Kowal Pedar. Nordmar

Status
Zamknięty.

ZBjcCCA

New Member
Mam taki problem. Kiedy oczyściłem jaskinie Ejnara musiałem iść do Rathara, do domku jego przyjaciela. No i kiedy już porozmawiałem itp. to okradłem jego dom. Peda obaczył to i mnie zaatakował. Ja go Latjowo ubiłem. Później poszedłem do klanu młota. Chcę zostać kowalem takim jak Invagar. Wykułem miecz itp. A ten mi mówi że muszę uzyskać zgodę od Pedara i Larsona. Jak mam uzyskać zgodę od Pedara jak on nie chce mieć ze mną do czynienia ? Da się jakoś zrobić żebym mógł z nim porozmawiać prócz wczytywania gry do tego momentu kiedy chciał ze mną rozmawiać ?

Pozdrawiam ZBjcCCA

Człowieku, w kilku słowach słownik ci pomoże ^^ - Twój Baal xD

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Jest taki czar Zapomnienie. Osoba zapomina o twoich występkach wobec niej. Rzuć na niego ten czar i zapomni, że go pobiłeś.

ZBjcCCA

New Member
Ok zrobię tak i później podam wam efekt. Bardzo dziękuję Requiem za pomoc. :)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Jest taki czar Zapomnienie. Osoba zapomina o twoich występkach wobec niej. Rzuć na niego ten czar i zapomni, że go pobiłeś.

To nie zawsze pomaga. Kiedyś miałem podobne sytuacje i czar nic nie dawał, gość zmieniał kolor z pomarańczowego na neutralny (imię nad nim ofc), ale odpowiednia linia dialogowa już się nie pojawiała...

Może jemu akurat się uda.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
To pewnie albo nie miałeś żadnych opcji albo bug gry. U mnie to ciągle działało.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Dodam od siebie, u mnie był bug po którym niektóre osoby rzucały się na mnie gdy użyłem na nich tego czaru. Kolor był neutralny po użyciu ale atakowały a jak ich pobiłem to znów pomarańczowy ;) Także w tym aspekcie gra chyba niedopracowana lekko.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Dodam od siebie, u mnie był bug po którym niektóre osoby rzucały się na mnie gdy użyłem na nich tego czaru.
Bo musisz użyć gdy ten ktoś leży nieprzytomny na ziemi. Inaczej cię zaatakuje, za używanie magii.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
To pewnie albo nie miałeś żadnych opcji albo bug gry. U mnie to ciągle działało.

Może i bug, ale to dziwne trochę, bo ten czar nie działa jak należy na żadnym patchu u mnie... Miałem kilka razy takie przypadki, że przydałoby mi się cofnąć jakieś zajście, a nie chciałem wczytywać wcześniejszej gry (za dużo do przechodzenia znowu) i zawsze efekt był mierny, poza zmianą koloru... Ciekawe dlaczego u jednych gada ten zwój, a u mnie nie... dziwne.

ZBjcCCA

New Member
Wszystko jest ok. Zaklęcie zadziałało. Zaliczyłem już oby dwóch kowali, Pedara i lansona. Tylko teraz mam taki problem. Idę do Invagara. Zaczynam rozmowę, a tam tylko "pokaż towary" "zaryzykuj kradzież kieszonkową" i "Koniec". Czy to jest jakiś bug albo czegoś nie zrobiłem ? Nie potrafię po prostu z nim pogadać o wytapianiu.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
A odbiłeś kopalnię z rąk orków? I nauczyłeś się wykuwać miecz Nordmarczyka?

ZBjcCCA

New Member
Tak. Za nim dostaniesz zadanie na błogosławieństwo kowali musisz oczyścić kopalnie i wykuć miecz nordmarczyka.

Musze jeszcze przecież od 3 kowala błogosławieństwo zdobyć :D

nie pisze sie duble postów

Dobra już wszystko zrobiłem ;) Dzięki wielkie za udzieloną pomoc.

Pozdrawiam :)

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Problem rozwiązany, dlatego zamykam temat.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom