W NK jest dużo więcej opcji wykuwania broni ale nie wiem jakich bo niemca niezbyt rozumiem. W każdym mąć razie Harad kupuje od ciebie nie tylko jeden gatunek broni ale wszsytkie zwykłe bronie (Te, które wukuwa się bez rudy) a jest ich więcej niż w G2. W Gothic dwa po nauczeniu się kowalstwa umieliśmy tworzyć najprostrzy miecz, tam wtenczas umiemy tworzyć dopiero jakby Lekki Miecz Zwykły, później Średni i tak dalej, które są coraz to bardziej warte (U Harada zbiłem na tym spory majątek za zwykłe miecze 3 klasay płacił całkiem sporo
) . A kiedy podchodzimy do kowadła aby wykuć broń nie pojawiają się najpier te bronie, które możemy już wykuć (czyli te, których sie już wyuczyliśmy) ale najpierw są jakieś kategorie (rodzaj broni jaki chcemy wykuć). Wtedy dopiero dawałem, że miecze i pojawiały się miecze, które moge wukuć. A więć NK wprowadza wiele zmian, ale o wszsytkich dowiemy się dopiero grająć w polską wersje.
PS. Pomysł z magicznymi broniami takimi jak Uriziel jest dobry, brakowało mi w g2 broni, która ma jeszcze np. obrażenia od ognia.
Pozdrawiam cLoNe_xx