Ja oglądałem to intro jakieś 3-4 dni temu, bo link pojawił się na gothic site. Mi osobiście bardzo przypadło ono do gustu choćby dlatego, że w końcu jakość filmików PB jest lepsza a pamiętajmy, że jakość spadła przy wrzucaniu na YouTube. Podoba mi się muzyka w nim podłożna. Majstersztyk, zwłaszcza te ostatnie sekundy filmu gdzie chyba gra gitara i Bezimienny "szpiluje się" wzrokiem z orkiem. Co do waszych spekulacji to faktycznie jest nowa bariera utworzona przez PRAWDOPODOBNIE ostatnich magów króla (kto wie może nasi starzy znajomi magowie wody nieco jej przywieźli) i samego króla Rhobara 2.
Widziałem, że kilka osób próbuje zgadywać po co ona została stworzona i jak funkcjonuje. Otóż ja mam teorie jak kilka innych osób, że człowiek może przez nią przechodzić ile razy chce a orki giną w jej środku. Dowód włączcie sobie intro i patrzie co dzieje się z tym orkiem co stoi i nie ucieka. Umiera.
No i moja osobista teoria na temat po co ona została stworzona. Pisałem już ją w pewnym temacie na gothic site i wyrwana z kontekstu mojego postu może nieco nie pasować ale co tam:
"A teraz moje zdanie na kilka zagadnień. Aha nie czytałem całego tematu wiec, jeśli moja teoria będzie podobna do jakiejś tu napisanej to sorry.
1. Świątynie: Gdzie jest świątynia Beliara to można przyjąć, że wyspy południowe. Świątynia Innosa no tego jest sporo wiec nie rozpisuje się. A świątynia Adanosa. Ja mam takie zdanie, które wyszło mi po obejrzeniu intra do Gothica 3. Uważam, jak, wielu, że ta świątynia jest w Varancie (to chyba na tej pustyni będzie) i jak ktoś oglądał intro to będzie wiedział, że utworzono nad tym miastem nową barierę przy pomocy Rhobara II i magów. Kim byli ci magowie? Jak dla mnie to właśnie byli Magowie Wody (kto wie może nasi starzy znajomi), którzy chcą w ten sposób uchronić swoją ostatnią świątynie. Dziwne, ale moje."
To z tematu związanego ze świątynami bogów, ich wybrańców i takie tam.
Wiem, że nieco odbiegłem od tematu ale pośrednio go dotyczy.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat tej bariery. Może lepiej założe o tym nowy temat by nie zaśmiecać starego. Zobacze.