Gildie

Status
Zamknięty.

Silden

RPG'owiec
VIP
Rey ma lepszy pomysł na RPG niż ja miałem. To jak? Wcielamy to?
Jestem, na tak.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Bojka gdybym mógł to bym cie sieknął teraz. Serio ;]

Back to the topic. Opis świata RPG? Przemilcze moje nieróbstwo ^ ^
Ele, gildii nie ma po co wywalać. Raz to zrobiliśmy i jaki efekt jest każdy widzi(te... chyba sie powtarzam, stara zrzeda ze mnie). RPG jak najbardziej się nadaje tylko trzeba grać i się angażować. Bo w ostatnim jak cichaczem sie zebralismy zeby grac to ktos nie domagał. NIe pamiatem kto juz kto, ale z naszego niecnego planu rozpalanie RPG zostało nic. Wiec trzeba by twardej ekipy ktora to rozkreci tak, ze to wszystko bedzie wciagajace. Podzielaniem zdanie Rey, żeby stworzyć RPG najmniejsznym nakładem siły. Dlaczego? Szczerze, poprzedni RPG, bez urazy Panowie wiem że włożyliście mase czasu i pracy w niego, to był przerost formy nad treścia. Bardzo dokładnie dopracowany tylko niestety jak na realia forum aż za bardzo. Łapiecie o co mi chodzi? Trzeba czegoś prostego, krótko opisanego, tak żeby userzy czytali, ogarniali i chcieli grać, a nie wymiękali na widok zasad ;)

Najemnicy nigdy nie wygraja! Nevah!

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Był taki RPG :p

za ichnijszych czasów, banalnie prosty ale i grywalny

Fahrenheit

Pimpu?
Najemnicy nigdy nie wygraja! Nevah!
We will nevah stop until we kill al of ya, Rebels! Jak dla mnie jeśli ma być forumowe RPG, to trafiające do każdego, bo NRP było zbyt skomplikowane - 5 wysp, mnóstwo zasad, przez te wyspy nie można było być razem tylko były sztuczne podziały, choć graczy wcale niedużo było. A co do gildii, to nie decydujmy, Kac nas skutecznie oduczył demokracji przy parlamencie.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
wszystko powinno być maksymalnie proste, żeby przy minimum wysiłku było maksimum zasady, i w tym prostym zdaniu można skondensować wiodącą ideę ewentualnego rpg;

nie popisujcie się już tak angielskim, gdyż nie ma czym ;p

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Jestem jak najbardziej za pomysłem Reya. Myślę, że nie zaszkodzi spróbować, to na pewno.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Nie ma w żadnym wypadku opcji likwidacji obecnych gildii, już raz taki manewr miał miejsce i nic dobrego nam nie przyniósł. Łączenie gildii również mija się trochę z celem. Można co najwyżej pomyśleć o stworzeniu jakiejś trzeciej gildii, łączącej członków wszystkich gildii, ewentualnie funkcjonującej na tej samej zasadzie co obecne.

RPG - jak najbardziej, jednak uproszczone do maksimum, bez zbędnego kombinowania.

Btw. 226000 post na forum! ^^

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
W rpg żadnych wysp tylko jeden kontynent który można podzielić na krainy. Cały świat(wygląd, fauna, flora itd.) można nawet zaczerpnąć z jakichś książek czy filmów. I zasady proste...3-4 które będą dawały przyjemną grę i kontrolę nad wszystkich GM'owi;p

tak w ogóle to wypowiadał się w tym temacie Kac?xD Czy na razie to nasze gadanie nad tym bez ingerencji Kaca w to?;d

EDIT: Aha;d To może go ktoś namówi żeby jakoś się wypowiedział w tym temacie;p

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Oczywiście że bez żadnych wysp, jeden kontynent i starczy. Świat musi być mało skomplikowany, gothic już się trochę chyba przejadł więc może coś pod morrowinda lub tak jak piszesz Baal, coś z książek, jakiejś popularnej sagi.

No i koniecznie Kac musi się odezwać, bo stworzymy cały plan a się okaże nie mamy na to błogosławieństwa Szefa Wszystkich Szefów :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom