ja podam swoje typy, które według mnie by się nadawały.
Kolejność przypadkowa.
Więc do dzieła...

Reynevan - porządny user, zna się na rzeczy i moim zdaniem świetnie sprawdziłby się na tym stanowisku.
Dadex - Aktywny, ma dużo pomysłów (co też jest poniekąd ważne) i wzorowy użytkownik.
Yeed - Nie wiem, jak sprawował się wcześniej w roli Moderatora (na innym forum), ale także mam wrażenie, że dałby radę :)

Ewentualnie można by też wytypować Sever, ale ona ma zbyt dużo zajęć na głowie. Chyba, że ona wyrazi chęć takową, to wtedy mój głos też idzie na nią ;)

To tyle...reszty kandydatów podanych wcześniej nie znam osobiście (prócz Xenex'a, ale z nim miałem przyjemność przeprowadzić tylko jedną rozmowę), więc nie mam nic do powiedzenia na ich temat, ale po tym jakimi są userami też nie skłamę, twierdząc, że się nadają ;).

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
O moderatorze według mnie :
Powinien on mieć czas przynajmniej raz dzienni wejść na forum i zobaczyć co się dzieje, być aktywnym użytkownikiem oraz osobą, która wywiązuje się ze swych obowiązków. Musi dawać przykład i być aktywny. Powinien mieć pomysły na ew. rozwój forum. No i oczywiście, powinien mieć już jakieś zaplecze w tej branży, czyli moderować w przeszłości już jakieś forum. Na koniec, osoba ta powinna być znana, lubiana oraz być jakiś czas na forum ( rok lub 2)
Moje przykłady :

Reynevan – od kiedy pamiętam, co rusz, coś wymyślał. Widać człowiek umie się poświęcić jakiejś sprawie, to duży plus.
Jodełko – widuję go dość często i z tego co pamiętam trochę działał na rzecz form gdy chyliło się ku upadkowi.
Megarion – aktywny użytkownik. Pisze mądrze i moim zdaniem się nadaje.

T

Thran

Guest
Mój głos oddaje na Yeeda bo:

Byłem z nim w ekipie modów na GK i sprawował się dobrze nikogo więcej niewidze.

G

Gray_Fox

Guest
Co tu dużo mówić jeżeli Dadex okaże chęci ano wtedy głos dla niego, moderator to osoba głównie moralna ważnie więc w sam raz pasuje ojciec dadex ;P

A jak powie że niema czasu ;P to niech tego modka ma Jodełko wiem jak chłopak kocha ten portal i to forum, i jest w pełni oddany. Czekamy tylko na głosy sprzeciwów ;P

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja bym na tym stanowisku widział dudekkss'a. Chłopak ma dużo czasu i zapału(widzę po jego "gwardzistowaniu" ;d). A ponadto jest dojrzały i się nadaje.
Dadex? Owszem, ale czy on przypadkiem nie zrezygnował z tego stanowiska jakiś czas temu? Powodem był, brak czasu więc nie wiem, czy teraz go będzie posiadać.

Co do mojej kandydatury...
Wiecie, ja i tak nie mam na to szans bo się obijam w oczach Kacpiego ;) (nie mam czasu na myślenie zbytnio, czytam posty i jak widzę że mam coś do wniesienia to myślę czy mam time ;d).
CYTAT
Tylko troche słabo z ortografią.

Ty weź mnie nie ...(jak ja lubię to mówić ^.^ yeach)! Póki co, to ja poprawiam wszystkie błędy, więc zobacz sobie moje ostatnie 20-30 postów ;). Słabo to ja mam z pisaniem postów, a nie ortografią:p! (Zrobiłem to dla Gothiego ;d)
PS: Aha, po za tym mam 25% za "promowanie piractwa" ;d. W sumie słuszne, ale lać mi się chce z tego warna...

Glifion

Hitman
Weteran
Mój skromny głos na Reynevana, czemu? Bo uważam, że zasługuje na to, o ile oczywiście ma na to ochotę. No...

Powyższy, krótki post napisał był Glifion :)

daria

Szejn
Weteran
Moj glos stawiam na yeed'a i na xenex'a!!
Yeed: Uwazam, ze zasluguje na to sanowisko.W kazdym temacie jest jego post...I to nie jest nigdy byle jaki, spamerski post. Jeszcze nie widzialam posta yeed'a krotszego niz 5 zdan, oczywiscie oprocz niektorych konkursow. Pisze bardzo madrze i na temat..Nie zaklada durnych tematow i pomaga userom, jak tylko moze...Uwazam go na godnego tego stanowiska.
Widze, ze jednak wiekszosc glosow idzie na Dadex'a, tez bym na niego dala glos, ale wiem, ze ma duzo pracy w Lesnikach, a podobno nie ma za duzo czasu, wiec...ale napewno bylby dobrym modem, lecz mojego glosu na niego nie oddaje(przyczyna wyzej).
xenex Gdy bylam dopiero kilka dni na tym forum, nie orientowalam sie zabradzo co i jak...Powiem Wam, ze myslalam, ze xenex jest modem lub adminem.... :/ Poprostu nie spostrzeglam kolorow i....uwazalam go za moda, bo tak zaprezentowal sie!!
Widzialam, ze pisze madrze, poprawia userow(jezeli cos zle napisza, nie chodzi mi tu o ort.)...Bardzo duzo pomaga i pisze madre poty, choc nie zawsze dlugie, ale liczy sie wartosc, a nie dlugosc posta...Pozniej sie zorientowalam, ze nie jest modem, choc nie tak szybko...No i pozniej myslalam, ze jest bardzo dlugo na forum, az tu patrze w tym roku przyszedl....Normalnie zadziwil mnie ten user, podziwiam go i zawsze bede miec do niego szacun...

Mam takze innych kandydatow, ale juz mi sie nie chce pisac opisow, wiec tylko wymienie. Wymieniam ich tylko po to, jesli yeed i xenex beda mieli znacznie mniej glosow od innych i nie beda mieli szansy na wygrana, wtedy Ci, c teraz wymienie beda brani pod uwage i wzmocni to troche ich kandytature...
Aniol Stroz, grafik, pomocnik i bardzo aktywny
Dadex - wspomniany wczesniej, ale jesli bedzie chcial, to dlaczego nie mam go umocnic w kandytaturze..
Sever Shaivar - bardzo uprzejma i mila...
Jodelko - Aktywny, i bardzo duzo pomaga...Prawda, czasem stawia byki, ale naszczescie coraz mniej. :)

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Jeśli Dadex przyjmie MODa to jest to moim zdaniem najlepsza opcja...

inne typy Reynevan, jeśli nie oni to ja już innego wyjścia nie widze.. (co nie oznacza że innych wyjść nie ma ;) )

Te dwie osoby na pewno dadzą radę i na pewno na to zasługują.

Ps. Elo Glifion ;]

xenex

Member
Dziękuję wszystkim tym którzy mówili że się nadaję.(W sumie tylko yeed i as wie jaki mogę być w tym zawodzie:D ).

CYTAT
ze xenex jest modem lub adminem

Wiesz dzięki za chęci, ale raczej nie wierze w takie cuda. Z mojego punktu widzenia jest to nie możliwe :p

Ja głosował bym na Duddekksa, wie co robi, dobrze zna się na tym.(Miałem okazję poznać to na Gk i Rpggames). Głos idzie na niego.

Thx 4 all za głosy...

Edit, Jeszcze Yeed(Stary wyga).

Reynevan

de Tréville
Heh, to i ja zagłosuję.

Któż zatem? Jak wyżej, Dadex. Dlaczego? No ba... każdy wie - gość ma doświadczenie, chyba najwięcej z wszystkich podanych kandydatów, bo ma to doświadczenie z naszego forum. Zasadniczo pozostaje tylko problem, czy będzie mu się chciało wrócić do czynnej. Osobiście - mam nadzieję ;P

Inni? No cóż... jakoś nie mam specjalnie zdania. (jak się kto obrazi, to bluzgać na gg a nie tu ;P)

PS: Dzięki za głosy ;P...
PPS: Hehe, Dadex, nie świruj, wszyscy chcą abyś był modem bo się do tego nadajesz. Of course, zależy od Ciebie, czy wrócisz, ale po prostu - czy tego chcesz czy nie - byłbyś najlepszą personą na to stanowisko.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Dla mnie tylko i wyłącznie Reynevan. Jeśli dojdzie do wyboru ja albo on, wybierzcie jego. Ja już byłem modem tutaj i chodź z chęcią bym wrócił na to stanowisko, to myślę, że jemu należy się bardziej.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
buehehehe ale sobie słodzicie :)
Co tu ściemniać i tak wiadomo, że 3/4 aktywnych userów
chciałoby zostać modkiem lub i wyżej na Gup :)
A powiem wam jedno Kacpi i tak was wszystkich zaskoczy
Wybierze i tak według własnego widzimisię albo nie wybierze wcale :)
A całe to pytanie o głosy userów to tylko pozory demokracji :)
Hahaha KAc ma manię wielkości ostatnio i niechętnie dzieli się przywilejami :)

dobra zrobiłem offtop: proszę o warnika ale chciałbym go zarezerwować dla nowego moderatora :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom