Neostrada

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam wszystkich.
Panowie* mam probelm i chce się dowiedziec od was jak szybko, tanio i bez problemów podzielić neo na dwa kompy.
Znaczy się na jednym kompie jest - ja się przeprowadzam i chcę sie "podpiać" pod tamtego kompa. jakiś kabel, modem coś?
Help - prosze opisac w miarę dokładnie.

Sever sie obrazi - szczur

Jedi

Caporegime
VIP
Z rozdziałem neostrady na 2 komputery były zawsze problemy. Są różne sposoby. Niestety najtańszy (ok 20-30 zł + kabel) jest niezbyt wygodny, wiem bo sam tak robiłem.

Tani: Musisz posiadać 2 modemy neo, niekoniecznie identyczne rozdzielasz łacze które idzie do modemu na 2 części (rodziałka kosztuje ok 0.5-1 zł) i podłączas do modemów, jeden modem do jednego kompa drugi do drugiego. Jednak problemem jest to że nie można używać internetu jednocześnie przez 2 komputerym

Droższy: Ewentualnie możesz zakupić coś w stylu routera który obsługuje złącze telefoniczne np. http://www.allegro.pl/item161939409__route..._port_fvat.html
Jednak będziesz go musiał odpowiednio skonfigurować, ponoć nie jest to trudne, nie wiem dokładnie bo tego nie robiłem, będziesz się musiał liczyć z tym że taki router ciągnie prąd, nie są to żadne katastrofalne ilośći, mniej więcej 3-5 zł miesięcznie.

Mam nadzieję że Ci nieco rozjaśniłem sytuację :]

Pozdro

Kacperex

KacŚpioszek
Byłem w TP i otoż jest rozwiązanie, jakiś Live box :)
Czy ktoś może z tego korzysta? Czy przechodzi to przez ściany, jak to działa i w ogóle jakis opisek :)
Proszęm o wypowiedzi osób, które korzystaja.

doctor

Wariat
Weteran
Hmm... ja o tym slyszalem
z tego co wiem to dostajesz urzadzenie ktore podlaczasz do kabla od neta :)

caly "myk" polega na tym ze do urzadzenia masz dolaczone cos w rodzaju Pendrive'a ktory podlaczasz pod usb... ten caly pendrive to w zasadzie modol bluetooth ktory rzesyla do ciebie neta z "urzadzenia" ktore jest podlaczone do kabla :)

tak slyszalem aczkolwiek sam pewien nie jestem na 100% :)

Kacperex

KacŚpioszek
Rozdzieliłem routerem :(
Trudno sie konfiguruje.
No i wydatek koło 230 złotych. Oczywiście new.
temat zamykam :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom