Wiem, to wydaje sie z początku gry niemozliwe, ale mi sie jakoś udało.
- nie wydawaj obsesyjnie wszystkich PU na siłę, po prostu przenzaczaj ich DUŻO. Jest wiele innych, ważnych umiejętności, których też trzeba się nauczyć - np. walka bronią dwureczną. Daj sobie spokój z jej nauką, kiedy osiągniesz 75 - 80%, tak naprawde więcej nie trzeba.
-powinienes miec mnóstwo Gulaszy Thekli, Smoczych Korzeni, Szczawi Królewskich, jabłek (25 jabłek = +1 siły - warto zachowac na później), powienienes miec także dużo kamiennych tabliczek, ognisty i parujący gulasz (niekoniecznie) i napoje siły. Musisz starannie zaplanowac wydawanie PN. Ja na przykład obliczałem, ile bede miał siły z wszystkich bonusów i użyłem ich wtedy, kiedy wyszło mi, że wspomagając się amuletami bede musiła miec przynajmniej 170 siły. O, właśnie - uzywaj artefaktów! Pod koniec gry będziesz miał i tak bardzo mocny panerz, używaj artefaktów na siłę. Jak dal mnie, grę da sie nawet przejść nie używając ani razu łuku i kuszy - zale znacznie one ułatwiają przejście; 60 zręczności, ok. 50% posługiwania sie kuszą i Kusza Łowcy Smoków NAPRAWDĘ wystarczą do ubucia smoka pod konie gry.
Mam nadzieje, że ci pomogłem.