Gazetka Gothica...

Status
Zamknięty.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Na kilku stronach (nie koniecznie o Gothicach) zobaczyłem pomysł gazetki... Czemu i my tego nie zrobimy? Potrzeba zespołu, może redaktorzy będą jako taki zespół... Na forum mamy dużo grafików, mogą zrobić szatę graf. mamy wspaniałych pisarzy, którzy mogą podtrzymywać dział pisarski. Może być dział FAQ w którym będą umieszczane pytania i odpowiedzi z tego miesiąca... Teraz pytanie do Kacperexa, juniorów, modów, redaktorów, weteranów czy robimy coś takiego?

P.S. Przydało by się to dodać do Newsów _Klik_

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
No dobra, ja się pisze na tworzenie gazetki. Mogę robic cokolwiek, co związane jest z pisaniem!

V

Vergil

Guest
Hm, pomysł niezły, ale jak to zrobimy, trzeba będzie zablokować rejestrację na forum na kilka dni ;p TG'owcy będą wbijać się drzwiami i oknami żeby oskarżyć nas o plagiat...
Ale co będzie w takiej gazetce? Tego ja nie wiem, może newsy... Nie wiem co w takowej jest, bo na KW nie widziałem gazetki.
Pozdro

Arminas

Wybraniec Adonix'a
CYTAT
Hm, pomysł niezły, ale jak to zrobimy, trzeba będzie zablokować rejestrację na forum na kilka dni ;p TG'owcy będą wbijać się drzwiami i oknami żeby oskarżyć nas o plagiat...

Dlaczego tak myślisz?Ta gazetka będzie miała nasz tytuł, my będziemy ją tworzyć, a nie będziemy wszystkiego ściągać od innych. Gdyby pomysł gazetki byłby plagiatem, to nie widział bym ich aż tylu...

P.S. Czekam aż ktoś z "rządu" się wypowie :p

RobsonAjax

Member
Mogę zająć się pisaniem różnych mini solucji, artów itp. do tej gazetki jeśli pomysł wypali. Jedna uwaga: ktoś inny musiałby się zająć koordynowaniem działań, a na mnie może liczyć ;). Jak coś, to pisać.

Pozdrawiam.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Tak, zgadzam się z Robsonem. Trzeba ustalić redaktora naczelnego itp. W końcu ktoś musi to wszystko koordynować.
Ja mogę od czasu do czasu coś skrobnąć.
No i czekamy na wypowiedzi administracji.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
ja chcę coś skrobnąć xD a na poważnie. Uważam że to dobry pomysł bo doda on trochę uroku naszemu forum, a kto wie może nawet dzięki temu znowu będzie taki ruch jak był np. 2 lata temu : )

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Jak wyjdzie to oczywiście będzie cały zespół odpowiedzialny za to. Zamierzam zrobić grupkę userów, którzy będą specjalnie wyszukiwać info o Gothicach z netu, inni dorobią do tego artykuł, czyli znalazł się screen z G4, "wyszukiwacze" :)P) go znajdą a redaktorzy zrobią wyczerpujący opis... Nie każdy wie gdzie szukać i jak szukać... Właśnie staram się zrobić przykładową okładkę :p
Jak mi się uda to albo z edytuje tego posta...

RobsonAjax

Member
Wstępnie mogę się zadeklarować na gościa od opisów i artów i od siebie taki pomysł, mianowicie krótkie arty/opisy poszczególnych problemów dręczących graczy.
Ale i tak trzeba czekać na wypowiedź administracji.

Pozdrawiam.

Vullin

Feainewedd
Pomysł ciekawy, możnaby spróbowac. Mógłbym napisac jakiś arcik czy coś w tym stylu... no i jeśli chodzi o szatę graficzną itp. to też chętnie pomogę.

Kacperex

KacŚpioszek
To może ja się wypowiem. Sama idea jest ciekawa jednak pytani emnie nurtuje: Co będziecie w niej zamieszczać? W świecie Gothic'a nic sie nie dzieje, a zamieszczanie artów, które są dostępne na stronei czy cuś mija się z celem. Może jakieś opowiadanka, komiksy wtf? xD

Pisanie artów to nie wszystko kto zajmie się grafiką? Kto będzie nad tym trzmał pieczę?

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Znaczy ja bym zrobił to gazetkę, na zasadzie że coś tutaj na g.upie się dzieje. Wiem że jest to forum o gothicu. I pewnie wielu z was mnie zaraz zjedzie, ale moim zdaniem powinna to być gazetka nie związana z gothiciem. Ofc. można by w niej zamieszczać informację, ale bardziej byłbym za tym żeby promowała ona g.up. Pokazywał że to forum nie żyje tylko z tego że udziela się tutaj pomocy przy przechodzeniu Gothica, tylko że coś się jeszcze dzieje. : )

bez ładu i składu, ale liczę że ktoś, coś zrozumiał ; p

Ja rozumiem i popieram :)
Hej kto uzywa mojego koloru?! -doc.
doc.. ty zawsze miałeś taki kolor ; p a yeed używa innego odcienia xD

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Wiem że w "oficjalnym" świecie Gothic nic się nie dzieje... Ale jak ktoś chce to możwe znaleść coś, co nam pomoże, może zareklamuje...

Według mnie powinny być takie działy

Świat Gothic
Mega Topic - coś typu temat numeru
Gothic Fun's
O nas ( tu będą opowiadania, grafiki itd.)

Moze jeszcze kilka innych ale te są główne

V

Vergil

Guest
Tak, ale może jescze takie coś: np. Kacperex ma urodziny! Albo Mały Kacper umie chodzić ! ^^ akie coś z życia forum, np. Laureaci "Rankingu", albo "Czy on zasłużył na bana?" albo "Vergil ma rozdwojoną jaźń! Powitajcie teraz nową Eithel" xD. Takie fajne rzeczy, np. "Doszły nas słuchy, że Rangiz zleca Vergilowi palenie dziewic", "Anioł Stróż- fallen angel!"
Wzięte z shoutbxa :p Albo co kilka dni takie coś "Kupa gomeza- user roku 2008?" :p Opowiadania tak, i może jeszcze wywiady z userami forum :p Kącik muzyczny- co poleca G.Up? Potrawki- G.Up w sosie własnym :p Gothic Fun's jak Ar- napisal, temat numeru pasuje jak najbardziej. I jak mówię- wywiady z różnymi ludźmi forum. Np. Co ci się u nas podoba? Albo coś o życiu osobistym "Czego palisz dziewice?". I co numer "User Numeru" i "Forumowa Kapusta" (czyli największy duren, troll numeru np. Kupa gomeza)

B) wiecie może sie wreszcie do parcy weźmiemy bo za miesiąc tego nie zaczniemy. moglibyśmy
wreszcie zacząć prace ponieważ chciałbym to szybko zkończyc. ustalajmy szybko chyba wszyscy wiemy jak to robic i co robic

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Chciałbys to zakonczyc? A co ty masz z tym wspólnego?

Osobiscie pisze się do opisywania, np. screenow i komentowania roznych artow, itd.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
ja moge łapać teksty z SB xD już mam parę zapisanych xD

Arminas

Wybraniec Adonix'a
CYTAT
Tak, ale może jescze takie coś: np. Kacperex ma urodziny! Albo Mały Kacper umie chodzić !

Oczywiście że nie cóś takiego xD... O nas czyli o G'up, tylko nie chciałem pisać typu "Wieści z najlepszego i naj- bla... bla... bla :p"
A pomysł o tekstach z SB jest naprawdę fajny... Nam, masz ten z braciszkiem? xD

CYTAT
cool.gif wiecie może sie wreszcie do parcy weźmiemy bo za miesiąc tego nie zaczniemy. moglibyśmy
wreszcie zacząć prace ponieważ chciałbym to szybko zkończyc. ustalajmy szybko chyba wszyscy wiemy jak to robic i co robic

Ty myślisz że napiszesz jeden artykuł i masz spokój i cię wszyscy na forum szanują... To nie jest praca na kilka dni, piszesz jakiś art, za miesiąc musisz napisać następny itd. Jak to wyjdzie, to nie chciałbym aby się skończyło po miesiącu bo wszyscy, jak ty to nazwałeś "chciałbym to szybko zkończyc"...

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
dokładnie hehe
nie lubie sie powtarzac, ale musze.
Piszę się na komentowanie i opisywanie screenow, otwarty jestem równiez na arty na temat neewsow, itd.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom