Imiona Świętych

Status
Zamknięty.

RobsonAjax

Member
Zakładam temat, ponieważ szukam strony z imionami i w miarę dokładnymi opisami życia i dokonań świętych. Nie chcę aby wybór był to na zasadzie "pierwszy z brzegu", bo te imiona wybieramy, żeby naśladowa w/w świętych.
Zachęcam też do pisania o swoich, już wybranych patronach ;) , oczywiście z uzasadnieniem.

Pozdrawiam.

halek

Member
www.imiona.net.pl ;) Pamiętam że sam kiedyś zajrzałem na tę stronę, ale na razie nie jestem pewny jakiego patrona wybrać. Nie znalazłem takiego, z którym chciałbym się utożsamiać, głównie dlatego, że jest bardzo wielu godnych naśladowania i po prostu nie wiem kogo wybrać.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ja dałem sobie na bierzmowaniu imię Mateusz. Nie kierowałem się tu niczym, imę poprostu mi sie podobało. Nawet nie wiedziałem ze dająć sobie takie imie zobowiązuje się do naśladowania św. Mateusza. No teraz wiem i na pewno troche o nim poczytam ;]

G

Gray_Fox

Guest
Ja wziąłem Św Franciszka Salezego hmm ponieważ jest to patron salezjanów no i tak w połowie to był czysty strzał nie kierowałem się przy tym czymś szczególnym oprócz faktu że to patron salezjanów.
a imiona swietych? gooooogle.pl i wpisz imiona świętych

doctor

Wariat
Weteran
Jako że gdy szedłem do bierzmowania była taka moda na imiona jak Jan, Paweł i Karol
to postanowiłem być choć trochę oryginalny i wybrałem imię
Piotr :) wiadomo pierwszy papież, apostoł, patron rybaków, kluczników (?) w każdym bądź razie fajnie będzie spotkać swego imiennika przed bramą... niebieska (?) :D :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom