Wywiad z bratem Xardasa.
CYTAT
1.Skąd wziął się pomysł na Złote Wrota i co cię natchnęło do stworzenia tego moda?
Pomysł na stworzenie moda pojawił się podczas granie w inne mody, szczególnie zaś utkwił mi w pamięci mod Diccuric oraz Wpólnota Świtu. To właśnie po ukończeniu tego drugiego zacząłem bardziej interesować się moddingiem i znalazłem forum The Modders. Potem wszystko potoczyło się szybko: nauka podstaw modowania (początki były bardzo ciężkie
), potem przetłumaczenie kilku modów z niemieckiego na polski(np. Jaktyl, Piratenleben), a wreszcie rozpoczęcie prac nad Złotymi Wrotami i założenie grupy modderskiej. Główną ideą przyświecającą tworzeniu modyfikacji było i jest oddanie, przedłużenie wspaniałego klimatu jaki odnajdujemy w grze Gothic. Złote Wrota mają być kontynuacja historii Bezimiennego Bohatera.
2.Co będzie nowego w modzie?
Nowości będzie wiele począwszy od zupełnie nowej fabuły, NPC, questów poprzez nowe lokacje, budowle i tekstury, a kończąc na takich innowacjach jak możliwość noszenia tarczy, nowe czary, potwory itp.
3.O czym będzie fabuła?
Mówiąc w skrócie fabuła opowiada dalsze losy Bezimiennego Bohatera, który po zaprowadzeniu ładu na Myrtanie postanawia powrócić na Khorinis. Tu dowiaduje się o pladze Beliara, która nawiedziła Jarkendar i oczywiście postanawia wtrącić kilka swoich groszy
Akcja moda będzie się rozgrywała nie tylko w tej części Khorinis, ale również na kilku zupełnie nowych lokacjach, które rozmiarem są dwukrotnie większe niż cała wyspa Khorinis! Będzie więc co zwiedzać i odkrywać. Więcej o fabule Złotych Wrót na naszej stronie:
http://zlotewrota.xt.pl/
Brat Xardasa 15:21:01
4.Czy pojawią się jakieś nowe mity i legendy?
Zasadniczo świat gry jest oparty o wierzenia i bóstwa występujące w serii Gothic, nie przewidujemy większych zmian w tym względzie.
5.Będą nowe pancerze, zbroje itp?
Oczywiście, będzie sporo nowych pancerzy i broni. Część jest już w naszej galerii.
6.Jak duży będzie świat gry?
Jak już wspomniałem świat gry będzie dwukrotnie większy niż cała wyspa Khorinis, za jakiś czas zaprezentujemy pierwsze screeny z tych lokacji. Warto też dodać, iż są one teksturowane teksturami z Gothica 3.
7.Czy beta testy będą publiczne czy zamknięte?
To się jeszcze okaże.
8.Czy pojawią się nowe stwory itp?
Oczywiście, część z nich także jest w naszej galerii.
9.Czy zakończenie gry jest planowane jako jednoliniowe czy wieloliniowe?
Grę będzie można ukończyć na kilka sposobów, w zależności od tego do jakiej gildii się przyłączymy (będą 4 do wyboru).
10. Na kiedy planowane jest wydanie moda?
To ulubione pytanie twórców
Trudno przewidzieć dokładną datę, ale mamy nadzieję, że będzie to w tym roku