Intro Gothic 3

Status
Zamknięty.

bezio

New Member
Po długm serfowaniu po internecie wpadłem na strone YouTube. Oczywiscie tak jak zawsze znalazłem to czego szukałem. Otóż okozało się że pewien użytkownik Fecal Corpse zamnieścił na YouTube poczatkowe intro. Na filmie widać statek bezimiennego oraz orków plądrujących okoliczne tereny. Można zobaczyć także zamek oblegany przez orków, króla Robhara i 5 magów tworzących coś w rodzaju bariery. Zapraszam do obejrzenia tego filmu odsłaniającym kawałek fabuły trzeciej części

Link:

> Intro YouTube

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Pierwsze słowo które przyszło mi do głowy po obejrzeniu tego filmu to: Zajebiste. Może ta bariera ma obronić zamek dopóki nie nadejdą posiłki, albo chcą zamknąć orków na około zamku i poczekać aż umrą z głodu :p , trudno powiedzieć. Film jest zrobiony świetnie, a to spojrzenie Bezimiennego na końcu to istny majstersztyk :p .

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Intro robi pozytywne wrażenie trzeba przyznać. Bariera była już chyba widoczna na jakimś wcześniejszym trailerze o ile dobrze pamiętam. Zapewne powstała w celu ochronnym, ciekawe czy na takiej samej zasadzie jak w G1, czyli można wejść a wyjść nie bardzo. Trzeba jeszcze poczekać te dwa tygodnie i sami wszystkiego się dowiemy.

Cahir

Member
Hmm, powiem tyle, cos mi sie wydaje że jak juz dostane g3 w łapy w l2 bedzie długie afk ^^
A mi sie wydaje że to nie była bariera ale... oni cos ładowali ;] Włócznie czy coś takiego...

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Zajebiste choć nie podnieciłem się zbytnio oglądając ten materiał. Choć było by lepiej jakby wiadomo było o co chodzi z ta barierą:) Na G3 zwiększył mi się apetycik, choć nie aż tak bardzo by był on moją obsesją:p

Kan

Member
Prawdę powiedziawszy nieco drętwe to intro. Ale od razu widać że kolesie z Pirani trzymają się starej tradycji i tym razem także zrobili intro bazujące na tym samym konspekcie graficznym co sama gra. Jeżeli jest tak z resztą rzeczy i giera ma tą sama klasę co ówcześnie, to pozostaje mam jedynie zacierać rączki. Chociaż w porównaniu z poprzednimi częściami tu nic nie zostaje wyjaśnione, wygląda na to że twórcy do samego koca chcą trzyma ludzi w niepewności.

doctor

Wariat
Weteran
Jak dla mnie to intro jest bajer :) B)
zrobilo na mnie wrazenie chociaz troche sie zdziwilem ze caly czas tylko 5 ludzikow pokazywana ze statku ja bym hcial zobaczyc Lee
tak jak ktos napisal mina bezimiennego luzzzna
co coz... nie wiem czy jest mozliwy taki wyciek intro :p ale w kazdym razie mnie to pasuje ... :D

czekamy na PL g3 :)

pozdro

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ja powiem krótko, po oglądnieciu tego filmiku zaczynam sie denerwowac ze musze jeszcze poczekac na kompa kilka dni... A potem w miare łatwo zdobyc polską wersje.
Nie tak dawno nie byłem tak napalony na tą gre, ale teraz zacznam chciec w nia grać :) Wiedziałem ze tak bedzie, tak samo bylo u mnie z NK :D

Dark Shadows

Active Member
Ja oglądałem to intro jakieś 3-4 dni temu, bo link pojawił się na gothic site. Mi osobiście bardzo przypadło ono do gustu choćby dlatego, że w końcu jakość filmików PB jest lepsza a pamiętajmy, że jakość spadła przy wrzucaniu na YouTube. Podoba mi się muzyka w nim podłożna. Majstersztyk, zwłaszcza te ostatnie sekundy filmu gdzie chyba gra gitara i Bezimienny "szpiluje się" wzrokiem z orkiem. Co do waszych spekulacji to faktycznie jest nowa bariera utworzona przez PRAWDOPODOBNIE ostatnich magów króla (kto wie może nasi starzy znajomi magowie wody nieco jej przywieźli) i samego króla Rhobara 2.

Widziałem, że kilka osób próbuje zgadywać po co ona została stworzona i jak funkcjonuje. Otóż ja mam teorie jak kilka innych osób, że człowiek może przez nią przechodzić ile razy chce a orki giną w jej środku. Dowód włączcie sobie intro i patrzie co dzieje się z tym orkiem co stoi i nie ucieka. Umiera. ;)

No i moja osobista teoria na temat po co ona została stworzona. Pisałem już ją w pewnym temacie na gothic site i wyrwana z kontekstu mojego postu może nieco nie pasować ale co tam:

"A teraz moje zdanie na kilka zagadnień. Aha nie czytałem całego tematu wiec, jeśli moja teoria będzie podobna do jakiejś tu napisanej to sorry.

1. Świątynie: Gdzie jest świątynia Beliara to można przyjąć, że wyspy południowe. Świątynia Innosa no tego jest sporo wiec nie rozpisuje się. A świątynia Adanosa. Ja mam takie zdanie, które wyszło mi po obejrzeniu intra do Gothica 3. Uważam, jak, wielu, że ta świątynia jest w Varancie (to chyba na tej pustyni będzie) i jak ktoś oglądał intro to będzie wiedział, że utworzono nad tym miastem nową barierę przy pomocy Rhobara II i magów. Kim byli ci magowie? Jak dla mnie to właśnie byli Magowie Wody (kto wie może nasi starzy znajomi), którzy chcą w ten sposób uchronić swoją ostatnią świątynie. Dziwne, ale moje."

To z tematu związanego ze świątynami bogów, ich wybrańców i takie tam.

Wiem, że nieco odbiegłem od tematu ale pośrednio go dotyczy.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat tej bariery. Może lepiej założe o tym nowy temat by nie zaśmiecać starego. Zobacze.

Kacperex

KacŚpioszek
SUPER
Czekam za Polską wersją i gram do upadłego :)

Więcej nie jestem w stanie napisac zatkało mnie :p

Reynevan

de Tréville
Hmm, pierwsze skojarzenie z tym spojrzeniem – będzie James Bond w Gothicu 3...
Nie no nie mówię to na złe, szykuje się niezła gra, tylko przykrym jest, że raczej niewielu z nas dostąpi tej przyjemności, skoro są takie kosmiczne wymagania.

PS: Sorry, że nie na temat to będzie, ale mam pytanie – czy ktoś słyszał przypadkiem, aby robiono path okrajający grafikę, ale za to umożliwiający grać na starszych kompach? (takie coś zrobili do Obliviona, i dzięki temu mogę pykać na moim cherlawym Radeonie 9100)

Xombium

Member
Nie nie zrobili, i watpie zeby zrobili. Z tego co narazie wiadomo, to G3 ma cuuuuudowne wymagania, to bedzie cud jak pograsz na 9100, ta gra jest tak RAM-o zerna, ze naprawde ciezko, dlatego kupuje dodatkowa kosc 1GB do moich starenkich 1GB DDR2. Rozsadne minimum na G3 zeby nie bylo pokazu slajdow na MINIMUM(!!!) to 1.5GB. Na 2GB calkiem przyjemnie sie gra ponoc.

rex

Member
QUOTE(bezio)
5 magów tworzących coś w rodzaju bariery
A to niebyło 4 magów i Robar? Niewarzne a więc tak bariera bedzie napewno zrobiona tylko poto aby móc sie obronic przed oblężeniem zamku Robara przez orków. Ale ta bariera jest gorsza bo nieda sie do niej wejść a na filmiku jest pokazane że juz po stworzeniu bariery nasi bochaterowie sa poza nia...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom