Po pierwsze witam
Dobra do rzeczy.
Avek. Roboty dużo nie było przy nim, bo to chyba wycinek z jakiejś całości jest. Ale mimo tego ten avek jest świetny. Bez ściemy, bardzo mi się podoba. Nie wiem co mam tu ocenić, tu chyba zaszła tylko zmiana kolorów + dodanie ramki, ale jak już mówiłam, jest świetny i nie ważne jak zrobiony. Ważne jak się prezentuje.
Sygnatura. Ładnie wygląda wsadzona do podpisu, bo przy wyśrodkowaniu takie rozmiary świetnie pasują, natomiast jako taka grafika (np. do galerii), to wydaje mi się, że mniejsze rozmiary były by lepsze. Tu także tylko wycięcie, zabawa kolorami, napis i ramka. Powiem szczerze, że takie przerabianie bardzo ładnie wychodzi. Wg mnie trochę za ostre te kolory, chociaż dzięki tej ostrości ja mam takie złudzenie jakby ta głowa wystawała na zewnątrz tej sygnatury. Też macie takie wrażenie? Fajny efekt.
A ogólnie, to dobrze wychodzi Ci praca z grafiką. Mnie się podoba, komuś innemu może i nie, ale nie da się każdemu podporządkować. Próbuj też sam coś tworzyć, robić coś nowego, bo zabawa kolorami kiedyś każdemu się znudzi.
Masz PS'a? Jeśli tak, to popróbuj różnych efektów, improwizuj, tak przeważnie efektownie wychodzą prace.
Ja tak często robię, dodaję jakieś efekty, filtry, których nawet nie znam i wtedy sama, na swoje oko patrzę czy pasuję i już praca lepiej wychodzi i się jakoś prezentuje. Przy takim sposobie, jak zaproponowałam jest jeszcze taki plus, że każda grafika będzie inna. W końcu poznasz wszystkie sztuczki i będziesz swobodnie pracował z programem, tylko próbuj i próbuj.
A i mam pytanie. Jaką czcionką zrobiony jest napis Prototype? Robiłam format dysku, nie mam czcionek, a często tej czcionki używałam. Albo to była jakaś bardzo podobna, chociaż w 80% jest pewna, że to ta.
Tak na marginesie, to ten napis zajebiście mi się podoba. Jest lepszy niż w tej pierwszej sygnaturze, w pierwszym poście. Lepszy efekt rzucanego cienia ;P
Z Bogiem Wam.