Nasza Klasa

Kacperex

KacŚpioszek
Od kilku dobrych miesięcy w sieci panuje szał na naszą klasę. Portal społecznościowy, który daje nam możliwość "spotkania" starych zjamonych ze szkoły. Ale czy na pewno? Otóż nie. nasza-klas.pl stał się portalem, który jest skupiskiem bandy debili i pokolenia fotki.pl. Sam mam konto na ów portalu, jednak korzystam z niego coraz mnie, bo po prostu żal mi kiedy patrze na to co się tam wyprawia. Ludzie prześcigają się w ilosci zdjęc, komentarzy, znajomych. powstają fikcyjne konta (seksi laski, panowie, BI) itd. Ludzie walą cyckami, samochodami, doamami po monitorze. Nasz klasa stała się speluną i kolebką głupoty. A sama Administracja nie lepsza, zamiast walczyć z głupotą w zarodu to jeszcze wspieraja takowe działania.Portaal był fajną inicjatywą , bo zobaczyło co się stało ze starymi pyskami znajmoych. Niestety ludzie zrobili Szkoda, że A wy jakie macie zdanie o naszej-klasie?

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Mnie to strasznie denerwuje.
Kompletnie nie rozumiem kobiet ( bo to głównie kobiety rajcują się w "fociach" ), które walą zdjęciami na prawo i lewo, pozując niczym modelki ( a zazwyczaj to paskudne pasztety . Miałem taką sytuację, że wracam do domu i widzę trzy "laseczki" które robią sobie zdjęcia oparte o drzewa. Żenada...
Drugą plagą debilizmu są wspomniane przez ciebie Kac, fikcyjne konta na których widnieją dupy i cycki. To już nie starczy redtube, że ci sexmaniacy muszą zaśmiecać ten portal?
Ogólnie, do czego tak narpawdę jest portal nasza-klasa.pl? Do spotykania dawnych znajomych ( lub raczej patrzenia na zdjęcia ) i wspominania. Myślę, że do tego był głównie stworzony. Ale oczywiście najwięcej w internecie jest młodzieży, toteż nie dziwota, że prędko "opanowali portal". Stąd te głupie zdjęcia.

Ten portal jednak przyda nam się po latach. Gdy stracimy kontakt z obecnymi znajomymi i bedziemy chcieli go później wznowić. Przykładem może być mój ojciec, który spotkal kolegę z podstawówki, który wyjechał do Kanady! I właśnie dzięki portalowi nasza-klasa znów się spotkali. Ja, gdy patrzę na swoje "koleżanki" i ich zdjęcia "modelek" i podpisy typu "słit focia" to nie wiem czy mi się chce śmiać, płakać czy żygać.
Ale obawiam się, że zwykle wszystkie te czynności następują kolejno po sobie :)

daria

Szejn
Weteran
Ja mam takie samo zdanie jak Wy. Mam konto na tym portalu. Na początku wszystko było ok, pisało się ze znajomymi z podstawówki, z którymi nie ma się "kontaktu fizycznego" na forum, można było sobie patrzeć na bieżąco jak ów znajomi się zmieniają, a teraz? Administracji nk odbiło, porobili jakieś oceny zdjęć, super zdjęcia i inne zbędne temu portalowi rzeczy.
Nie dość, że za wszystko chcą wymuszać kasę tymi smsami, to sami zmieniają się w portal na podobę fotki.
I jak już wspominałeś o kontach fikcyjnych. Ludzie zaczynają tworzyć jakieś fankluby i **uj wie co jeszcze... przecież nie po to tworzyli ten portal, on powinien mieć całkiem inny cel.
Ale tak to już jest, zrobili się sławni, to chcą wycisnąć kasę i się kompromitują w głupi sposób. Większość ludzi, którzy mają tam konto rezygnuje z tego. Po co mieć tam konto, skoro można zrobić na fotce i niczym się to różnić nie będzie.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Założyłem tam konto tylko dlatego, żeby odnowić stare znajomości albo pielęgnować nowe, np. ludzi poznanych na brutalu którzy okazali się bardzo mili i skłonni do wspólnego picia piwa.
Resztą jestem zniesmaczony. Drugi epuls czy bóg wie co. Za wszystko pieniądze. Jakieś prezenty ... ciekawe co jeszcze wymyślą niedługo. Tylko czekam na kolejne głupoty aby mieć z czego się pośmiać.
Ale nie dziwię się administracji tej strony. Znaleźli sposób na dobry biznes. Cóż .. przykre jak się na to patrzy. Ale nie wiem czy nie zrobił bym tego samego na ich miejscu widząc tą bandę debili w postaci internetowych pokemonów.

xenex

Member
Portal dla dzieci neo i innych chorych na głowę psycholi którzy nie mają co robić w domu. Moim faworytem na tym portalu są zdjęcia z poziomu "gały" lub słodkie komentarze, kopara opada gdy tylko na demotywatorach widać niektóre obrazki z Naszej. O Euro gąbkach ( WALUTA PRZYSZŁOŚCI ! ) już nie będę się wypowiadał. Admini zarobili pieniądze i dobrze, to ich sprawa co robią, też bym obecnie wolał bić tam hajs niż walczyć z trollami i dziećmi neo .

Elessar

Inkwizytor
Weteran
No cóż... widzę, że wszyscy mamy podobne zdanie :).

Nasza-klasa. Portal, na którym 50-latkowie mogli spotkać starych znajomych, pogadać, urządzić jakiś zlot klasowy. Sam mam tam konto, tylko dlatego, że można pooglądać zdjęcia, coś napisać. Niestety, z czasem portal został opanowany przez dzieci Neo, emo i pokemony. Jak patrzę na niektóre zdjęcia, to mam ochotę urwać komuś kabel od Neta.
Waluta przyszłości i odpowiedź na kryzys, eurogąbki, to już całkowita żenada. W ogóle, fankluby, prezenty typu "Czarna wstążka" (nie no, jakbym taki dostał, to bym skakał z radości...) i zachowanie adminów (tfu! nie zasługują na takie miano) zrobiły z całkiem fajnego portalu siedzisko trolli i "mistrzów" Photoshopa.

Ave

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
d389827292.jpeg

Niestety spopularyzowanie portalu sprawiło, że wytworzyły się jakieś głupawe pomysły.
Ludziom na punkcie promocji siebie odbiło, chcą być fajniejsi, bogatsi..bardziej elokwentni niż są w rzeczywistości.
Co niestety kończy się ośmieszaniem siebie samego. Przykre ale prawdziwe

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ja naszą-klasę olałem w lipcu tego roku bodajże...mam konto ale nie korzystam z niego i nie wydaje mi się abym zalogował się na nie w najbliższym czasie.Powodów nie będe wymieniał bo już zrobili to inni ;)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja tam przyjmuję wszystkie zaproszenia 12 - letnich słit laseczek, których w życiu na oczy nie widziałem. Niech mają biedaczki przy czym się masturbować.
Najgorsze jest, jak w niedziele wchodzisz na konto i widzisz x zaproszeń od ludzi, z którymi się zadawałeś w sobotę. Przynajmniej czasami mogę oblukać jak oni wyglądają w ogóle ;p.

I to tyle plusów.

A że to portal imbecyli, czego nie tępią to już inna sprawa. NK stało się trochę inną fotką, a wiemy jacy tam ludzie są. i tyle na ten temat. Wchodzę tam z przyzwyczajenia, zobaczyć czy kumple nie wstawili nowego porytego zdjęcia :).

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Ogólnie pomysł był ciekawy, wykonanie okropne. "Osoby które mógłbyś poznać", "super fotka", "prezenty" - i coś co przyprawia mnie o powrót o nawyku wymiotnego - PAN GĄBKA!!! Ostatnio nawet można go kupić i ustawić jako lampkę w simsach... Ale jednak pośród tych wielu idiotycznych i debilnych opcji dalej można znaleźć znajomych z wczesnych lat. Znalazłem wiele osób z zerówki! xD. Jednak najgorsze są takie sytuacje - w szkole prawie się nie pozabijaliśmy, w ruch poszły słowa gorsze niż w wojsku, a popołudniu widzę że zaprasza mnie do znajomych O,o ...

Kończąc - nie wiedziałem że jest tyle idiotów na świecie...

Megarion

El Presidente
Ja nie bawiłem się zbytnio fotką (konto chyba jest jednak :D), więc dla mnie n-k pokazało przerażającą moc "dziubków". To jest coś.

Zomin

Member
@Up: Krótko i treściwie..

Ale o czym wy gadacie? Przecież właśnie nasza-klasa od tego jest -.- Co mnie obchodzi że takie tumany jak wy mówicie inaczej.. Spadam stond.

[Zanim zaczniesz szykować na mnie siekierę, przeczytaj dalszą część posta]

Of course to był taki żarcik-aluzja do NK. Ja korzystam ze swojego konta jedynie do.. Znajdywania starych(bądź trochę nowych) znajomych!.. Dziwne, co? Jeśli chodzi o te "super sw33taśne komenty do profilka", usuwam wszystkie, co wykracza poza 1 ich stronę.. Na co mam mieć wszystko pozaśmiecane? Co do fotek, wstawiłem jedną swoją, a inne to tak o, pamiątki jakoweś, powiedzmy fotka z Wrocławia, na której widnieje nowiutkie lambo.. Tego typu rzeczy.. A nie 70 moich fotek w 1000 różnych kreacjach, pozach i miejscach.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
A ja przyznaje że mam konto.. 13 zdjęć bodajże.. Pokemoniaste.. żall :p, odbiło mi gdy zobaczyłem że kumple mają tyle znajomych, komentarze, fotki.. i sam zacząłem się w to bawić.. Ale na szczęście skończyłem z tym ''nałogiem'' (o_O). Przestałem dodawać zdjęcia (mam zamiar usunąć prawie wszystkie, jedno może zostać), mało komu daje komentarze, ew koleżankom :p. Bo szlag mnie trafia jak kiedyś KUMPEL dał mi komentarz do zdjęcia ''Eno szymek dos fota pozdro :*'' -,-, rozumiem jak ten ''wirtualny całus'' daje dziewczyna, ale chłopak.. :p.

[mod] Bojka :* [/mod]

Choć.. Ogólnie te wszystkie pokemoniaste teksty mnie denerwują. I jeszcze oceny zdjęć.. Żal i ból.. NK zeszła na psy, i trzeba to przyznać...

mickos42

Member
Osobiście uznaję to dziś za zło stworzone przez szatana, a nie dla starszych osób które chcą znaleźć starych kumpli
Taką mam dewizę!

Randal

Banned
Nasza klasa to jest jeden z najgłupszych portali społecznościowych na świecie.To portal przeznaczony dla ludzi grubo po 40 bo dawmo się nie widzieli a nie dla nas młodych kórzy widzimy sie prawie codziennie.

Pozdro Szczur.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Źle prawisz. Ideologia naszej klasy była... bardzo dobra. Zrobiło się z niej to co każdy widzi, ale można się było tego spodziewać : ).
Ja konto mam na nk od prawie samego początku i nie planuje usuwać. O wiele łatwiej jest powiadomić znajomych z gimnazjum o jakimś spotkaniu klasowym właśnie przez ten serwis, niż ganiać po całym świecie i szukać telefonów czy adresów.
Poziom tego jak bardzo nas denerwuje nk jest zależny głównie od nas. Jak ktoś dodaje obojętnie kogo kto, wyśle zaproszenie to później serwis odpycha. Ja nie przyjmuje zaproszeń od osób które twierdzą że mnie znają, ale na ulicy słowem się nie odezwą, z reguły są to jakieś młodsze osoby któe zaśmiecają serwis milionem zdjęć.
Wszystkie reklamy i inne cuda wianki można wyłączyć (są do tego programy i skrypty). Śledzika idzie się pozbyć bez wpisywania jakiś durnych łańcuszków, po prostu wszystkie 'shouty' skasować i wywalić osoby które się śledzi i jest od razu lepiej.

Ostatnio modny jest facebook. Tam nie odnotowałem jeszcze fali nalotów pokemonów, ale to i lepiej, chociaż nie wiem jak długo to potrwa : ].

Podsumowując nk nie jest takie złe, to stereotyp że ten portal się sprzedał i takie tam. Każdy zrobi wszystko by się dorobić, mi to nie przeszkadza. Ignoruje to czego nie chce widzieć i jest dobrze.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ignoruje to czego nie chce widzieć i jest dobrze.

Co nie znaczy, że tego nie ma :).

Ja wczoraj usunąłem konto na NK. Usunąłem, bo wystarczy mi facebook a na NK nie zaglądałem już. Poza tym ostatnie 5 zaproszeń było od osób których w ogóle na oczy nie widziałem, w dodatku były to chyba jakieś laski co szukały sponsoringu. Dno.

Jeśli coś takiego pojawi się na fejsie, też się stamtąd ewakuuję. Mam nadzieję jednak, że to nie będzie zbyt prędko.

HoteK

Obywatel
Fejs będzie się trzymał bo dzieci go nie ogarnął . NK jenie jest złe tylko są tam zli ludzi czyli np. DAJ KAMIENIAAA lub SssSŁŁiITTt FFoOci3e :** więc co się dziwisz

Wysoki93

Active Member
Portal Nasza-klasa miał dobrą intencję, znajdywanie znajomych i utrzymywanie z nimi kontaktu, możliwość zobaczenia kogoś po kilku latach na zdjęciach czy omówienie się na spotkanie, rzecz dobra tylko padła ofiarą komercji. Im więcej osób rejestrujących się, tym więcej możliwości zysku. Dodali nawet gry, które moim zdaniem są nieciekawe i zbędne na takowej stronie, za wiele funkcji trzeba płacić, czemu? No bo ktoś chce zarobić!

Facebook moim zdaniem jest podobnym portalem, z początku miał być stroną do komunikowania się między uczelniami a po jakimś czasie stał się tym, czym jest dzisiaj. Czyli kolejną stroną do publikowania siebie, różnych firm ale także do śledzenia różnych ludzi, ponieważ wszystko jest widoczne dla milionów osób. Jakoś nie jestem przekonany do 'fejsa' ;/

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Miałem konto na naszej klasie dzięki czemu odzyskałem kontakt z jedną fajną przyjaciółką mieszkającą dziś w New Yorku, a dokładnie New Jersey. Jednak po tych szalonych zmianach i totalnej komercji, tudzież chorym regulaminom- zlikwidowałem i nie zamierzam wracać do tego śmietnika.

Do góry Bottom