Witam.
To czy będziesz najemnikiem czy buntownikiem to Twój osobisty wybór. To trochę jak wybór między dobrem i złem, wybierając tych pierwszych zniszczysz podziemie i umocnisz orkową okupację, tych drugich wypędzisz orków i wyzwolisz Myrtane. Wybór nie jest jakoś szczególnie ważny, możesz postąpić tak jak uważasz/wesprzeć tych których bardziej lubisz/ tych których uważasz za silniejszych/ lub postąpić zgodnie ze swoim charakterem ( jeśli wolisz dobro, zostań buntolem)
nie wiem dlaczego venzel nie chce ze mna gadac i miecza swojego tez nie chce
Bardzo możliwe, lub nawet pewne że Wenzel nie chce rozmawiać bo Reedock zostało zniszczone.
a i czy mozna ew przed zniszczeniem okary popracowac troche dla nich?
Oczywiście jest do możliwe, możesz robić questy dla dwóch stron (dla doświadczenia), byle tylko nie wykonywać kluczowych zadać, odbicia miasta/zniszczenie obozu. Takie działanie spowoduje że poszkodowana strona nie będzie chciała z Tobą gadać.
2 W jakie Umiejetnosci Inwestowac ? czy wogole warto tracic pkt na rogi skory ipt itd
To już zależy od tego jaką klasą grasz. Wiadomo wojownik pakuje w siłę, łucznik w zręczność, mam w manę itp(szczegóły na pewno dostępne na forum). Jeśli zaś chodzi o umiejętności dodatkowe, jak np. pozyskiwanie skór, pazurów, kłów rogów to rzecz dyskusyjna. Ja chętnie uczyłem się tych umiejętności, sprawiają że gra jest ciekawsza, można trochę na tym zarobić i zdarzają się też zadania związane właśnie ze skórami czy pazurami. Oczywiście nie jet to konieczne, można zamiast tego wzmacniać kluczowe dla postaci umiejętności, jednak ja polecam.