Kilka Pytań

Status
Zamknięty.

AjNa

New Member
1 Najemnik czy buntownik? jestem w monterze i wlasnie sie zastanawiam czy rozwalic okare czy wyzwolic montere... wczesniej rozwalilem redock... i nie wiem dlaczego venzel nie chce ze mna gadac i miecza swojego tez nie chce ;/ a i czy mozna ew przed zniszczeniem okary popracowac troche dla nich?
2 W jakie Umiejetnosci Inwestowac ? czy wogole warto tracic pkt na rogi skory ipt itd

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Witam.
To czy będziesz najemnikiem czy buntownikiem to Twój osobisty wybór. To trochę jak wybór między dobrem i złem, wybierając tych pierwszych zniszczysz podziemie i umocnisz orkową okupację, tych drugich wypędzisz orków i wyzwolisz Myrtane. Wybór nie jest jakoś szczególnie ważny, możesz postąpić tak jak uważasz/wesprzeć tych których bardziej lubisz/ tych których uważasz za silniejszych/ lub postąpić zgodnie ze swoim charakterem ( jeśli wolisz dobro, zostań buntolem)

nie wiem dlaczego venzel nie chce ze mna gadac i miecza swojego tez nie chce
Bardzo możliwe, lub nawet pewne że Wenzel nie chce rozmawiać bo Reedock zostało zniszczone.

a i czy mozna ew przed zniszczeniem okary popracowac troche dla nich?

Oczywiście jest do możliwe, możesz robić questy dla dwóch stron (dla doświadczenia), byle tylko nie wykonywać kluczowych zadać, odbicia miasta/zniszczenie obozu. Takie działanie spowoduje że poszkodowana strona nie będzie chciała z Tobą gadać.

2 W jakie Umiejetnosci Inwestowac ? czy wogole warto tracic pkt na rogi skory ipt itd

To już zależy od tego jaką klasą grasz. Wiadomo wojownik pakuje w siłę, łucznik w zręczność, mam w manę itp(szczegóły na pewno dostępne na forum). Jeśli zaś chodzi o umiejętności dodatkowe, jak np. pozyskiwanie skór, pazurów, kłów rogów to rzecz dyskusyjna. Ja chętnie uczyłem się tych umiejętności, sprawiają że gra jest ciekawsza, można trochę na tym zarobić i zdarzają się też zadania związane właśnie ze skórami czy pazurami. Oczywiście nie jet to konieczne, można zamiast tego wzmacniać kluczowe dla postaci umiejętności, jednak ja polecam.

AjNa

New Member
hmm a tylko jeszcze pytanie czyli wenzel zostanie juz tam na zawsze? czy np moge sam bez zadania wytłuc cupe duen i przejdzie mu foch? ;]

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Właśnie sobie przypomniałem i upewniłem że Wenzel zleca zadanie odzyskania jego miecza dopiero po wyzwoleniu wioski. Pogadaj z Philem ( świniopasem), zrób wszystko co od Ciebie chce a następnie namów Wenzela do odbicia Cape Dun, po oczyszczeniu wioski z orków zleci Ci zadanie odszukanie jego miecza.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Hmm, to znacznie komplikuje sprawę. Jeśli nie masz w rozmowie z Wenzelem opcji dialogowej rozpoczynającej odbicie Cape Dun, to nie mam pomysłu. Myślę że jeśli sam odbijesz miasto to zadanie się wykona, stracisz tylko questy związane z Wenzelem. Może ktoś inny będzie miał jeszcze jakieś rady, ja nie wiem jak rozwiązać problem nieżyjącego Phila. :p

AjNa

New Member
hmm tak wybicie wszystkich tez nic nie dalo... a wenzel tylko drze sie daj mi spac i daj mi spac... olac to czy on bedzie potrzeby gdzies pozniej ? bo i tak bede szedl droga najemnika

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Nie, ani Wenzel ani odbicie Cape Dun nie jest na tyle ważne aby zaszkodzić ścieżce orków.
W sumie nie powinno to mieć żadnego wpływu na fabule, gdybyś grał po stronie buntowników/Innosa to musiałbyś oswobodzić Myrtane. Aby to zrobić trzeba odbić wszystkie miasta. Jeśli zamierzasz grać po stronie Najemników to wczytaj grę (jeśli oczywiście zachowałeś save), szkoda tracić zaufanie orków i po prostu graj dalej.

rabus111

New Member
ja mam pytanie z innej półki, ale skorzystam,że ktoś już temat założył;) czy gothic 3 pójdzie na viscie?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Masz tu takie dwa ładne tematy:
http://gothic.org.pl/forum/index.php?/topic/11939-oficjalne-wymagania/
http://gothic.org.pl/forum/index.php?/topic/13750-czy-wystarczy-na-gothica-3/
Mam nadzieję że ci pomogą rozwiązać problem, wystarczy dam dać zapytanie.

Wystarczyło poszukać, i w przyszłości nie bój się stwarzać tematów oraz używaj opcji szukaj.

Równie dobrze możesz sprawdzić tutaj:
http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/intro.aspx

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom