Gothic 3 Plusy!

Status
Zamknięty.

Vitek

Member
Już niedługo (2-3 Dni) kupuje sobie Gothic 3.. nawet jeśli wszyscy mówią tylko o minusach musze go kupic ponieważ przeszedłem Gothic 1 i Gothic 2 więc dla takiego fana jak ja jest to pozycja obowiązkowa..Dobra do rzeczy proszę was o pisanie o plusach tej gry w tym temacie :D :D ;)

Dark Shadows

Active Member
+Grafika (o ile masz kompa co to udzwignie)
+Muzyka
+Klimat
+Animacje
+Magia
+Grywalność
+Fabuła
+No i to, że to Gothic

Pasuje? :p Nie wszyscy mają tutaj złe zdanie o G3. Dla kilku osób to co wypisałem było by na minus ale nie dla mnie. Ta gra jest dobra zwłaszcza gdy wyszły te najnowsze patche. ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jest kilka plusów:
+Wielki świat
+Grafika(ale na mocnym kompie)
+Muzyka (na wysokim poziomie)
+Momentami klimat...ale lekkie powiewy
+Spotykamy starych kumpli

CYTAT
+Fabuła

bueh...tu fabuła jest BANALNA

Phantom Lord

Active Member
+ Duży świat (chociaż, zależy dla kogo... mnie się już znudził)
+ Muzyka
+ Grafika
+ Dużo oręża i zbroi (chociaż gdy można kupić tanio oręż +100 to cały pomysł z jego ogromem robi się kaszanką)
+ Dość dużo umiejętności
+ Z początku całkiem fajny system walki
+ Dość dużo różnych potworków i postaci

Vitek

Member
Ciesze się ze nie wszyscy mają złe zdanie o G3 :D nie czuje się taki osamotniony :D :lol: Pozdro dla fanow serii Gothic
Ps.Parametry mojego kompa :

AMD Athlon™ 64 X2 Dual
Core Processor 4200+
2.21 Ghz 2.00 GB RAM DDR 2
NVIDIA GeForce 8600 GT

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja mam podobny komputer tylko procesor Intel Core 2 2.7Ghz. U mnie gothic 3 chodził w detalach na maxa i rozdzielczość na 3/4

Vitek

Member
CYTAT(Rangiz @ 24-11-2007, 19:06) [snapback]160056[/snapback]
Ja mam podobny komputer tylko procesor Intel Core 2 2.7Ghz. U mnie gothic 3 chodził w detalach na maxa i rozdzielczość na 3/4

Rangiz a tobie jak sie Gothic 3 podoba? :) (nie myslec ze jestem nabijaczem postow!!!)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Dla mnie się G3 bardzo podobał. Oczywiście nie było to G1 i G2 ale to stary dobry Gothic. Nie wciąga tak jak poprzednicy ale napewno to lepszy produkt od oblivion itp. Kupuj to się przekonasz.

Vitek

Member
CYTAT(Rangiz @ 24-11-2007, 19:34) [snapback]160064[/snapback]
Dla mnie się G3 bardzo podobał. Oczywiście nie było to G1 i G2 ale to stary dobry Gothic. Nie wciąga tak jak poprzednicy ale napewno to lepszy produkt od oblivion itp. Kupuj to się przekonasz.

Dobrze wiedziec :) dzieki za blyskawiczną odpowiedz :D

Dark Shadows

Active Member
CYTAT
bueh...tu fabuła jest BANALNA

No wiesz mi się podoba. Może nie jest to coś mega dobrego jak np. fabuła Wiedźmina ale lepsza niż w innych grach. :p

Pozdrawiam.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
# grafika (na dobrym sprzęcie)
# muzyka
# możliwość przyłączenia się do każdego (rasy, klany, frakcje, gildie) :p
# część nazwy bez cyferki ;]
# prostszy w obsłudze interfejs niż w poprzednich częściach
# świat żyjący własnym życiem
# różnorodność magii, umiejętności oręża, zbroi i przedmiotów
# niektóre questy
# grywalność, mimo iż czasem potrafi znudzić na jakiś czas

Plusów jest oczywiście więcej, ale nic mi nie przychodzi do głowy obecnie.

Pozdro.

Vitek

Member
bueh...tu fabuła jest BANALNA <---------- Weź pod uwage ze dla jednego jest banalna a dla drugiego dobra..Powtarzam słowa innych ze o gustach się nie dysktuje <_< jak kupie dzisiaj lub jutro Gothic 3 to napisze wam moje ucz czucia :rolleyes: POZDRO WsZyStKiM! :D

dzisiaj kupiłem Gothica III i jest super.. mam pytanie jestem w Cape Dun (Sorry niepamietam jak sie nazywa) i niewiem gdzie moge kupic ognisty miecz bo nikt go tam niema Help. i drugie pytanie chce sie nauczyc zeby mudz tarcze nosic mam puntkow nauki 50 i mam kase ktura trzeba zeby mnie nauczyl ale pisze ze nie spelniam wymogów a wymogi to kasa(mam) i LP(czy cos takiego) i niewiem oco chodzi plis help! z góry dzieki za odpowiedzi...(admin nie przenos ani nie usuwaj tego posta (wiem troche nie w temacie ale...)) POZDRO
Jeszcze jedno teraz weszłem w gre i dzień i noc sie robią w jakąś 00.1 sekundy.. prubowalem naciskać F8 F7 itp ale nic nie daje..

Jako, że zaliczam się do tych co baaardzo narzekali na Gothic 3, czuję się zobowiązany wypowiedzieć także i w tym temacie.
To, co chyba najbardziej podoba mi się w tej części to świat. Jednak nie chodzi mi tu o jego wielkość, lecz o różnorodność. Tutaj mogę śmiało stwierdzić, że jest coś z poprzednich części. Znudzony głównym wątkiem fabularnym postanowiłem się "przejść" po okolicznych terenach i zobaczyć jakim to życiem tętni świat Myrtany. Tutaj się nie zawiodłem, bo liczne kaniony, lasy, kotlinki, ruiny i tym podobne bardzo mnie urzekły i uprzyjemniły czas. Osobiście bardzo też spodobała mi się skuta lodem kraina Nordmaru - dla mnie wręcz cudo :). Do plusów można też śmiało zaliczyć muzykę, która szczerze oddaje sytuacje i miejsca, w których się znajdujemy. Niektóre misje też naprawdę mi się spodobały (naprzykład ta w Monterze, gdzie trzeba było wyciągać podstępem strażników, aby dostali się wprost w łapy czekających buntowników). Warto też wspomnieć to, o czym napisał Feomathar, czyli prostszy w obsłudze interfejs. Mimo iż moim zdaniem ten pasek skrótów trochę nie pasuje do Gothica, jednak w późniejszych momentach okazał się wręcz niezastąpiony. Tak więc jakby nie patrzeć to Gothic 3 ma w sobie kilka rzeczy, chociaż z częścią pozytywów, wymienionych przez moich poprzedników, jestem zmuszony się nie zgodzić, ale to kwestia gustu, jak już było mówione.

Do postu powyżej: Ognisty miecz możesz kupić u kowala, którego uwalniasz od Orków na farmie (nie pamiętam imienia) i odprowadzasz go do Reddock. Umiejętności tarczy może nauczyć Cię ten gościu w Reddock, który kręci się niedaleko przywódcy (ten co nosi zbroję paladyna [cholera, nie mogę tych imion spamiętać -.-]). A co do wymogów to nie tylko kasa i punkty nauki są potrzebne, ale również atrybuty odpowiednie (siła, zdolności myśliwskie, prastara wiedza itp) z tego co pamiętam.

Aha i jeszcze mała uwaga. Vitek, wiem, że jesteś tu nowy i w ogóle, ale mam do Ciebie małą prośbę - popraw swoją ortografię, bo taki post to aż razi w oczy ;). Po prostu zwracaj większą uwagę na to, co i jak piszesz.

nie będę robił offtopicu wiec zacznę pisać o plusach

+Tętnicy życiem świat (bardzo podoba mi się kiedy potwory walczą przeciw sobie )
+Duży wybór oręży
+OGROMY świat
+Rozrywki typu Areny
+Bardzo podoba mi się system Reputacji
+Pokazanie orków z tej prawdziwej strony (innej niż G1 czy G2)
+Możliwość rozmowy prawie ze wszystkimi
+Ładna grafika jak komp uciągnie

Vitek

Member
Ten koleś którego uwolniłem i zabrałem do RedRock (nie pamiętam nazwy) nie sprzedaje ognistego miecza...
Ps. Już dzień i noc normalnie lecą ! :D :D
Odpisze ktoś :p???

Bolekas

New Member
gralem we wszystkie czesci gothica i musze wam powiedziec(tak wiem ze nikogo to nie obchodzi) ze jest to najwieksza porazka piranii jaka wypusciala na rynek... na kazdym kroku bug, mimo pobrania paczy ;| robienie zbugowanych questow, przymus uzycia konsoli do kodow, dziwne bledy grafiki (chodzi mi tu o biale biegajace po calym ekranie poziome paski) bledy w skilach, w plecaku... porazka... chociaz grafa nienajgorsza =) i nowy system walki, duzo nowych umiejetnosci itd xD

Vitek

Member
CYTAT(Bolekas @ 28-11-2007, 19:31) [snapback]160509[/snapback]
gralem we wszystkie czesci gothica i musze wam powiedziec(tak wiem ze nikogo to nie obchodzi) ze jest to najwieksza porazka piranii jaka wypusciala na rynek... na kazdym kroku bug, mimo pobrania paczy ;| robienie zbugowanych questow, przymus uzycia konsoli do kodow, dziwne bledy grafiki (chodzi mi tu o biale biegajace po calym ekranie poziome paski) bledy w skilach, w plecaku... porazka... chociaz grafa nienajgorsza =) i nowy system walki, duzo nowych umiejetnosci itd xD

Eyghm.. ja tam jak dotąd nie spotkałem się z taką ilością błędów.. no tylko wilki atakują z prędkością światła , a poza tym NIC:p :D :D

PS. od kogo moge sie nauczyć walki dwoma mieczami jestem na pustyni... i DUPA :D ZE TAK Powiem ;P
PPS. Już nieważne od kogo mogę nauczyć się walki dwoma mieczami... robie se maga bo wkurzyłem się gdy wilk rozwalił mnie z prędkością światła... a mam 25 Poziom....mam kolejne pytanie do was :) gdzie mogę zostać magiem Ognia???

Dobra... Widzę że nikt nie odpowiada.. a tablice kamienne gdzie mozna znalesc???

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Walki dwoma mieczami można nauczyć sie u Angara (tak coś mi się zdaje), ale gdzie on był to ja Ci nie powiem bo nie pamiętam :D

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Walki dwoma mieczami może chyba nauczyć strażnik przed pałacem Gomeza w Mora Sul ( chyba) a Angar jest przy Arenie w jakimś mieście, chyba też Mora Sul

Vitek

Member
Dzięki dzięki ale zrobiłem nową postać i będę ją szkolił na Maga....... wie ktoś czy przy tym mieście jak ono.....yhhmmm.....Montera chyba... Znajduje się Chram (czy jakoś tak :p ) Inossa??? Pozdro :D :D :D

Ja to jestem zdecydowany.... :D :D pomóżcie mi ludzie nie wiem co robić....chyba zrobię Jednak wojaka bo żeby dojść do tych magów ognia to trzeba wybić mase potworów a ja musze inwestować w magie ktura mi sie nie przydaje bo niemoge kupić tych czarow nigdzie ludzie.... ale ja mam problemy <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<

bnfanx

Member
Problem nie mały bo Gothic 3 nie ma za dużo plusów.
No cóż, ale zawsze coś się znajdzie.
:
- Grafika +
- Świat +
- Grywalność +
- Postać głównego bohatera +
- Muzyka +

Reszta= Minusy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom