Na Którym Poziomie Isc Do 3 Rozdziału

Status
Zamknięty.

tosiapl

Member
Witam
Jestem w 2 rozdziale, przeszedłem Jarkendar, mam Szpon Beliara. Mam wystarczający level aby pójść do 3 rozdziału ?
Oto moje statystyki:
bq0d5qd0khrmnue2t56n.jpg

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Raczej tak.Ale możesz spróbować zdobyć jeszcze 1 lub 2 poziomy.Będzie trochę łatwiej a PN się przydadzą ;)

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Z tym levelem powinienieś bez problemu iść do Górniczej Doliny.A te punkty nauki przeznacz na siłę.Pamiętaj najpierw dobij siłę do 59,a potem za 10 PN do 64.

tosiapl

Member
@UP
Dobić jeszcze może z 59 % broni dwuręcznej za 10 PN do 64 ?

PS
2 Rozdział to górnicza dolina, ja teraz wracam z niej :p

pepon

Member
Zgadza się, uczyń 59% z broni dwuręcznej i dobij je na 64%. Tak samo z siłą, jak już zostało wspomniane.

Na twoim miejscu znalazłbym sobie coś do ochrony przed magią, ponieważ w 3 rozdziale głównym przeciwnikiem są Poszukiwacze, a oni używają tylko magii. Jednakowoż, jeśli będziesz szybko ich masakrował swoją dwuręczną sztachetą to też będzie dobrze :D

Niechaj Chomik będzie z Tobą :D

tosiapl

Member
Ok, nadal jestem w 2 rozdziale.
Mam 26 poziom i 49 PN. Rozłożyć je tak ?
-64 broni dwuręcznej
-64 siły
I co dalej ? W siłę ? W kuszę ?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Na pewno przyda Ci się dużo siły, żeby później udźwignąć dobrą broń (chyba, że zostawiasz sobie do końca gry szpon, wtedy daj siłę do 80-90). W kusze możesz trochę dopakować, ponoć są dobre na smoki. Ja sam Ci nie powiem, bo zawsze zabijałem je mieczem.

tosiapl

Member
Mieczem ? Ja kiedyś jak grałem, nie mogłem je z miecza zabić :/
Zawsze jak podbiegałem, to zanim dobiegłem on zionął ogniem i odlatywałem, gdy wstałem znów biegnę na niego i znów to samo...
Więc jak ty to zrobiłeś xD
Jak mi radzicie, chodzić ze szponem beliara do końca gry i go updatować, czy jakąś inną broń wziąść, jak topor berserkera ?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Mieczem da się ale musisz unikać ognia.Biegaj jaknajwięcej i często zmieniaj kierunek(w prawo i lewo) a w tedy ogień nic ci nie zrobi.Jak dobiegniesz do smoka to uderz,biegaj wokół niego,uderz,biegaj i tak aż go zabijesz ;) Tylko nie pozwól mu sie unieść w górę!

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
W NK trzeba było się trochę namęczyć, fakt. Ale się udało :) Jeżeli nie chcesz się aż tak przemęczać to inwestuj w kuszę i zaopatrz się w kilka zwojów (np. przyzwanie demona - jeden demon sam spokojnie zabije smoka, lub fala ognia - smokowi ożywieńcowi zjechałem tym czarem 3/4hp). Wbrew pozorom to nie jest aż takie straszne :)

tosiapl

Member
Mam uciekać biegać dookoła skręcając, czy robić "krok w bok" ?
Jak mi radzicie, chodzić ze szponem beliara do końca gry i go updatować, czy jakąś inną broń wziąść, jak topor berserkera ?
Ostatnio właśnie zabiłem smoki wraz z demonem, ale teraz chcę sam :D

jacksonheyes

Member
Ładuj dalej w siłę, chociaż pewnie i tak sobie nie poradzisz z orkami. Ja kiedy pierwszy raz wchodziłem do górniczej doliny miałem mikstury szybkości, żeby unikać orków. Dopiero w piątym rozdziale mogłem zacząć myśleć o wybijaniu silnych potworów. ;)

tosiapl

Member
@UP
...
Ja jestem w 2 rozdziale, czyli jestem pierwszy raz w górniczj dolinie, i nie ma już tam żadnego orka, ani innych typu stworzeń... Wszystkie zabiłem. Te dookoła zamku zebralem wszystkie naraz i ze zwoju deszcz ognia, i 10000 expa naraz :D
CYTAT(tosiapl @ 20-07-2009, 09:51) index.php?act=findpost&pid=225977
Mam uciekać biegać dookoła skręcając, czy robić "krok w bok" ?
Ostatnio właśnie zabiłem smoki wraz z demonem, ale teraz chcę sam :D

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Krok w bok to może byc trochę za mało ;)
Co najmniej kilka kroków.
Zostaw Szpona i inwestuj w niego.Topór Bersekera ma duże wymagania i moim zdaniem małe obrażenia do tych wymagań ;)

jacksonheyes

Member
Lepszy topór berserkera, bo zadaje większe obrażenia i jest to chyba najlepsza broń w grze. Tylko nie wiem czy w ogóle uda ci się zdobyć tyle siły, bo wymaga on aż 170, by go użyć.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Moim zdanien najlepszym mieczem jest Duże Magiczne Ostrze Na Smoki. Nie dość żeby go unieść wystarczy 160 siły,ale i ma większy zasięg i dodaje 10% do walki bronią dwuręczną, tylko trochę mniejsze obrażenia zadaje (bodajże o 10 obrażeń).Dobij siłę tak do 94, a potem bonusy i powinienieś udźwignąć wspomniane DMONS.

tosiapl

Member
Tylko, że Szpon Beliara ma teraz 107 obrażeń. Widzę ile wali bez pioruna, czyli po 107 obrażeń. A z piorunem uderzy z 4x tyle. Czyli nie sądzę, że np. topor berserkera ma wiekrze obrazenia niz piorun. A gdy bede go updatowac bedzie wiekrza szansa na niego... Wedlug mnie piorun wali z 400+ obrazenia

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Jak się nie mylę statystyki Szponu Beliara możesz maksymalnie podnieść do 120 obrażeń+30 obrażeń od pioruna.Jak chcesz możesz go używać,bo to też jest fajna broń, ale ja nie walczyłbym nim do końca gry. Dodatkowo tracisz punkty trafień ulepszając go(bodajże -5 PT za każde ulepszenie).

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Takie duże to aż nie.Ale na pewno Szpon jest lepszy niż ten toporek cały :p Inwestuj w Szpon a nic cie tam nie roz***ie :)
Ale każdy ma swoje zdanie i dla jednego topór jest najlepszy a dla drugiego nie...ja wolę Szpon ;)

tosiapl

Member
Ok, więc w szpon lecę :)
Zrobiłem już 64 siły i 64 broni dwuręcznej. Jechać w siłę, czy dodać trochę do kuszy ?
Jeśli do kuszy to ile ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom