QUOTE (Verin @ 16-05-2005, 12:39) -> Gabriel Knight 3 - dosyć stara już przygodówka ale mi się bardzo podobała. Bardzo dobra fabuła oparta na legendach o Templariuszach i Wampirach, super (jak na tamte czasy) grafika, klimatyczna muzyka
Oh! Widze, że nie jestem jedynym człowiekiem na forum, który zna tę grę! Również bardzo polecam! A oprócz tego jeszcze:
- Najdłuższa Podróż (cóż, tu nic nie powiem - wszystkiego się dowiecie grając, powiem tyle, że chociaż jednak Gothic to nie do końca gra przygodowa, to można te dwie gry porównać i Gothic przy Najdłuższej Podróży wymięka klimatem, fabułą, scenariuszem, muzyką, dialogami, grafiki nieporównywalne, bo NP to 2D, a Gothic to 3D)
- Seria Atlantis - częśc pierwsza wymiata i trzeba koniecznie zaliczyć, druga i trzecia nie musza sie podobać, bo są od niej - i od siebie przy okazji także - zupełnie inne, ale i tak naprawde warto zaliczyć żeby zobaczyć, jak bujną wyobraźnię mają twórcy. No i dla muzyki... o ile mi wiadomo Atlantis II zostało uznane za gre o najlepszej oprawie muzycznej na świecie. Firma Cryo upadła, ale jej niektórzy członkowie załozyli nową firmę i częśc czwarta powinna niedługo zagościć na naszych półkach.
Seria Gothic - tu nic nie trzeba komentować.
- Seria HOM&M
- Seria AoE