[News] Risen za 75.90 zł

Kacperex

KacŚpioszek
Tuż po świętach, Cenega zorganizowała wielką akcję wyprzedaży gier, zatytułowaną Gorące Premiery . Większość tytułów, które znalazły się w promocyjnym koszyku można nabyć już za 75.90 zł. W gronie tym znalazł się m. in. Risen.Trzeba przyznać, że to atrakcyjna cena, biorąc pod uwagę to, że Risen wciąż można uznawać za stosunkowo młodą grę. Na pewno na taką obniżkę czekała rzesza fanów Pyranha Bytes. Teraz nie pozostaje im nic innego, jak zapatrzeć się w jeden z najlepszych RPG'ów kończącego się roku. >>Cenega.pl - Gorące Premiery

Wyświetl pełny artykuł

Kacperex

KacŚpioszek
No ładnie. Przeczekali święta i walneli obniżkę. Widzę, że za wiele w magazynach zostało.

Dragunov

Member
Nie ma co się dziwić, poszli na łatwizne nie zrobili dubbingu, nie dorzucili nic od siebie, walnęli astronomiczną cenę w stosunku do zawartości i długości gry, teraz zostaje im wyprzedaż.

Fahrenheit

Pimpu?
Kurczę, kupiłem go za 110 zł tydzień po premierze :D Ale nie żałuję, gra naprawdę świetna i klimatyczna, niby wygląda jak klon Gothica 3, ale o wiele lepsza, zarówno pod względem fabuły jak i graficznie. Ale u nas dzięki cenie nie skusił się prawie nikt, poza zdeklarowanymi fanami Gothica, bo fani RPG jako gatunku wybrali raczej Dragon Age.

doctor

Wariat
Weteran
Generalnie nie ma co sie dziwic, bum swiateczne przeminelo, a gra tak czy siak musiala staniec ;)
niech sie ciesza ci co planuja kupic :) Ciekawe kiedy pojawi sie w Extra Klasyce :]

Fahrenheit

Pimpu?
W Pomarańczowej Kolekcji Klasyki :) Pewnie wrzucą za jakiś rok, tak sądzę. Chociaż mogli obniżyć cenę przed świętami, rodzice Shawna kupiliby mu taniej prezent pod choinkę :D Do tego edycja premierowa, taka sama jak kupiłem, pewnie tylko na opakowaniu jakaś opaska z napisem "przecena" :D

Silden

RPG'owiec
VIP
Kto śmiał wymówić mój nick bez uprzedzenia? I kto powiedział, że rodzice kupili Risena? To chrzestna. :p A swoją drogą to rzeczywiście szkoda, że obniżyli dopiero po świętach. Lepiej by było przed świętami. W końcu tańszy prezent = ulga z serca. :p

Kacperex

KacŚpioszek
Kto śmiał wymówić mój nick bez uprzedzenia? I kto powiedział, że rodzice kupili Risena? To chrzestna. :p A swoją drogą to rzeczywiście szkoda, że obniżyli dopiero po świętach. Lepiej by było przed świętami. W końcu tańszy prezent = ulga z serca. :p

No tak. Ale wtedy by mniej zarobili. logicznym faktem jest to, że w okresie ruchu światecznego się ceny zwiększa, a nie zmniejsza.

riodrian123321

Dowódca Straży Magów Wody
Śmiechu, jakim cudem tak młoda grę daliby do CD-action? Pomyśl logicznie, gazeta by zbankrutowała kupując licencję. Czy ty pozwoliłbyć na sprzedaż swojej rzeczy nic z tego nie mając?
Ja niestety kupiłem Risena w dzień premiery, a mogłem trochę poczekać...

Silden

RPG'owiec
VIP
Kac, ale zauważ, że zmniejszenie ceny równałoby się większemu popytowi na grę. W końcu O grze dużo się słyszy, w Polsce jest dużo graczy, więc sprzedaż wzrosłaby ze trzy-czterokrotnie. A mniejsza cena to nic bo i tak byłby większy zarobek niż na tej wyższej.

Do góry Bottom