No Comment

Status
Zamknięty.

Sługa Kruka

Member
Hej! Zakładam ten temat, żeby rozstrzygnąć pewną kwestię. Otóż zauważyłem, że ostatnio na tym foro nie komentuje się nowych opowiadań. I nie dotyczy to tylk mojego opowiadania, ale również kilku innych. Czyżby moje opo było dla was za długie???? Nie jeden raz widziałem dłuższe i było komentowane przez wiele osób. Więc pytam się: dlaczego???

Ps. Jeśli temat "głupi" lub nie odpowiada moderatorom to proszę usunąć temat, nie dawać warna.
Ps.2. Megarionie, chodziło mi o to, że mogę zarobić warna za głupi temat, nie za pisanie posta pod postem
biggrin.gif

Ps.3. Zamieszczone na foro opowiadanie zostało skrócone, więc może teraz wreszcie ktoś je skomentuje.

Uważam, że sam temat poruszony, jest godny uwagi i głębszego przemyślenia problemu - Glifion

Megarion

El Presidente
Wybacz, ale ja jakoś tego nie widzę. Z opowiadań, o zerowej liczbie postów widzę prace niejakiego Azgalora i twoją. Widziałem, że wylewasz swoje smutki przy komentowaniu innych opowiadań. JA czasem czekałem sporo (rzadko, a dokładniej raz
biggrin.gif
) na skomentowanie kolejne mego opa, ale to nie powód zeby tworzyć spamerski topic. Zresztą modowie nie dadzą raczej warna, jeżeli dasz następną część opowiadania post po poście.

QUOTE Uważam, że sam temat poruszony, jest godny uwagi i głębszego przemyślenia problemu - Glifion

A o czym tu myśleć? Po prostu jedne opowiadania (większość) się komentuje, a drugich nie. Nie zmusimy kogoś do komentowania, chyba że pojawi sie zapis w regulaminie o tym, że tygodniowo user musi skomentować tyle i tyle opowiadań.

Ps. Ale ja nie muszę się z tobą zgodzić
wink.gif
Mamy jeszcze wolność słowa (Vivat IV Respospolita, vivat Lech Aleksander II.

Konfistador

Member
Po co wogóle zakładasz taki temat, kim ty jesteś żeby każdy oceniał twoje opowiadanie? Robisz taki problem i tylko dlatego jakby twoje opowiadania były obowiązkową lekturą na tym forum i uważam że nie napisałeś tego posta z myślą o opowiadaniach innych userów ale właśnie o swoich. Jeżeli nikt nie ocenia to znaczy,że może wcale tego nie chcą i wątpie aby ten post wpłynął jakkolwiek na userów, mimo, że twoje zdanie popiera jeden z moderatorów. Wątpie aby kogoś obchodziły twoje żale i dlatego w tym topicu nie zobaczysz wiele odpowiedzi, no chyba ze offtopici do mojej wypowiedzi. Takie jest moje zdanie, myślę że za moją wypowiedź warna nie dostanę...

pozdrawiam
tongue.gif

Sługa Kruka

Member
Wcale nie chodzi tutaj tylko o moje opowiadanie czy jakieś inne. Chodzi tutaj o ogólnie pojęty problem. Ktoś się powiedzmy napracuje w domu, zamieszcza to na foro i po co? Żeby było to olewane? Nie chcę po prostu, żeby takie sytuacje powtórzyły się w przyszłości. Temat ten został założony po to, żeby...jakby to powiedzieć..."uchronić" przyszłych userów przed takim czymś.
Pozdro!

Ps. Glifion, dzięki za słowne wsparcie.

Megarion

El Presidente
Wybacz, ale moge powiedzieć tylko: buhahahaahaha.

Założę się, że gdyby ktokolwiek skomentował twoje opowiadanie, to nawet byś przez sekundę nie pomyślał o takim temacie. Dajesz opowiadanie? Nikt nie ma obowiązku aby je skomentować.

