Moje Pytania

Status
Zamknięty.

luke22

Member
CYTAT(Karpielek @ 13-02-2009, 14:48) index.php?act=findpost&pid=212992
Przeczytaj wszystko: Nauczyciele Polecam zaglądać na naszą stronę główną.

Tak tylko tu jest napisane umiejętność zabugowana, a w innym temacie było napisane że maga ognia uczy Sebastian z Reddock i ktoś z Klasztoru co jest nieprawdą. Na szczęście już znalazłem, obu rzeczy uczy Karrypto.
Mam kolejne pytanie. Czy komuś może zaginął Milten? Kiedy przybyłem do klasztoru wszyscy mi mówili że Milten już jest w kaplicy, a kiedy tam poszedłem nie było go. Czy MIlten pojawia się w jakimś określonym momencie gry, np. po zrobieniu czegoś, a wszyscy po prostu mają zaprogramowane żeby tak mówić kiedy bohater zawita w klasztorze bez znaczenia czy milten jest czy go nie ma, czy to paskudny bug, czy może Milten po drodze nie może pokonać jakiegoś ścierwojada (miałem tak z Gornem)? Wiem że troche chaotyczny post ale proszę o odpowiedź.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Mi Milten nie zginął. Do Klasztoru poszedłem, gdy już pozwiedzałem wszystkie klany i wszystko było OK. Powinien być przed kapliczką, jak wchodzisz to skręć w prawo (będzie tam pulpit i stół alchemiczny). Jeśli jednak dobrze patrzysz, to zaraz znajdę w internecie kod (sam nimi się nie posługuję...).

Edit:
Michał był szybszy ;p Podał Ci kod niżej.

MichałABG

Member
ja tak miałem - jak szłem z Mortem do Klanu Ognia widziałem Miltena jak walczy z dwoma szablozębnymi lecz nie pomogłem mu. Jak doszłem do klasztoru wszyscy mi mówili, że Milten jest w świątyni. Poszłem tam lecz go nie było. Wróciłem do miejsca gdzie walczył z szablozębnymi i tam znalazłem jego ciało. A więc zostaje Ci tylko kod goto Milten albo spawn Milten.

bimber12345

Member
Ale taka ciekawostka : Milten i inny NPC zginą jedynie gdy jestes w pobliżu, więc jak jesteś w Varancie a Milten ma tuptac do Klasztoru to nic mu się nie stanie. Ale nie przewidzieli autorzy, że możesz tak szybko dojśc do Nordmaru. Wydaje się, że twórcy powinny być "wymiataczami", a tak długo zajmuje im droga do Nordmaru ?

PS. Kod goto napewno nie zadziała bo on nie żyje, więc Cie do niego nie przeniesie. A kod "spawn" stworzy Ci go ale nie będzie chciał z Tabą rozmawiać..

luke22

Member
Dziekuje z odpowiedzi juz go znlazlem ale musialem uzyc kodu goto Milten - koleś jak gdyby nigdy nic idzie sobie spacerkiem wychodzi dopiero z Faring, mimo że gram już 50 gothicowych dni. Odprowadziłem go do klasztoru osbiście bo kiedy się przespałem to on przeszedł sam tylko 100m, a kiedy przyszedł do kaplicy to powiedział że długo na mnie czekał i przyprowadził go Olivier - myslałem że padnę ;)

Mam kolejne pytanie. Wiem że ten temat był wielokrotnie poruszany ale chodzi mi tylko o to, że ktoś powiedział że można się nauczyć oczyszczania sztabek rudy - czy to prawda?, jeśli tak to kto tego uczy lub gdzie je oczyścić

luke22

Member
Mam kolejne 2 pytania:
1. Ile trzeba zniszczyć orkowych obozów że by wyzwolić Nordmar?
2. Podczas gry w Nordmarze miałem taki napis: -10,000000000 (symbol stopnia) C i nagle czas zaczał płynąć w błyskawicznym tempie, po 5 sekundach z godz. 10.00 zrobiła mi się 23.00, raz, dwa miałem już 2 dni później, kiedy wczytałem save'a (miałem zapis chwilę wcześniej), już tego nie było. Miał ktoś kiedyś coś takiego, co to mogło być?
Oraz ponawiam pytanie w poprzednim poście które później dopisałem.

Karpielek

VIP
VIP
CYTAT
1. Ile trzeba zniszczyć orkowych obozów że by wyzwolić Nordmar?

Aby wyzwolić Nordmar, musisz zniszczyć wszystkie obozy. Jest ich pięć

CYTAT
Mam kolejne pytanie. Wiem że ten temat był wielokrotnie poruszany ale chodzi mi tylko o to, że ktoś powiedział że można się nauczyć oczyszczania sztabek rudy - czy to prawda?, jeśli tak to kto tego uczy lub gdzie je oczyścić

Niestety nie można oczyszczać sztabek rudy.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Podczas gry w Nordmarze miałem taki napis: -10,000000000 (symbol stopnia) C i nagle czas zaczał płynąć w błyskawicznym tempie, po 5 sekundach z godz. 10.00 zrobiła mi się 23.00, raz, dwa miałem już 2 dni później,

Musiałeś nacisnąć F6/7/8 (któryś z tych, nie pamiętam dokładnie.) On włączy przyspieszenie upływu czasu. Ponowne jego naciśniecie anuluje tą opcję.

luke22

Member
Mam pytanie odnośnie uwolnienia Nordmaru, gdzie są te obozy orków potrzebne do jego uwolnienia, gdyż na mapie nie wszystkie skupiska orków są tymi obozami. Zniszczyłem obozy:
1. Przy drodze do klanu ognia.
2. i 3. Na lewo i prawo od grobowca Akashy.
4. Zniszczyłem, ale nie pamiętam niestety gdzie.
5. Nie mogę znaleźć 5 obozu

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
- to na wschodzie nordmaru , niedaleko morza i wieży xardasa . Jest taki półwysep tam i przy wejściu jedynym go znalazłem ,
- Niedaleko klanu ognia , kiedy idzie się na wschód , niedaleko tego miejsca jest troll , a po drugiej stronie dolinki jeden z grobowców ,
- w drodze do grobowca Akashy , przy skręcie drogi na wschód ( na mapie od kertha jest ta droga zaznaczona i prowadzi do grobowca Akashy.
- kolo grobowca Berek'a na skarpie jest mały ołtarz i koło niego w wąwozie jest obóz.

Masz tu jeszcze mapkę - http://img246.imageshack.us/img246/8927/worldmapszg5.jpg . Odwiedź wszystkiewszystkie żółte kropki w Nordmarze, bo to są mniejsze lub większe obozy orków.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom