Nasuwa mi się pewne pytanie a mianowicie ile lat przed w odniesieniu do Gothica 1, Rhobar I koronował się na króla Myrthany i jak długo rządził. Trzeba zwrócić uwagę że wspominają o nim zapiski pradawnych czyli musiał żyć już przed wielkim potopem. Czas potrzebny na budowę Vengardu czyli robotnicy, zaopatrzenie dla nich (jedzenie itp) wydobycie budulca i tym podobne są czasochłonne. Sytuacja ta powtarza się z innymi miastami i zamkami. Samo zaplanowanie budowy i nakreślenie schematu musiało być czasochłonne, przecież nic nie mogło być przypadkiem. Możemy spekulować że sam plan nie został podarowany przez Innosa, w takim wypadku miasto było by o wiele lepiej ufortyfikowane i zaplanowane. Sądzę, że bez żadnych podwalin nie jest możliwe zbudowanie całego królestwa od 0 w czasie życia zwykłego człowieka. Wyjaśnić to według mnie może tylko fakt, że jako był wybrańcem Innosa i został obdarowany częścią jego mocy mogło to przedłużyć o pewien czas jego życie. Dalej jednak nie mam pomysłu kiedy mógł i jak długo rządzić.
2 pytanie odnośnie wyspy Khorinis. Czy już za czasów Rhobara I było częścią królestwa Myrthany czy zostało jako miasto i wyspa dołączone dopiero za panowania jego syna? Oraz kiedy zaczęło się wydobycie magicznej rudy (chodzi mi mniej więcej w jakim okresie czasu zaczęła być wydobywana i transportowana dla armii k. Myrthany, przed czy po ataku orków)?
Z góry dzięki za pomoc
2 pytanie odnośnie wyspy Khorinis. Czy już za czasów Rhobara I było częścią królestwa Myrthany czy zostało jako miasto i wyspa dołączone dopiero za panowania jego syna? Oraz kiedy zaczęło się wydobycie magicznej rudy (chodzi mi mniej więcej w jakim okresie czasu zaczęła być wydobywana i transportowana dla armii k. Myrthany, przed czy po ataku orków)?
Z góry dzięki za pomoc