QUOTE Żeby było to olewane? Nie chcę po prostu, żeby takie sytuacje powtórzyły się w przyszłości

Mało które opowiadanie jest olewane. Albo takie, które jest dziwne, albo takie, które porusza trudne tematy. Albo jakieś nijakie, gdyż wtedy nie ma co o nim napisać. Coś się za bardzo stresujesz, ale proszę ciebie, jest wiecej problemów w Polsce niż to, że ktoś nie chciał ocenić twojego opka, zwłaszcza, o ile się oriętuję, że jest to przeróbka starego.

Masz chłopie problemy
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Sługa Kruka

Member
Nie chcę, żeby to zabrzmiało tak, jakbym kłócił się z kimś, ale to raczej nie ja mam problemy. Oczywiście, że pomyślałbym o takim temacie, bo na innym forum była podobna sytuacja i tam również założyłem taki temat. Tyle, że tamtejsi moderatorzy to <ocenzurowano>, więc usuwają każdy temat na podstawie "surowej selekcji" (oni tak to nazywają). Moje opo jest reaktywacją starego, które też mało kto skomentował. Nie jest napisane źle, denne nie jest, więc nie wiem, o co chodzi.
Pozdro!

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
QUOTE Moje opo jest reaktywacją starego, które też mało kto skomentował. Nie jest napisane źle, denne nie jest, więc nie wiem, o co chodzi.
Ehh....
A nie pomyślałeś Sługo, że może się ono nie podobac? A jak się nie podoba, to po co pisać. Żeby komuś było przykro?

Kiedyś komentowałam wszystkie opowiadania, może ktoś to pamięta. Ale teraz nie mam już ani nastroju, ani czasu, ani chęci. Może nie tylko ja. Szkoła każdego obowiązuje.
Jak znajde coś ciekawego w opowieściach, to przeczytam. Ale nie komentuje - i nikt mnie nie zmusi. Za to czytam i komentuje opowieści gildiowe - dlaczego? Bo je lubię.

I koniec.

Azgalor

Member
A też się wypowiem, bo tak się składa, że ta sprawa mnie też dotyka...właściwie to chyba TYLKO nas dwóch. Z tego co widzę to na forum jest mnóstwo opowiadań ala "wstęp a jak będę miał czas to coś więcej napiszę". Oczywiście te opa są gromko komentowane, bo czytanie ich trwa nie więcej niż 10min(w końcu to nie więcej niż 400słów przeważnie). I oczywiście wszyscy się skarżą, że za krótkie. Tyle tylko, że kiedy ja zamieszczam pełne opo, sprawdzone i dopieszczone, które ma ok 3000słów to się tego nikomu nie chce czytać. Nie ma co tego ukrywać i tłumaczyć, że te opowiadani są nijakie lub że się nie podobają, po prostu są za długie i nikomu się nie chce za nie brać. Ja osobiście już kilka opowiadań zamieściłem(żadne nie dzielone na rozdziały) i żadne nie zostało przeczytane, i w najbliższej przyszłości, jeżeli wogóle coś jeszcze zamieszcze to znów nie będzie 400 słów tylko te 800 minimum.

Dodam jeszcze tylko, że ja sam nie komentuje innych opowiadan, więc też święty nie jestem. Rozumiem, że komentowanie opowiadań nie jest obowiązkiem i dlatego też obawiam się, że ani ja ani ty Sługo Kruka nie zmusimy nikogo do tego. Jedyne co możemy zrobić to zachęcić albo się żalić(co właśnie teraz robię), ale wątpie żeby przyniosło to jakiekolwiek rezultaty.

Sługa Kruka

Member
Czekałem aż wypowiesz się w tym temacie, Azgalor. Tak, jak powiedziałeś dotyczy to nas obydwu. I masz pełną rację w tym, co mówisz. Jak ktoś zamieści dobre opo to gadają, że za krótkie a jak już zamieści dłuższe to nikt nie czyta. Moje opowiadanie zostało skomentowane (przez Sever i mam nadzieję, że będzie więcej komentarzy
smile.gif
), więc coś osiągnąłem tym tematem. Mimo tego dalej będę po stronie tych, których opowiadań nie komentuje się teraz i nie będzie komentowało się w przyszłości. Pozdro!

Ps. Azgalor, skomentuję twoje opo, ale dopiero jutro po szkole, ok?
smile.gif

Nie tylko was dwóch panowie... - Glifion

mogget

forumowy obibok
VIP
Ej no ja skomentowalem jedno opo to mojego posta tam nie ma.
dry.gif

Chcialbym wiedziec czemu.Nie chodzi mi o ilosc bo mam tyle samo tak jakby on byl tylko ze nie mozna go przeczytac. Nie wiem czemu.

P.S.bardzo prosze aby ktos komu sie chce mi a tym powiedzial najlepiej na pw.
ale moze tez byc na foro.Jak kto chce

pozdro i z gory dzieki

Konfistador

Member
Dziwne, że nigdy nie wpadliście na to, że może wasze opowiadania są nudne i chociaż długie nikomu się nie chce ich czytać! Jeżeli opowiadanie jest niezbyt dobre a do tego długie to czy komuś chce się coś takiego czytać? Odpowiedź brzmi nie i nikomu nie chce się szukać nawet błędów które popełniliście by wystawić komenta. Jeżeli już z początku widać że opowiadanie wygląda ciekawie, to jeżeli jest jeszcze długie to z chęcią przeczytam całe i poświęce swój czas by przeczytać i pochwalić... Wg mnie zachowujec ie się jak małe dzieci, ja np takim problemem wogóle bym się nie przejmował, ajeżeli myślicie, że po napisaniu tego topicu sytuacja się zmieni to jesteście w błędzie! Ehhh takie jest moje zdanie ;P

pozdrawiam
tongue.gif

Jay_Kay

Magister vitae
No to teraz ja się wypowiem jako potencjalny recenzent opowiadań... Sam kiedyś coś niecoś pisałem, być może do tego wrócę, nie wiem jeszcze.
Mam w ogóle bardzo mało czasu na czytanie opowiadań, a tym bardziej na ich ocenianie. Nikt nikogo do komentowania (ani do pisania postów) zmuszać nie może. Poza tym żalenie się przy każdej okazji, że "nikt nie komentuje mojego opowiadania" jest raczej nie na miejscu... Nie macie poważniejszych problemów
dry.gif
?
QUOTE JA czasem czekałem sporo (rzadko, a dokładniej raz biggrin.gif ) na skomentowanie kolejne mego opa, ale to nie powód zeby tworzyć spamerski topic. Zresztą modowie nie dadzą raczej warna, jeżeli dasz następną część opowiadania post po poście.
W sumie na komentarze do mego opa też nie musiałem czekać zbyt długo
tongue.gif
. Po prostu moim zdaniem tak jest - jedne opa się komentuje (czyli te, które się podobają, lub łatwo i względnie szybko się je czyta), a inne nie (długie, nudne itp.). (Z przytoczonym cytatem Megariona się zgadzam.)
Pozdro.

Sługa Kruka

Member
Oczywiście, że sytuacja po tym temacie się zmieniła. Na przykład moje opo zostało skomentowane (nie wiem, czy z litości czy ot tak) i mam nadzieję, że tak samo będzie z innymi. Poza tym moje opo jest ciekawe i wciąga od początku tych, którzy lubią takie klimaty. Z resztą moje opowiadanie zostało skrócone i skomentowane.
Nie pozdrawiam!

Megarion

El Presidente
Rzeczywiście, ciśnie się na usta - no comments. Więc sytuacja się zmieniła nagle, bo Sever litościwie oceniła ci opowiadanie. Nie ma już problemu
dry.gif
. Nie, no naprawdę, zacytuję:

QUOTE Wg mnie zachowujec ie się jak małe dzieci

Całkowicie się zgadzam.

QUOTE Poza tym moje opo jest ciekawe i wciąga od początku

Nie ty o tym decydujesz, niestety.

Sługa Kruka

Member
QUOTE (Konfistador @ 27-02-2006, 10:32)Wg mnie zachowujec ie się jak małe dzieci, ja np takim problemem wogóle bym się nie przejmował, ajeżeli myślicie, że po napisaniu tego topicu sytuacja się zmieni to jesteście w błędzie!

Wyjaśnijmy sobie jedno: ja, ani ktoś, kto kiedyś będzie w takiej sytuacji lub jest teraz nie chce litości. Jeśli macie komentować, na tak zwany "odczep" (żeby nikt nie zakładał następnym razem takiego tematu) to lepiej naprawdę nie komentujcie wcale. Ja jakoś przeżyję, ale zakładając ten temat miałem na sercu przyszłe dobro nowych userów
dry.gif
.

Ps. Jeśli ktoś chce mnie obrażać to proszę, bez błędów, ok?

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Powiem tak problem jest śmieszny.. a odpowiedź jest zaskakująco prosta.....
Czemu nikt nie daję komentarzy do opowiadań?? Sprawdź najpierw do czyich opowiadań. Zobacz czy przypadkiem ludzie odpowiadają na opa Glifa czy innych "znanych" już twórców.... ja osobiście mam już dosyć tych opowiadań. Codziennie są około dwa nowe a mi się nie chce ich czytać bo w większosci są beznadziejne - krótko mówiąc... do kitu... od jakiegoś czasu nawet ich nie czytam , nie mówiąc już o komentowaniu.

(Naturalnie nie mówie tu o wzystkich twórcach a o jakich mi chodzi nie powiem - bo po co?)

Sługa Kruka

Member
QUOTE (Morgahard @ 28-02-2006, 13:53) Zobacz czy przypadkiem ludzie odpowiadają na opa Glifa czy innych "znanych" już twórców...
Tak, wszystko fajnie tylko ciekawi mnie jedna rzecz. Mianowicie, jak ktoś ma stać się "znany" skoro prawie nikt nie komentuje jego opowadań? W ten sposób ani autor, ani czytelnik nie przekona się, czy opo jest naprawdę dobre. Przecież tylko ocena kogoś innego może tak naprawdę do nas trafić (moim zdaniem).

Megarion

El Presidente
Mam dla Ciebie radę, jak stać się rozpoznawalnym pisarzem. Po prostu napisz ŚWIETNE opowiadanie, które wszyscy zechcą skomentować, tak jak np. opowiadania Sever lub Reynevana (dodałbym jeszcze kilka nazwisk, ale nie chce się im podlizywać XD). A skoro piszesz takie opko, na które nie chce się marnować czasu, to znaczy, że jest słabe. Poćwicz i napisz takie, kóre będzie dobre.

Aha, przepraszam, za kwestie którę Cię uraziły. Mam nadzieję, że uznasz że można żyć ze mną w zgodzie
wink.gif
.

Sługa Kruka

Member
Megarionie, ja nie chcę z nikim wojować, po prostu mówię, co myślę
biggrin.gif
. W zgodzie można żyć z każdym. To, że nie zgadzamy się akurat tu to nic. Zgodzimy się z pewnością w wielu innych tematach. Teraz a propos tematu: parę osób napisało mi, że moje opo ma fajny klimat, zero błędów i dość ciekawą fabułę (głównie pisali mi to na PW). Ale cóż, skoro nie podoba się to trudno. Nie wiem, czy umiem pisać lepiej, w to opo włożyłem wiele pracy (mam 30-kilka rozdziałów).

Ps. Opowiadania Sever i Reynevana sam przeczytałem i przyznam, że są fajne.
Ps.2. W pełni popieram i podpisuję się pod poniższym postem Azgalora.

Azgalor

Member
Dobra ja już czegoś nie rozumiem. Co to za argument, że pewne opa są niekomentowane, bo są beznadziejne. Przecież po to są komentarze, żeby wytykać błędy i wychwalać jakieś tam orgazmy artystyczne. Przecież jest mnóstwo komentów typu "beznadziejne blablabla to źle tamto źle itd.", ale SĄ! Mam wrażenie, że Słudze Kruka nie chodziło o to, żeby zdobyć mnóstwo pozytywnych komentów, poprzez założenie tego tematu, ale żeby dowiedzieć się dlaczego jego prace nie są komentowane zarówno pozytywnie jak i negatywnie. Dlatego proszę nie wywracać kota ogonem i stwierdzać, że jest się w stanie poznać wartość opo po jego kilku pierwszych linijkach, olewając całą resztę. Szczególnie kieruje tę uwagę do Konfistadora, komenty nie są tylko po to żeby chwalić, a opa to nie stresczenia ani nowelki, w których obowiązuje zasada im krótsze tym lepsze.

P.S. Jak widać jakiś efekt stworzenie takiego tematu dało.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom