Niezwykle Ważne !

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
Wiem, że jest zakaz reklamowania innych stron o Gothicu, ale admini wybaczcie mi to. Na Gothic Site jest temat, w którym dwoje ludzi zmodyfikowało jakiś plik w Gothicu 3 co dało min takie efekty jak:

"Najlepsze jest to że po zmianach zniknęły całkowicie następujące problemy i zyskaliśmy:

-Czas zapisu gry znacząco spadł (ok 15-18 sekund), wczytywanie również szybsze
-Nie ma SAVEBUGA
-Poprawiona wydajność , rzadkie cięcie na doczytywanie (bardzo krótko) od razu zobaczycie różnicę
-Nie ma znikających dźwięków (np. zapętlającego się śpiewu ptaków)
-Znikają dziwne efekty w stylu widoku przez ściany jaskiń w pewnych momentach
-inne w stylu dziwnie zachowujących się NPC
-co dziwne armour jest naliczany poprawnie

Ustawienia testowaliśmy przez tydzień, działa bez zarzutu, tydzień różnych lepszych lub gorszych zmian, ale się udało."

:ph34r:

Link do całego tematu: Click

Link do tematu z worldof gothic z podziękowaniami itp za poprawę pliku: Click

Jak ktoś ma Gothica 3 i może to niech to sprawdzi i opisze jak po modyfikacji idzie mu Gothic 3. Może to wielka szansa na poprawę stabilności!!! Kacperex ty chyba masz grę to sprawdź. Uwaga zanim zacznie ktoś modyfikacje to niech zrobi KOPIĘ PLIKU!!!

Pozdrawiam w wielkiej radości (jeśli działa). :D :D :D

monry

Przyjaciel G.up
Co do poprawy savebugu nie potwierdzam, bo nigdy u mnie nie wystąpił, ale reszta jak najbardziej OK ;)

G

Gray_Fox

Guest
Niezle odkrycie , jak niestety wyczytałem, 512 MB RAM to za mało aby się cieszyć płynną grą na minimalnych ustawieniach :/ .
Ale wiecie jaki jest morał z tej historii? Taki, że Polak Potrafi :D :D :D

Gratz.

Serge

Member
Narazie trzeba jeszcze poczekac na polska wersje gry moze CD Projekt zastosuje poprawki do Gothica 3 i dostaniemy go odrazu z Patchem i innymi latkami :)

monry

Przyjaciel G.up
CD Projekt może jedynie zaaplikować istniejące patche. Wydawcy nie wolno ingerować w pliki gry, także nie dostaniemy czegoś, czego nie ma w innych częściach świata...

Kan

Member
No chyba że Pirania sama wypuści path tego typu. A przydało by się z ich strony taka akcja skoro został wykryty zgrzyt takiego kalibru.

Dark Shadows

Active Member
Kan też nad tym myślałem. Miejmy nadzieje, że oni to zauważą i wydadzą patch oficjalny, który będzie naprawiał to, co naprawili nasi "ludzie". :D Mogłaby to być nawet łatka naprawiająca tylko to, ale wydana za jakiś tydzień, bo jak słyszałem spora łatka ma być za 5-6 tygodni, co jest dłuuugim czasem. A tak mielibyśmy to bardzo szybko. Mam nadzieje, że tak będzie a jak nie to sam sobie to zrobię jak tylko we wtorek dorwę ek Gothica 3. ;)

Trzeba przyznać, że fani wolą sami naprawiać swoją ulubioną grę niż czekać miesiącami na łatki lub grać z błędami.

Pozdrawiam.

monry

Przyjaciel G.up
Patch 1.08, to właśnie ten który był zapowiadany rzekomo za 5-6tygodni, tylko wyszedł trochę wcześniej. O żadnym kolejnym póki co nic nie wiadomo, ale bądźmy dobrej myśli ;)

doctor

Wariat
Weteran
eeeee... a ja mam takie pytanie zna sie ktos na tym o czym oni tam pisza bo ja sam to nie wiem czy za te pare tygodni jak dostane w lapki swojego GOthica 3 to raczej nie bede tego umial zrobic :/
nawet nie czaje tych kodow o ktorych tam pisza...

jest tu jakas bystrzacha ?

gry nie mam ale juz poszukuje ini pod 640 ramu ;D :D

Dark Shadows

Active Member
Faktycznie już jest patch 1.09 ale czy ktoś wie czy on działa na polskiej wersji gry? Słyszałem, że poprawia on tylko błąd savebuga ( ja nigdy go nie miałem). Raczej nie poprawia on kodu gry wiec płynność gry nadal będzie kiepska. :huh:

Pozdrawiam.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Jest nawet patch 1.12... w sumie nic nie robi znaczącego, tylko towarzyszace ci postacie maja wiecej HP.

KING

Weteran
Weteran
Hmm dziwne ale ja mam Gothic 3 PL orginała z patchem 1.12 i nie występują zadne błędy..co to wogule jest ten savebug ? albo armor jest naliczany poprawie ? u mnie zawsze wszysko jest zgodne z tym oc mma na sobie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom