[News] Pre order Arcania: A Gothic Tale i nieoficjalna data premiery

Kacperex

KacŚpioszek
Na pierwszych, zagranicznych stronach internetowych zajmujących się dystrybucją gier, pojawiła się oferta sprzedaży Pre Order Arcania: A Gothic Tale. Biorąc pod uwagę ogólnie panującą ciszę wokół produkcji czwartej części Gothica, taka informacja może być lekkim zaskoczeniem. W USA wstępna cena przedpremierowego zamówienia na Xbox 360 wynosi 69.99$. Zaprezentowano również okładkę gry. Co ciekawe, sprzedawcy za datę premiery podają datę... 7 września 2010. Potwierdzają to również inne źródła. JoWood jak na razie milczy w tej sprawie. Czyżby przyszło nam czekać jeszcze 8 miesięcy, mimo wcześniejszych zapowiedzi, jakoby Arcania: A Gothic Tale ukazała się w pierwszym kwartale tego roku?

Wyświetl pełny artykuł

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Pewnie... i tak się będą z nami bawili jeszcze z 2 lata. Chociaż wolę trochę poczekać niż dostać niedopracowany bubel. Ale takie ciągłe przekładanie terminu jest... nieodpowiedzialne i niepoważne. Przynajmniej w mojej skromnej ocenie.
A i okładka jakaś średnia.

Ave

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Okładka może być,widziałem gorsze ;)
A co do przekładania terminu to możliwe że to coś w rodzaju chwytu marketingowego...że niby gra będzie na jesień a tu za jakiś miesiąc JoWood puści info że w kwietniu będzie premiera.Wątpię w to ale cóż; d Na pewno takim przekładaniem premiery tracą w oczach fanów ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Pół roku...to trochę dużo
Obawiam się, że to raczej kwestia opóźnień w produkcji.
Produkt musi być niedopracowany jeśli okaże się, że faktycznie termin premiery zostanie zmieniony.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Co do pudełka z gry, to mi się podoba. Ale to tylko pudełko, będzie się liczyć to co jest w środku..
A co do terminu, mi to w sumie obojętne, wolę żeby było opóźnienie nawet pół roku, ale za to gra byłaby porządnie dopracowana. Niby fajnie jakby wydali na czas, no ale jak już mówiłem wole poczekać trochę niż dostać jakiś sh*t.
Pozdrawiam.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Pudełko z okładką jako tako niektórym może sie spodobać niektórym nie .Ale nie ocenia się książki po okładce nie?
A przesunięcia? Jak ktoś pamięta jak skończyła się produkcja Duke Nukem Forever z tymi ich non stop przekładaniami to zna moje zdanie ,ale wróże że to sie źle skończy

Pzdr Szkelo

tomisakis

Whiskas
VIP
Okładka może być.Ale ja jestem pewien że najwcześniej grę ujrzymy w 3 lub kwartale tego roku.Choć możliwe że premiere przesuną na 2011 co wg. mnie było by idiotyzmem i robieniem fanów w idiotę.Mam nadzieje że tak sie nie stanie i w tym roku pogramy w Arcanie

Electric Dragon

Majster
Weteran
Również jestem zwolennikiem opinii, że okładka jest tylko dodatkiem i ma najmniejszy wpływ na ocenę ogólną gry. Kto twierdzi inaczej ten zamilczy ;p Co do daty premiery, podanej przez sprzedawcę pre-orderów. Cóż, przypominam, że miała już miejsce podobna sytuacja z grą Risen. Wtedy na amazon.com pojawił się pre-order wraz z datą premiery. Nie sprawdziło się... tak więc wnioskuję, że i w tym przypadku nie będzie inaczej a data wydania gry ulegnie NA PEWNO zmianie. Obojętnie w która stronę. Zresztą, co amerykanie mogą wiedzieć o grze produkcji europejskiej. JoWood nastawia się na rynek europejski w znaczącym stopniu, za oceanem ten temat wg mojej oceny jest lekko zaniedbywany. Nie dziwię się zresztą temu. Bardziej bym wierzył europejskiemu portalowi/sklepowi internetowemu.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zresztą, co amerykanie mogą wiedzieć o grze produkcji europejskiej. JoWood nastawia się na rynek europejski w znaczącym stopniu, za oceanem ten temat wg mojej oceny jest lekko zaniedbywany. Nie dziwię się zresztą temu. Bardziej bym wierzył europejskiemu portalowi/sklepowi internetowemu.

Tu się zgadzam na niemieckich serwisach, gdzie można zamówić pre-order..data nadal widnieje jako 3 marca

lendzio

New Member
Okładka taka sobie , mam nadzieje że sama gra będzie dużo lepsze od okładki. Jeśli chodzi o opóźnienie lepiej żeby nie było bugów jak w g3 , zresztą nazbyt nie czekam na nowego gothica bo to nie piranie bo robią :].

Dzyl

El Principe
Pudełko z okładką fajne, ale ciekawe czy zawartość pudełka będzie równie fajna. Nie czekam na Arcanie bo i tak na mojego kompa nie pójdzie, ale wolałbym aby kolejny gothic nie był taki jak G3 czy ZB. Cieszyłoby mnie gdyby postarali się i wydali grę porządnie.

Do góry Bottom