Nowy Gameplay

Status
Zamknięty.

Broother

Member
Jakie macie odczucia po obejrzeniu nowego gameplaya Arcani? Chodzi o ten filmik (news o tym jest na stronie głównej GUp):

Filmik znajduje się tutaj.

Mi łudząco przypomina Wiedźmina - podobne miasto, roślinność - ogólnie odniosłem takie wrażenie. Niektórym może się to podobać, ale ja wolałbym Gothica w stylu Gothica. Co wy o tym myślicie?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Syf kiła i mogiła.
Walka mi wygląda jak w jakiejś grze na automacie.... czerwony guzik..zielony....lipnie.
Zwłaszcza, że za starych czasów gothica pokonać 6 atakujących cię goblinów (bo zakładam, że na filmiku to były gobliny) było cholernie trudnym zadaniem, a tu skacze sobie jak sarenka między nimi. Powielenie błędu z G3
Grafika tez nie jest powalająca. G3 zrobił na mnie o większe graficzne wrażenie. Jedyny moment, który mi się spodobał to fragment z deszczem i ładnie zrobione fale na morzu. No cóż, jeśli fabuła będzie cacy to wszystko wybaczę.

Kacperex

KacŚpioszek
Lipsko. Niczego innego po Gothicu 4 się nie spodziewałem.
Podobnie jak i ty odnosiłem wrażenie, że oglądam Wiedźmina w zbroi. Postać biega jak on, miasto i roślinnośc jakby wycięta z dzieła polaków.
Powiem szczerze, że jestem antypatycznie nastawiony do Arcania: A Gothic Tale. Całkowicie zerwali z Gothiciem i żerują na marce. Takie jest moje zdanie.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Zgodzę się z wami, panowie.
Przede wszystkim razi mnie, że Bezi nie będzie postacią bohatera w grze. Jak ktoś kto pokonał Śniącego, Smoki i walczył na Kontynencie, może nagle się okazać zły? I jak to jest możliwe, że będziemy mogli zabić takiego herosa?
Co do samego filmiku. Słuszna uwaga, Wiedźmin jak się patrzy. Ten sam styl chodzenia, podobna przyroda, może nieco mniej mroczna. Grafika może jest i piękna, ale jeśli Arcania nie będzie miała NAPRAWDĘ wciągającej fabuły to będzie to wielka klapa. Risen zapowiada się o niebo lepiej.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Jak dla mnie prawdziwy Gothic skończył się na Nocy Kruka. G3 było już średniawe, a ZB nie powinno się w ogóle ukazać bez PB. Podobnie jak Gothic 4 - w 100% zgadzam się z Kacpim, że jest to żerowanie na marce.
Walka na początku wyglądała ciekawie - ale po chwili zaczęła mnie irytować. Jest strasznie sztuczna i postać głupio skacze. Jeśli chodzi o poruszanie się - rybaczek jest chyba wystrugany z drewna, w Gothicu 1 była lepsza animacja.
Silnik graficzny nie zrobił na mnie wrażenia, ale to pewnie dlatego, że gameplay nie był kręcony na najwyższych detalach i jakość filmiku mogłaby być lepsza.

Moim zdaniem najlepiej by było, gdyby Arcania się w ogóle nie ukazała.

kozin21

Member
Jak dla mnie wygląda całkiem nieźle, co prawda wygląda mało "Gothic'owo" ale nie jest źle... Na tą chwilę można oceniać tylko i wyłącznie wygląd graficzny więc wszystko idzie chyba w dobrym kierunku jeżeli chodzi o tą sprawę. Co do reszty...wyjdzie w praniu.

pzdr

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
CYTAT(kozin21 @ 31-07-2009, 16:22) index.php?act=findpost&pid=227195
Jak dla mnie wygląda całkiem nieźle, co prawda wygląda mało "Gothic'owo" ale nie jest źle... Na tą chwilę można oceniać tylko i wyłącznie wygląd graficzny więc wszystko idzie chyba w dobrym kierunku jeżeli chodzi o tą sprawę. Co do reszty...wyjdzie w praniu.

pzdr

Nie powiedział bym że na tą chwile można ocenić tylko grafikę, ale również system walki, który jak w G3 - bez sensu. Yeed dobrze to opisał - jak na automacie ;|. Co do kwesti graficznej nie mogę tu zbyt duzo powiedzieć, wygląda nieźle, jestem niemal pewien że trzeba będzie tu z 2-3-4 giga ram by takie coś poszło =]. Mam jeszcze nadzieję... Pożyjemy zobaczymy ;].

HoteK

Obywatel
Mnie tam się grafika podoba , nowy gameplay pokazuje że JWD wolało zmienić bo być może chcą spróbować nowe rozwiązanie . Jak mówią pożyjemy zobaczymy .Pzdr.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom