bueh...tu fabuła jest BANALNA <---------- Weź pod uwage ze dla jednego jest banalna a dla drugiego dobra..Powtarzam słowa innych ze o gustach się nie dysktuje <_< jak kupie dzisiaj lub jutro Gothic 3 to napisze wam moje ucz czucia
POZDRO WsZyStKiM!
dzisiaj kupiłem Gothica III i jest super.. mam pytanie jestem w Cape Dun (Sorry niepamietam jak sie nazywa) i niewiem gdzie moge kupic ognisty miecz bo nikt go tam niema Help. i drugie pytanie chce sie nauczyc zeby mudz tarcze nosic mam puntkow nauki 50 i mam kase ktura trzeba zeby mnie nauczyl ale pisze ze nie spelniam wymogów a wymogi to kasa(mam) i LP(czy cos takiego) i niewiem oco chodzi plis help! z góry dzieki za odpowiedzi...(admin nie przenos ani nie usuwaj tego posta (wiem troche nie w temacie ale...)) POZDRO
Jeszcze jedno teraz weszłem w gre i dzień i noc sie robią w jakąś 00.1 sekundy.. prubowalem naciskać F8 F7 itp ale nic nie daje..
Jako, że zaliczam się do tych co baaardzo narzekali na Gothic 3, czuję się zobowiązany wypowiedzieć także i w tym temacie.
To, co chyba najbardziej podoba mi się w tej części to świat. Jednak nie chodzi mi tu o jego wielkość, lecz o różnorodność. Tutaj mogę śmiało stwierdzić, że jest coś z poprzednich części. Znudzony głównym wątkiem fabularnym postanowiłem się "przejść" po okolicznych terenach i zobaczyć jakim to życiem tętni świat Myrtany. Tutaj się nie zawiodłem, bo liczne kaniony, lasy, kotlinki, ruiny i tym podobne bardzo mnie urzekły i uprzyjemniły czas. Osobiście bardzo też spodobała mi się skuta lodem kraina Nordmaru - dla mnie wręcz cudo
. Do plusów można też śmiało zaliczyć muzykę, która szczerze oddaje sytuacje i miejsca, w których się znajdujemy. Niektóre misje też naprawdę mi się spodobały (naprzykład ta w Monterze, gdzie trzeba było wyciągać podstępem strażników, aby dostali się wprost w łapy czekających buntowników). Warto też wspomnieć to, o czym napisał Feomathar, czyli prostszy w obsłudze interfejs. Mimo iż moim zdaniem ten pasek skrótów trochę nie pasuje do Gothica, jednak w późniejszych momentach okazał się wręcz niezastąpiony. Tak więc jakby nie patrzeć to Gothic 3 ma w sobie kilka rzeczy, chociaż z częścią pozytywów, wymienionych przez moich poprzedników, jestem zmuszony się nie zgodzić, ale to kwestia gustu, jak już było mówione.
Do postu powyżej: Ognisty miecz możesz kupić u kowala, którego uwalniasz od Orków na farmie (nie pamiętam imienia) i odprowadzasz go do Reddock. Umiejętności tarczy może nauczyć Cię ten gościu w Reddock, który kręci się niedaleko przywódcy (ten co nosi zbroję paladyna [cholera, nie mogę tych imion spamiętać -.-]). A co do wymogów to nie tylko kasa i punkty nauki są potrzebne, ale również atrybuty odpowiednie (siła, zdolności myśliwskie, prastara wiedza itp) z tego co pamiętam.
Aha i jeszcze mała uwaga. Vitek, wiem, że jesteś tu nowy i w ogóle, ale mam do Ciebie małą prośbę - popraw swoją ortografię, bo taki post to aż razi w oczy
. Po prostu zwracaj większą uwagę na to, co i jak piszesz.