Witam
IMHO każdy mag powinien znać podstawy walki. Ja wybrałem bronie dwuręczne z prostego powodu - są dostępne specjalne bronie dla magów czyli różdżki
Używam teraz Tajfuna ale korzystam też z różdżki dającej bonus do many 8) . Nie wiem czy zauważyliście ale 3 przedmioty ( ta różdżka, pierścień gwiezdnej mocy [chyba tak się nazywa] oraz amulet oświecenia) dają w sumie 40 many za każdym ich założeniem. To jest darmowe leczenie :twisted: i dwie lodowe lance jak nic
.
Wracając do skilli to ja dałem 34 na siłę, 34 na bronie dwuręczne ( płacąc 1 PN za 1 skill ) , a teraz na 18 poziomie ( 2 Chapter , Jarkendar ) mam już 65 siły ( z pasem +5) i 51% bronie dwuręczne (z Tajfunem).
Oczywiście już umiem czytać wszystkie tablice (I, II, III) i m.in. dzięki nim mam aż tyle ( nie wykorzystałem jeszcze tych dających manę).
WSZYSTKO co daje manę chowam na później. Dlaczego? Bo chcę być potęznym magiem :twisted: z jak największą ilością many. Limit do nauki wynosił chyba 200 lub 250, a później to już tylko napoje, tablice, kapliczki, piwo
.
Reszty statsów nie ruszałem a mam 30 zręczności i 28% na br. jednoręczne. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na zwiększenie many to śmiało
Pozdro