Hobby

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Nie ma to jak temat hobby w dziale hobby. Na pewno większość z was (nas) ma jakieś zainteresowania, które po jakimś czasie regularnego wykonywania/uprawiania stały się czymś, bez czego życie nie byłoby już takie samo. Jedni zbierają znaczki, drudzy kolorowe karteczki w segregatorach, inni choćby gry komputerowe. Hobby to może być również składanie modeli samolotów czy innych pojazdów. Jak widać temat jest bardzo obszerny.

Moim hobby, po głębszym zastanowieniu, są komputery. Uwielbiam je rozkładać, czyścić, grzebać we wnętrznościach, zagłębiać się w pliki systemów operacyjnych, polerować obudowę. Na prawdę stało się to pewnego rodzaju pasją i nie wyobrażam sobie życia bez komputera, nie tylko przez uzależnienie od internetu, ale właśnie przez uzależnienie od "zajmowania się moim sprzęcikiem" :) .

Cedric

GołoWąs
Nie ma to jak temat hobby w dziale hobby. Na pewno większość z was (nas) ma jakieś zainteresowania, które po jakimś czasie regularnego wykonywania/uprawiania stały się czymś, bez czego życie nie byłoby już takie samo. Jedni zbierają znaczki, drudzy kolorowe karteczki w segregatorach, inni choćby gry komputerowe. Hobby to może być również składanie modeli samolotów czy innych pojazdów. Jak widać temat jest bardzo obszerny.

Moim hobby, po głębszym zastanowieniu, są komputery. Uwielbiam je rozkładać, czyścić, grzebać we wnętrznościach, zagłębiać się w pliki systemów operacyjnych, polerować obudowę. Na prawdę stało się to pewnego rodzaju pasją i nie wyobrażam sobie życia bez komputera, nie tylko przez uzależnienie od internetu, ale właśnie przez uzależnienie od "zajmowania się moim sprzęcikiem" :) .
U mnie jak wyżej ,komputery sa moim hobby. ^_^
Również zbieram i maluję figurki do gry bitewnej Warhammer 40 000,wyjeżdżam na larpy (RPG na żywo,)śpiewam w szkolnym zespole i gram na gitarze .
Robię to od paru do parunastu lat.
Zbieram również gry (zebrałem ok 300 gier ) i układam alfabetycznie na półeczce :trollface:

Binek7

Member
Ja z kolei umiłowałem sport ponad wszystko - Piłka nożna pod każdym tego słowa znaczeniem, 5 lat grałem w klubie i parę miesięcy tułałem się po paru innych, aż w końcu stwierdziłem że w Polsce, nie jest to za bardzo przyszłościowe. Dlatego zdecydowałem się grać tylko rekreacyjnie, co czynię bardzo często, nawet jak nie ma skladu na jakiś porządny mecz to wychodzę sam z piłką i potrafię tak parę godzin się nią "zabawiać" :trollface:

Oprócz tego, interesuję się historią, jak już w wielu miejscach pisałem należę do Bractwa średniowiecznego, odtwarzamy XIII w. Jeździmy na turnieje, napierdzielamy się na nich, a także na treningach i pokazach. Jest to jeden z głównych powodów tego, że się odtwórstwem zainteresowałem, czasem dobrze jest tak na legalu kogoś ponaparzać w hełm.

Lubię także, pograć sobie na komputerze, głównie w gry RPG ze wzgledem na fantasy - czynię to dość często.

Ostatnio zacząłem zbierać komiksy ze Star Wars i jak na razie mam już ich ponad 40.

P.S Cedric nie cytuj postu nad Tobą, nie ma po co.
P.S 2. Dużo Ci schodzi pieniędzy na te Larpy? Bo ja właśnie byłem rozdarty między Larpami, a odtwórstwem, no ale wygrało moje zamiłowanie do walki.

Cedric

GołoWąs
Ja z kolei umiłowałem sport ponad wszystko - Piłka nożna pod każdym tego słowa znaczeniem, 5 lat grałem w klubie i parę miesięcy tułałem się po paru innych, aż w końcu stwierdziłem że w Polsce, nie jest to za bardzo przyszłościowe. Dlatego zdecydowałem się grać tylko rekreacyjnie, co czynię bardzo często, nawet jak nie ma skladu na jakiś porządny mecz to wychodzę sam z piłką i potrafię tak parę godzin się nią "zabawiać" :trollface:

Oprócz tego, interesuję się historią, jak już w wielu miejscach pisałem należę do Bractwa średniowiecznego, odtwarzamy XIII w. Jeździmy na turnieje, napierdzielamy się na nich, a także na treningach i pokazach. Jest to jeden z głównych powodów tego, że się odtwórstwem zainteresowałem, czasem dobrze jest tak na legalu kogoś ponaparzać w hełm.

Lubię także, pograć sobie na komputerze, głównie w gry RPG ze wzgledem na fantasy - czynię to dość często.

Ostatnio zacząłem zbierać komiksy ze Star Wars i jak na razie mam już ich ponad 40.

P.S Cedric nie cytuj postu nad Tobą, nie ma po co.
P.S 2. Dużo Ci schodzi pieniędzy na te Larpy? Bo ja właśnie byłem rozdarty między Larpami, a odtwórstwem, no ale wygrało moje zamiłowanie do walki.
1.Już poprawiam
2.1600 zł na 2 tygodnie wyjazdu
A nawalanka jest prawie taka sama :trollface:

Binek7

Member
Nie no, raczej nie taka sama, mam kumpla w tym, no to jak mu zaproponowałem walkę to odmówił, ponieważ bał się, oberwać prawdziwym stalowym mieczem. Z tego co widziałem to są głównie rzeczy, które mają wyglądać. Ale skórzana zbroja za 13 tyś, mnie z nóg zwaliła. :D

Cedric

GołoWąs
Nie no, raczej nie taka sama, mam kumpla w tym, no to jak mu zaproponowałem walkę to odmówił, ponieważ bał się, oberwać prawdziwym stalowym mieczem. Z tego co widziałem to są głównie rzeczy, które mają wyglądać. Ale skórzana zbroja za 13 tyś, mnie z nóg zwaliła. :D
Zbroje najlepiej samemu zrobić ,ja za 200 zł zrobiłem prawie idealną replikę stroju nowicjusza z Sekty .
Prawdziwych mieczy tam nie ma ,bo sorry ,kto chciałby oberwać w głowę bez hełmu stalowym dwuręczniakiem ? :trollface:

Binek7

Member
Masz może jakąś strone, na której jest coś na czym się wzorujesz? Czy na jakiej zasadzie to działa, z chęcią bym to sobie zobaczył.

Cedric

GołoWąs
Masz może jakąś strone, na której jest coś na czym się wzorujesz? Czy na jakiej zasadzie to działa, z chęcią bym to sobie zobaczył.
Ale ze strojami ?
Biorę artworki Ralfa z PB i na nich się wzoruję .
A mam jakiś wrodzony dar do szycia :trollface:
Tu masz obóz na który jeżdżę
Obóz

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Hobby? W sumie to muzyka, od słuchania do grania. Od ponad dwóch lat gram na basie, od niecałych trzech miesięcy uczę się gry na gitarze akustycznej. Jeśli chodzi o słuchanie to jest to przede wszystkim rock, ale ostatnimi czasy wkręciłem się trochę w polski rap - sporo wykonawców tworzy naprawdę porządną muzykę.
Poza tym przymierzam się do kolekcjonowania płyt. Na dzień dzisiejszy mam ich 17, czyli niezbyt wiele, ale niedługo planuję nieco poszerzyć kolekcję. Co jak co, ale kolekcjonowanie to przyjemna sprawa : )

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Moim największym hobby są gry komputerowe. Dużo gram, a półki stoją wypełnione. Do tego interesuje się wydarzeniami na scenach różnych gier.
Od 9 miesięcy moim wielkim hobby stała się gitara (od tylu gram). Na razie "wymiatam" na klasyku, ale niedługo planuję przerzucić się na elektryka. Przyznam, że gra na tym instrumencie to wspaniała rzecz :). Z tym wiąże się też inne duże hobby - muzyka, głównie rockowa i metalowa.
Interesuje się też szeroko pojętą fantastyką - głównie w postaci książek, również filmów. Moje zainteresowania obejmują również matematykę i historię, ale czy można nazwać to hobby?

Kiedyś chciałbym nauczyć się walczyć mieczem... ale to na razie tylko plany.

Ave

Randal

Banned
Moje Hobby? Głównie interesuję sie piłką nożną, trenuje regularnie w naszym Klubie oczywiście na pozycji; Bramkarz. Drugim moim zainteresowanie są oczywiście gry komputerowe. Kolekcjonuję wiele rodzai gier i zawsze są one poukładane kategorycznie co sprawia łatwość w ich odszukiwaniu. Gustuję we wszyskich gatunkach oprócz gier wyścigowych tych bardzo nie lubię sam nie wiem dlaczego. Trzecim moim ważniejszym Hobby są oczywiście Dziewczyny...

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Trzecim moim ważniejszym Hobby są oczywiście Dziewczyny...

No ziomek, ciekawe zainteresowania w wieku 12 lat masz.

Moim hobby od jakichś 4 lat jest grafika komputerowa. Od roku zacząłem się tym zajmować nieco bardziej na poważnie, choć gdy robi się to nie dla własnej satysfakcji a korzyści majątkowych, przestaje to już dawać satysfakcję. W wakacje planuję zrobić sobie od tego przerwę. No tak, ciekawe, przerwa od 'hobby'.. ;]

Od dziecka gram w piłkę nożną, co chyba nikogo nie dziwi. Sprawia mi frajdę pójście sobie na boisko i pogranie, cóż mogę więcej napisać.

No i lubię sobie pobiegać na 60 lub 100 metrów. Może nie robię tego codziennie, ale gdy tylko jest okazja próbuję poćwiczyć, ew 'pościgać' się z kimś innym. Jestem w chwili obecnej najszybszy w szkole na tych dystansach, ale co z tego, nie widzę w tym przyszłości.

Ofc lubię pograć w gry, głównie RPG, choć teraz mój komputer mało którą uciągnie..

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
No ziomek, ciekawe zainteresowania w wieku 12 lat masz.
Nie śmiej się ziomuś, w wieku 12 lat to poważne związki przecież ;)

Ja jako swoje hobby z pewnością zaliczyłbym muzykę - często zdarza mi się po prostu siedzieć przed biurkiem, nie robić nic, tylko słuchać muzyki przez długi czas, praktycznie jeśli siedzę w domu - słucham muzyki. W drodze z i do szkoły słucham muzyki. Czasem tak mam, że gdy idę spać po prostu muzyka nadal mi "gra" w głowie i przez to nie mogę zmrużyć oka.
Kiedyś nawet próbowałem grać na gitarze, było kilka podejść, ale niestety się poddałem - widać nie mam do tego smykałki

Lubię sobie także pobiegać, tyle że krótkie dystanse mnie nie kręcą - kiedyś standardem było dla mnie 10 km, ale ostatnio miałem sporą przerwę - zima, brak motywacji - i wypadłem z formy, ale znowu zamierzam regularnie biegać. Naturalnie wiąże się to też z powyższym, tj. słuchaniem muzyki. Ćwiczę też codziennie, ale niezbyt długo ani intensywnie - ale zamierzam to też zmienić.

Ostatnio także wbiłem sobie do głowy że 2 języki to stanowczo za mało i mam zamiar zacząć się "samouczyć" jakiegoś innego, mam nadzieję że już niedługo będę mógł to zaliczyć jako pełnoprawne hobby :p

no i to z grubsza, ten tego, tyle.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja

Gdy już myślę, iż nie da się mnie niczym zaskoczyć, ty szczur wyskakujesz z czymś, co jednak dokazuje tego...

Hobby? Well ciężki temat. Miałem dużo takich motywów, w ciągu życia, teraz? Nie wiem, chyba kolekcjonowanie ludzkiej głupoty? Tak, to najszybciej. Muszę to tylko usystematyzować. Po prostu zapisywać głupie wypowiedzi tudzież inne materiały w jeden folder. Tyle, że musiałbym mieć dysk/ki w rozmiarach od 1/ do 1000 TB aby to wszystko skatalogować w sensowny sposób, w niewielkiej (w sumie) jednostce czasu. Próżny trud.

Tak więc, dalej będę kolekcjonował ciekawe seriale ;). Bo w sumie to jest moje najnowsze i najbardziej zajmujące hobby.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ciężko nazwać dziewczyny hobby, no ale skoro ty jesteś taki 'macho', że obracasz dziewczynami na tyle, że możesz to nazwać hobby to gratuluję uroku osobistego. Ej, może one lecą na błędy ortograficzne :p

Gael

New Member
Moje Hobby hmmmm
No to tak :
Asg:
Air Soft Gun (ASG, BB-guns) – repliki broni palnej przeważnie w skali 1:1 (istnieją także repliki robione w skal 1:3 lub inne) strzelające najczęściej plastikowymi kulkami 6, lub 8 mm (BB) o wadze 0,11 do 0,43 w przypadku kalibru 6 mm i od 0,20 do 0,80 przy kalibrze 8mm gramów (najczęściej 0,20 do 0,30 przy replikach broni krotkiej i karabinach zarówno szturmowych jak i wsparcia o prędkości wylotowej 500 fps, oraz od 0,35 do 0,43 przy replikach broni wyborowej powyżej 500 fps); mm. Istnieją też kulki metalowe, jednak są rzadko używane ze względu na dużą masę i ich właściwości balistyczne, co powoduje, że w większości środowisk i przeważającej większości imprez air-softowych są one zakazane. Repliki te wykorzystywane są podczas rozgrywek airsoftowych, ćwiczeń taktycznych, jak i treningów grup paramilitarnych takich jak np. Jednostki Strzeleckie.

Repliki ASG nie są bronią, lecz ich działanie jest identycznie jak broni pneumatycznych, ponieważ do nadania pędu kulce wykorzystywane jest sprężone powietrze lub gaz. Pomimo tego, że wiele osób nazywa repliki bronią, w myśl polskiego prawa pozostają one zabawkami lub urządzeniami rekreacyjno-sportowymi, gdyż energia pocisku jest bardzo mała.

MountainBoard:
Mountainboard (ATB - ang. All Terrain Board - deska na każdy teren) lub dirtboard - deska z kołami z oponami przystosowana do jazdy po każdym terenie.

Mountainboard to letnia alternatywa snowboardu oraz dobre rozwiązanie dla surferów, kiteboarderów, wakeboarderów, skateboarderów itp. Pozwala na uniezależnienie się od warunków koniecznych do uprawiania innych sportów, takich jak śnieg lub zbiornik wodny. Służy do jazdy po specjalnych torach, wysokich trawiastych stokach lub nie używanych w lecie nartostrad. Jest przystosowany do jazdy po trawie, ziemi, asfalcie, kamieniach itp.

Zuba

Banned
Moim największym Hobby jest kolarstwo, jestem zapisany do klubu i tej dyscyplinie poświęcam najwięcej czasu. Czasem sobie poczytam ale to głównie wieczorkiem musze dbać o formę. No i są jeszcze gry komputerowe ale to tak w śladowych ilościach.

Do góry Bottom