Jarkendar

Status
Zamknięty.

toros1

Member
Witam...
Jestem magiem ognia i mogę już iść do Jarkendaru i chciałem się dowiedzieć czy warto tak od razu iść czy jeszcze podexpić w Khorinis.

Wysoki93

Active Member
Osobiście Ci powiem, że warto iść do Jarkendaru, aby tam podexpić przed II rozdziałem.
Oczywiście jeśli masz 1 lvl to może jednak pozostań w Khorinis ;)

Jeśli się o takie rzeczy pytasz, to podaj jakieś atrybuty swojej postaci.

Karpielek

VIP
VIP
Jeśli masz poniżej piątego poziomu, to nie radziłbym ci na razie iść do Jarkendaru. Wykonuj w Khorinis najwięcej zadań pobocznych. Można zyskać sporo doświadczenia. Jeśli masz 1000 szt. złota udaj się do Darona Maga Ognia i składaj mu ofiarę w wysokości 50 szt. Można zyskać 80 pkt trafień i dodatkowe bonusy.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Myślę że skoro jest Magiem Ognia i może już przejść przez portal, to znaczy że coś przynajmniej kolo 10 lvl
Myślę że bez problemu może się udać do Jarkendaru, zdobyć tam doświadczenie i przygotować się lepiej dzięki temu na kolejne rozdziały, w tym na smoczki.
Ja bym już poszedł ale decyzja jest Twoja, zawsze możesz zrobić jeszcze kilka questów i nabić poziom lub dwa.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Ja na Twoim miejscu udałbym się do Górniczej Doliny, zrobił tam zadania, powybijał trochę orków (choćby przy taranie korzystając z małego buga). Jak wrócisz do Khorinis w trzecim rozdziale to będziesz mógł nauczyć się trzeciego kręgu i mieć lepsze zaklęcia (choćby bryła lodu, która w Jarkendarze bardzo mi pomogła gdy grałem magiem).

Dzyl

El Principe
Arven dobrze gada.Idz do GD i podexp tam :) na orkach wbijesz dużo poziomów.Ale jak masz gdzieś 15lvl to śmiało możesz iść do Jarkendaru :D Ale zależy jakie masz staty.Ile punktów trafień, many itp...Radze zainwestować troche w siłę i zręcznośc, zakupić jakąs broń jednoręczną i trochę się jej poduczyć.Przyda ci się gdy jakiś stwór zbliży się do ciebie blisko :p

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
ja jeszcze bym się wstrzymała i expa nabiła bo tam jest sporo wredot i trzeba być nieźle wyczwiczonym ;) by przeżyć

jak wykonasz wszystko w jankerdarze to wróć tam w IV rozdziale - będą znowu wredne stwory i można poexpić a takze u Cronosa zakupić lepsze zaklęcia, nowych zadań nie będzie ale lepsze towary ;P

toros1

Member
Tak w ogóle to w co nalepiej magiem expić. W II to łatwo było w mane, ale teraz to już za 5 many chce ode mnie 15 PD. To czy nie lepiej zdobywać mane z tabliczek i z mikstur a PD dać w, nie wiem... no w coś innego.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
mane też możesz zdobyć zjadająć od razu po 50 ciemnych grzybów więc zbieraj i skupuj wszystkie, musisz sam wiedzieć w co chcesz zainwestować PD :D

Dzyl

El Principe
Zleży ile masz many.Skoro uważasz że masz dużo to ładuj jedynie mane z tabliczek.Jak masz mało to pd w mane ładuj.
No ale jak masz dużo many to ładuj w broń jednoręczną albo 2 dwuręczną, i zakup sobie jakaś niezłą.Przyda ci się nawet jak grasz magiem.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Z maną to powiem tak: wszystkie mikstury dodające manę i tabliczki i tabliczki zostaw na później. Mam nadzieję, że kupiłeś od Goraxa różdżkę zwiększającą manę o 20 i masz amulet i pierścienie dodające do many. Noś te artefakty i różdżkę a podczas uczenia się many zdejmuj je. Później, jak już uznasz, ze nie chcesz dalej ładować w manę (zbyt duża cena PN) to przeczytaj tabliczki i wypij miksturę na manę. W siłę i bronie też zainwestuj, bo samą magią do czwartego kręgu ciężko będzie rozwalić smoka. Ogólnie gra magiem w NK wymaga trochę doświadczenia i cierpliwości, więc nie poddawaj się, bądź wytrwały.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom