Na Którym Poziomie Isc Do 3 Rozdziału

Status
Zamknięty.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Jeżeli często będziesz z niej korzystał to do 64%, a jeżeli będziesz się z nią tylko czasami wspomagał to gdzieś do 40-45%, chociaż pierwszy wariant chyba będzie lepszy.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Możesz zainwestować w kuszę tak żebyś był na razie strzelcem czyli do 34%.Czy używałeś bonusów do broni dwuręcznej?

tosiapl

Member
Jeszcze nie używałem żadnej tabliczki, roślin itp które zwiększają staty, czekałem na 64 :p

Więc pierw w siłę dać czy w kuszę ?

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Daj te 3 PN do 65% broni dwuręcznej,a potem bonusy,czyli tabliczki 20%,książka od Lutero 5% i DMONS 10%.Czyli już masz 100 % broni dwuręcznej.A jeżeli chcesz używać Szponu Beliara to dobij broń dwuręczną do 75%,a potem bonusy.

Możesz teraz zainwestować w kuszę.Potem siłę dobij do 80,a reszta bonusy. Mikstury siły dawają 39 siły(pod warunkiem,że umiesz tworzyć te mikstury),tabliczki 22 siły,gulasze 6 siły(od Thekli,od Snafa i od jednego bandyty w Jarkendarze), z pierścieni, z pasa i amuletu 29 siły,od Erola 1 punkt siły i z kapliczek 10 punktów siły, to razem ci wychodzi razem z bonusów 107 siły+ te 80 siły,które masz to ci wychodzi 187 siły i już możesz unieść nawet topór berserkera.

A i jeszcze zapomniałem o jabłkach to masz jeszcze dodatkowo 3 punkty czyli ci wychodzi razem 190 siły.Jeszcze są Embarla Firgasto to jeszcze dodatkowe 30 siły(jak jesteś Łowcą smoków to możesz dwie takie mikstury przyrządzić,niestety możesz je przyrządzić tylko w 6 rozdziale).

jacksonheyes

Member
A po co ci aż 64 % w posługiwanu się kuszą. Wystarczy, że dasz tylko do 30 %, a resztę PN przeznaczaj na siłę.

tosiapl

Member
Szeryf, myślisz, że zebrałem wszystkie tabliczki w grze, nie mam 1 gulaszu, nie umiem robić potionów siły, nie mam pierścienia i amuletu który daje mi siłę i kapliczek (??)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Szeryf ty chyba na czitach jedziesz :p Tego wszystkiego nie da się nauczyć w 2 rozdziale.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Ja mówię o wszystkich bonusach jakie występują w grze,nie mówię,że to ma zdobyć wszystko w drugim rozdziale.Gra na kodach nie ma żadnej przyjemności,więc to jest czysta głupota.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Masz rację-gra na kodach pozbawia gracza przyjemności.Ale jeżeli Tosiapl pyta o to czy jest wystarczająco mocny żeby iść do 3 rozdziału,to trzymaj się tematu i pisz tylko o tym co może zdobyć w 2 rozdziale a nie o całej grze.Dla mnie to jest bez sensu :)

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Ja mu tylko doradziłem ile ma iść do siły i ile można mieć siły dzięki bonusom. Niech gra jak chce,ja mu tylko doradzam w niektórych rzeczach.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
co do 3rozdziału to wyłaź już :p masz super staty ja wyszedłem na 16i se radziłem ^^ a ty dobry jesteś więc spoko ci się uda z poszukiwaczami łatwo sobie dasz rade jak zastosujesz technikę biegania na boki i nawalania z dystansówki :p

tosiapl

Member
Jestem już w 3, pójdę jeszcze w 3 rozdziale do górniczej doliny aby zabić wszystkie orki :p
Jak będę miał jakieś pytania napiszę tutaj, albo stworzę nowy temat

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
pójdę jeszcze w 3 rozdziale do górniczej doliny aby zabić wszystkie orki

Nie radzę, w czwartym rozdziale i tak będziesz musiał iść do GD, a wtedy będzie tam tyle orków, że ho ho! Będzie ich chyba ze dwa razy więcej niż w drugim rozdziale, więc nie marnuj czasu ;) Odwiedź też Jarkdendar w czwartym rozdziale, będziesz miał trochę zombie do zabicia ;P

tosiapl

Member
@UP
Ale jak pójdę do 4 rozdzialu to te wszystkie orki się zmarnują :(
A tak zabije w 3 rozdziale orki i w 4

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Nie zmarnują się te orki, tylko po prostu będzie ich więcej w 4 rozdziale.A te orki dalej tam będą.

tosiapl

Member
Wystarczy 28 poziom na 4 rozdział ? Tylko 2 poziomy w 3 rozdziale :/
Co z kuszą, zostawić na 34 czy bić na 64 ?
Używać kapliczek siły, gdy siła kosztuje 15 PN ?
Będzie potem tak, że 5 siły będzie kosztowało 2 PN, czy 15 to max ?

Dzyl

El Principe
Jeżeli masz jakieś kapliczki to przecież oczywiste żebyś je używał.A co do kuszy to myślę że gdzieś 50 % ci wystarczy.Co do poziomu....Dobij do 30 i będzie git.W 4 rozdziale nabijesz dużo poziomów bo ze smoków jest sporo doświadczenia, no i w drodze na każdego smoka z pewnością zdobędziesz dużo doświadczenia bo będzie tam sporo potworów.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
kusze nabij 60% abyś był mistrzem a co do tym tabliczek to poczekaj chwile najpierw sobie uczonej nabij troszeczkę abyś później miał więcej pkt. doświadczenia użyj tabliczek dopiero gdy będziesz w zamku w gd w 4rozdziale

tosiapl

Member
Czyli wtedy, gdy 5 czegoś będzie kosztować 20 PN ??
teraz walić PN w siłę, czy 60% do kuszy ?

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Jeśli siła kosztuje już 15 PN, to już w siłę nie inwestuj,teraz tylko same bonusy.Teraz wal w kuszę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom