Jak Tu Wpadłe(a)ś ?

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
No witam was droga społeczność Gup'a :]. Kilkakrotnie użyłem opcji szukaj, jednak takiego topicu nie znalazłem. Zadam wam więc pytanie:
Jak tu wpadliście? Kto was tu zaprosił? Może znaleźliście nas w Google? Powiedzcie.
Hmm.. Szczerze mówiąc to słyszałem wiele o tym serwisie. Postanowiłem wiec go poszukać. Wiedziałem że nazwa to Gothic Up, więc wpisałem sobie taki adres : www.gothic.up.pl - stronka była jeszcze shackowana. Pisało że niedługo wielki powrót.. Ok pomyślałem, za tydzień znów zobacze. Mijały tygodnie i nie sprawdzałem. W końcu juz po dość długim okresie sobie przypomniałem. Wpisałem ponownie w/w adres i działało. Było wtedy tylko forum i ta niebieska szata. Rejestnałem się, napisałem ze 3 posty. Jednak nikt oprócz mnie nie pisał więc zaprzestałem. Wróciłem po miesiącu i ruch był ogromny. Zacząłem pisać,, dołączyłem do zbójów, poznałem wiele wspaniałych ludzi etc.. Teraz jest tu ruch jak na zakopiance :)P). Pełno ludzi, extra. Jestem aktywny i mam nadzieje że dalej taki będe. W miarę pomogę rozwinąć się G.up :)..

To cała moja historyja :].

Czekam na wasze odpowiedzi ludziska.. Pozdrawiam.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Wpadłem tu w sposób banalny, po prostu miałem problem z gothiciem. Zadałem pytanie, dostałem odpowiedź, ktoś mnie od noobów wyzwał, dostałem warna za podwójne posty. Potem poczytałem trochę topiców, zacząłem sie normalnie wysławiać, nie szpanowałem jaki jestem fajny i ludzie mnie zaakceptowali na tyle ze zostałem tu do dziś :D

Z wyrazami szacunku. Godfather

Kacperex

KacŚpioszek
Moje pierwsze forum.
Wpadłem tu wieki temu, gdy miałem problemik z Gothiciem, dostałem odpowiedź i postanowiłem popisać :) Posty linijkowe i chyba 100 w jeden dzień - wtedy bylismy na phpBB, dostałem bana. Wiedziałem, że nie mam tu czego szukać. Po jakis kilku miechach wchodzę a tu moge pisać ;).
Poczytałem regulamin i zacząłem pisać. Pisałem, bardzo dużo bo lubie pisac. W wakacje - pamiętam jak dziś dostałem moda, kilka działów, ale za to wielkie wyróżnienie. Potem g.up waliło się, brak Clona, Arcane też rzadko wchodził, dostałem J. Admina normalnie podniecenie było ogromne. nie minęło dużo czas, Clone dał mi Admina i jednocześnie postanowił, że nie ma czasu na G.up :)
No i jestem adminem, do dziś. Mam nadzieje, że dobrym.
Odbudowałem, chyba potegę portalu wraz z kilkoma osobami.
Dzieje, się chyba dużo i teraz idziemy tylko do przodu pozostały mi dwa cele do spełnienia na tym portalu, ale to taka tajemnica.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Oryginalny nie będę, z tego co widzę.
A więc ja trafiłem tutaj tak jak zapewne większość. Miałem jakiś durny problem z Gothiciem. Zadałem pytanie, ktoś mnie zbluzgał, że jestem noob, że taki temat już był itp. Jakoś się tym zbytnio nie wzruszyłem. Kilka razy odwiedziłem forum, pomyślałem, że poczytam coś w innych działach, gdyż fajnie to wygląda. Wtedy jeszcze każdy mógł patrzeć na wszystkie gildie i ich tematy. Bardzo mi się to spodobało. Postanowiłem, że spróbuję i ja. Pisałem, pisałem i pisałem. Pierwsza gildia do jakiej poszedłem to Magowie. To były czasy. Ruch był wtedy znacznie większy niż teraz. Kiedyś dostałem nawet warna ;]. Ale zbytnio się tym nie wzruszyłem ;]. Taki jestem. Przez pewien czas nawet odechciało mi się tu wchodzić, i przez pół roku nie odwiedzałem forum. Potem był hak. Ale jak forum powróciło, dostałem na gg wiadomość od kogoś i postanowiłem, także powrócić. I tak oto jestem.

Lares_

Paladyn Wody
hgmmm
Wakacje czy Wiosna 2004 ??może nawet 2003? xD Pamiętam że, jak się wpisywało w google Gothic to wyskakiwało baaaaardzo dużo stron o tematyce muzycznej. Ten site g4ce.pl znalazłem przez przypadek wertując strony w google :pPP
Jakos baaaardzo dawno, już zresztą dobrze nie pamiętam.
na forum nie wbiłem ani razu, tylko czytałem działy i czat xDD
Na czacie siedziałem codziennie jak byłem u Wujka(miał neta, wracał z pracy o 18 to mogłem siedzieć)
Pamiętam, tak zwane wojny na bluzgi na czacie xDD klany i inne bzdety :p Było fajnie.
pamiętam Lee, Adonixa, o dziwo Glifiona bo wpadał dosyć często na czat. Jako moderator.
FAjne czasy :p
Potem przerwa...
I znowu czat(nie wiem czemu na forum nie pisałem wogole) Szczurek opem :)) miesiąc xD. Potem znowu jakieś głupoty Andre_2 czy jakoś tak xP , Blizna, Avlee :).
I znooowu przerwa na rok.

2005 chyba grudzień.
Dostałem neta xD
Pierwsze co to poszukiwania g4ce.pl teraz g.up'u.
No i siedzie...
Od grudnia do Marca byłem w Leśnikach xD Pamiętna wojna z władzą (Megarionem).
dwa hacki przez ten okres.
Próba odnowy serwisu przez xrx,( Jodełko do tej pory mam do Ciebie żal. za twoje zachowanie...)Kushiego.
Razem z Halkiem "rozgłosiliśmy" odnowe. W zasadzie pomysł odrodzenia zrodził się na czacie, pamiętam tamtą ekipe :) cat( z tą panią często się kłuciłem :p pozdrawiam), Halek, Xarox, blair, Czarna(Nadja). i kilka innych osób...
Ktoś rzucił żeby odbudowac, i ok.
Xrx się podjął. Było fajnie prawie postawiliśmy swój serwis. Kushi skądś się wziął. xDD
Jodełko w miedzy czasie postawił foro odnowa g.upu :pP (pamiętam te błędy ortograficznie w nazwach działów na forum xDD)
Na szczeście Kacp, odnowił strone i mogliśmy na nią wrócić :p
No i tak siedze i siedze xDD
Mam nadzieje, że z g.upem zostane jak najdłużej xDD.
Pozdrawiam
xDD huh. się rozpisałem.

evenement

Drugi Miecz Gwardii
Tak jak chyba większość userów trafiłem na forum ponieważ miałem problem z Gothic. Napisałem dwa nowe tematy w dziale problemów i uzyskałem zadowalająca odpowiedź. Zaczołem przeszukiwać forum. Znalazłem dział za grafiką i postanowiłem się tam udzielać. Puźniej Jod zaprosił mnie do Gwardii. Spodobało mi się tu i chyba już tak zostanie.

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
Ja szukałem solucji do G3 no i nigdzie nie było... wklepałem w google "gothic" i patrzałem. Wreszcie patrzę a tam jakiś Gothic Up... myślę sobie ok. Wejdę i zobacze. Niestety nie było jako takiej solucji więc sam takową stworzyłem... a na forum zatrzymał mnie klimat, i ludzie :)

POZDRO

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
PO upadku 2 odsłony Gk nie miałem gdzie się podziać
i rozglądałem się na różnych forach między innymi dotarłem do GUp
na początku odrzuciło mnie totalnie od tego fora..
starzy userzy mieli bardzo agresywny stosunek do nowych
i nie oszczędzali obelg dla nieświadomych świeżych
ale czasami wchodziłem by zerknąć..aż zacząłem wchodzić systematycznie
podłapałem klimat i wkręciłem się w działalność GUp'a
nom wstęp był ciężki wystarczy zerknąć na moje logi warnów :]
ale szybko podłapałem panujące tu reguły i systematycznie tu zaglądam
czasami jest całkiem nieźle, poznałem tu masę fajnych ludzi :)
żałuję tylko, że taki mały ruch w leśnikach teraz zmiana :) JEST RUCH :)
Czasami brakuje mi GK ale tutaj też znalazłem fajny azyl gdzie mogę pogadać na loozie

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Standard, człowiek się zaciął w grze i szukał pomocy. A że google to bardzo pożyteczna rzecz znalazło dla mnie to forum. Pamietam jak się wpieniałam gdy brano mnie za faceta ( do dziś mnie to wkurza^^) ale co tam. Po jakims czasie dołaczyłam do Leśników, toczyłam nieraz wojny słowne z Megarionem na GG, wzajemnie się blokowaliśmy chyba setki razy, poznałam kilka wartościowych ludzi ( a że niektórzy mają już w nosie naszą znajomość to inna sprawa, ja po nich nie będe płakać), z którymi utrzymuje stały kontakt. Wybranie wiedzą kogo mam na myśli;]. Potem nadszedł hack. Wtedy to Meg założył letnie foro dla gildii i pościągał do niego kogo sie tylko dało. Ech, to było coś, miałam tam moda i dalej kłóciłam sie z Megiem^^. Potem powrót gup, Leśnicy wracają, Meg odchodzi z szefowania, Adon go zastępuje. A teraz? Ludzie odeszli, przyszli nowi, ale to już nie to samo. Coś sie wypaliło. Trudno, czas płynie nieubłagalnie. Jak widać i ja odeszłam z Leśników, tym razem już raczej na stałe. Ale zaglądać tutaj będe. Czemu? Bo tu są wspomnienia, coś do czego chce się wracać. I oby serwis istniał jeszcze długo. ;)

halek

Member
Kiedy tu trafiłem byłem kompletnym n00bem i również miałem problem z Gothicem :p. Pamiętam że o coś zapytałem, ale mnie jakoś nikt nie zbluzgał tylko napisał żebym następnym razem użył opcji "szukaj". Luz, z tym że nie wiedziałem wtedy o co mu chodzi :D Jakie szukaj? o_O :D Jednakże traktowałem forum bardzo serio i wolałem głupio nie pytać:p Teraz chyba już wyrosłem z zadawania głupich pytań.

Jedi

Caporegime
VIP
Hmmm, szukałem jakiś mapek czy czegoś tak do gothica, ale nie zarejestrowałem się bo znalazlem to czego szukałem i narta, potem moj kolega mowi mo o jakims forum (odkrył wtedy co to internet) i jakos tak sie zarejestrowalismy i siedze do dzis ;]
Pamietam ze na poczatku jak patrzylam na osoby co miały po 200 postow to byly dla mnie koksy, potem doszedlem do wniosku ze ty jest fajna atmosfera i zostałem, a wiecie co jest najlepsze? Nie przypominam sobie bym zadał jakies pytanie na temat gothica, serio hah :p

Pozdro

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Ja wpadłem na stronę poprzez Google. Byłem po prostu głodny wiedzy o Gothicu. Pierwszy raz zajrzałem na Gothic Up jakoś na początku 2004 roku na informatyce w szkole. Potem na kolejnych lekcjach w wolnych chwilach odwiedzałem serwis. Głównie siedziałem na stronce, czytając różne opowiadania, przeglądając informacje o Nocy Kruka, której premiery wyczekiwali wszyscy fani. Kilka razy zajrzałem na forum nie mając pojęcia czym ono jest, wtedy było jeśli dobrze pamiętam ok. 100 userów.
Częściej na stronę zacząłem zaglądać w wakacje (więcej wolnego czasu, wypady do kafejki, kumpla). Rejestracja na forum dopiero na początku listopada i wtedy zaczęło się.

Jako że mieliśmy pisać jak tu trafiliśmy, a nie opisywać nasz pobyt więcej pisał nie będę.

TACZKA

Member
Mi powiedział o tym serwisie Ziomek ze szkoły, muwił że tu sa fajni ludzie nie pamietam jai miał nick owen chyab czy jakoś tak xD hehehe ale zostałem czaem tu wpadal super atmoswerka i super nowy laj :)

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Hmmmm.. jak ja tu no wpadłem? A tak... Gdy GNet się rozpadło.. szukałem nowej ciekawej gothicowej stronki... Trafiłem na Strefe rpg....W czasie jak rozkręcałem się na Strefie rpg dostrzegłem małą stronkę, którą założylo parę ludzi z dawnego GNetu...Było to GAll Popisałem tam trochę... Ale głównie zajmowałem się Strefą. Niestety na Strefie zbanowali mnie do 2060 roku, gdyż modem został mój wróg z GNetu, Valor (Mace Windu) i tak wróciłem na GAll... Dostrzegłem wielkie zmiany i polepszenia i tam zostałem.... GUp dostrzegłem jeszcze przed pierwszym wejściem na GNet, ale nie chciało mi się rejestrować... 2 lata później się jednak rejestnąłem :blink: i jestem z tego dumny :p bo forum GOOD jest.

G

Gray_Fox

Guest
Łoo...^^

Pierwszy raz wpadłem tutaj bodaj w połowie lub pod koniec 2004 roku...albo w wakacje. Coś takiego.
Pamiętam że jako nooba kręciły mnie rangi i jako n00b pisałem właśnie żeby mieć co raz to lepszą rangę:D.
Nie ukrywajmy, wtedy to był klimat, warny za jednolinijkowe posty pozbawione sensu, modzi kaci, mnostwo nowych postow, tematow, gildie żyły. I clone raz dziennie byl na forum xD.
Pozniej przyszedl pierwszy ban, reszta historie juz zna :D
Pzdr.

daria

Szejn
Weteran
Ja jak wiekszosc userow mialm problem z Gothicem(wklepalam w google "forum gothic" i wyskoczylo na pierwszym miejscu to forum wiec weszlam na nie)!!Zarejestrowawalm sie by napisac temat odnoszacy sie do mojego problemu.....Bardzo szybko dostalm odpowiedzi!Byly to bardzo trafne odpowiedzi poniewaz porady userow poradzily mojemu problemowi....Wiec dodalam sobie ta stronke do ulubionych i co jakis czas zagladalam tutaj, no i w koncu zaczelam pisac inne posty...Polubilam to forum i zagladam tutaj codziennie!!<------Oto moja historia dotarcia do tego forum!!
Pzdr all

Jak wpadłem na to foro? najzwyczajniej , szukałem info na temat NK , której premiera ciagle byla przekłada, wiec wpisałem w Google "Gothic 2 Noc Kruka" i pierwsza stroną która wyswietliło , była własnie Gothic Up. Czyli można powiedzieć że trafiłem tu przypadkowo, gdyby inna strona się wyswietliła jako 1 , to nigdyby mnie tu nie było. Pamiętam jak póxniej czaiłem się z rejestracją na foro , kompletnie nie wiedziałem o co chodzi z pisaniem postów itp. Jak juz wreszcie zkumałem mniej wiecej co i jak , to zaczeło się masowe pisanie postów i podnieta z nowych rang. :lol:(nawet obyło sie bez ostrzeżenia :p ) No to tak wygladały moje początki. ;)

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Kiedyś, po przejściu Gothica 2 z nudów w google wpisałem Gothic i wyszło mi Gothic Site. Czytałem działy tam i inne pierdoły. Z tego co się orientuję, jak przyjechałem z wakacji wszedłem pod ten sam adres - gothic.g4ce.pl a tu nagle jakaś inna strona mi wyszła(myślalem że to ta sama i usunęli działy oraz zmienili wygląd). Ubolewałem, bo było dużo mniej informacji, ale fajne opowiadanko ;). Jakoś potem wszedłem na forum, jako gość. Mówili mi żebym się zarejestrował, wkurzałem sie trochę, gdyż na GS'ie zarejestrowałem się kiedyś. No ale po jakimś czasie w końcu zrobiłem to i jako n00bek zacząłem postować... Bla, bla, bla... BUUUUUU! I tak powstał Chokapik.

bredpl

Member
Ja tu trafiłem bo potrzebowałem pewnej informacji jak przejść pewien moment w Gothicu 3. Wpisałem w Google "Gothic". Wyskoczyły mi różne strony, weszłem na jedną z nich i trafiłem na te forum. Potem jak zadałem pytania o które mi chodziło, spodobało mi się tutaj i zostałem. :D

Pozdrawiam ;)

Xelitas

Member
No cóż, na g.up trafiłem po raz pierwszy jakoś w połowie 2004r. Tak jak większość z Was miałem problem z gothiciem, więc szukałem rozwiązania właśnie na tutejszej stronie. Generalnie spodobał mi się ówczesny layout serwisu. Znalazłem odpowiedź na pytanie, i najzwyczajniej zapomniałem o serwisie : p. Po jakimś czasie znowu tu powróciłem, co jakiś czas zaglądając na forum. No i w końcu nadszedł sylwester '05, którego miałem przyjemność spędzić u Vampka :). Ja mu pokazalem KalOnline, on pokazał mi forum g.up, no i zaczęło się. Pamiętam jeszcze te wszystkie hacki, stary layout, Vampek w między czasie sie ulotnił kosztem grania w NWN'a i spraw życiowych, a ja zostałem :]. pzdr.

Do góry Bottom