Gafa W Mora Sul

Status
Zamknięty.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Mam problem. Ale o tym już się pewnie zdążyliście przekonać.
Sprawa wygląda tak. Potrzebuje 75% reputacji w Mora Sul żeby dostać się do Gonzalesa i wziąć od niego piąty klucz do świątyni.
Niestety, kilka zadań wykonałem nie tak jak powinienem ( tj. nie ukarałem tego niewolnika tylko puściłem go wolno + oddałem miecz kowalowi zamiast Gonzalesowi ).
Pobiłem kowala, mam ten miecz z powrotem ale gra nie zatwierdza mi go jako podarunku. Pewnie dlatego że już wcześniej misje z tym mieczem wykonałem. Nie ważne.
Mam w tej chwili 70% reputacji, na bank nie mogę wykonać żadnego zadania żeby to sobie podnieść więc wpadłem na pewien pomysł.
W świątyni jest artefakt który chce Ilja. Nie wiem jak to jest w g3, ale we wcześniejszych wersjach dało się przejść przez ścianę.
No więc pytam was kochani, czy jest jakiś kod który pozwoli mi przejść przez ścianę ?? Ewentualnie kod który pozwoli wejść mi w ciało Gonzalesa i wyrzucić ten klucz.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

damiannowak

Member
Wiesz, bodajże mając włączoną konsolę kodów, jak naciśniesz ctrl + k, to uzyskasz taki sam efekt jak kod "k" w gothic 1-2. Spróbuj tego.

Gdzieś widziałem też kod na ten klucz, więc jak znajdę to edytuje posta.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Kod na klucz też widziałem, ale chciałbym to zrobić w taki sposób żeby otrzymać klucz od Gonzalesa za wykonane zadanie.
Dlatego kombinuje jak by tu wejść do świątyni bez otwierania jej :D
Ewentualnie kod na tą wazę, bo tego nie znalazłem.
Jeszcze pytanie jak to jest z tym przywołanym przedmiotem. Jeśli przywołam sobie klucz kodem to on znika z ekwipunku Gonzalesa czy powstaje jako duplikat ??
Spróbuje jeszcze z tym "k".

Dziękuje :)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Nie jestem pewny, ale przy jednej ze świątyń była usypana taka hałda piachu, po której można wejść do środka, zrobić co potrzebne, a później teleportować się. Może pomoże.

Ave

czlapek14

Member
Tylko jak byś chciał wchodzić od góry do świątyni to musisz mieć akrobatykę i dużożycia bo od razu jak wskoczysz to zaatakują cię szkielety. Co do kodów to raczej one tworzą nowe przedmioty, a nie "zabierają bogatym i dają biednym".

ory za ortografię, ale coś mi się przestawiło w klawiaturze i teraz jak coś piszę przed znakiem to nie pisze świerzej litery tylko zastępuje tą która jest przed nią.

GOFER152

Member
Szczurku jest tu gdzieś topic , niestety niemogę go odszukać, w każdym bądz razie gość tam pisał o podobnym problemie , a do świątyni dostał się pod postacią chsząszcza, wpełzł pod drzwiami .

szczurek

Menda serowa
Weteran
Dzięki za odpowiedzi, skorzystałem z opcji wskoczenia do środka górą :p
Niestety za to zdanie nie dostałem reputacji i ciągle mam 70% :<
Przeczytałem gdzieś że jest zadanie "grubas potrzebuje 8 mikstur wytrzymałości" czy jakoś tak.
Niestety typ nie ma mi nic do powiedzenia. "Obaj będziemy mieć kłopoty czy coś w ten deseń to najczęstsza odpowiedź.
Podobnie mam w Nordmarze z wilkiem który miał mnie podobno do Xardasa zabrać, ale to pewnie dlatego że sam tam doszedłem szybciej ;p
Mniejsza, ma ktoś pomysł co zrobić żeby grubas dał mi to zadanie ?? :< Miał ktoś tak może i ma dla mnie rady :D
Pozdrawiam.

Karpielek

VIP
VIP
Abyś mógł dostać to zadanie będziesz musiał wykonać misję również związaną z kupcem Feusulem i Grubasem.

"Handel Artefaktami"
Po ucieczce Yussufa, Feasulowi skończył się dopływ skradzionych artefaktów. Żeby znaleźć nowego dostawcę musisz udać się na wykopaliska w Mora Sul , tam odnaleźć zarządce Grubasa i skłonić go do współpracy. Najlepszym(właściwie jedynym)na to sposobem jest spuszczenie mu lania.

Jak wykonasz tą misję, wtedy spróbuj, może pomoże. Jesteś pewny Sczurku, że wykonałeś wszystkie misję, bo jest ich jeszcze trochę.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Napisz wszystkie misje, które wykonałeś, wtedy ci będę mógł pomóc.

wisnia

Member
Tutaj jest spis wszystkich(tak mi się wydaje) misji z Mora Sul, przejrzyj to może znajdziesz coś czego nie zrobiłeś :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
7. Osiem mikstur wytrzymałości dla niewolników - tego nie zrobiłem bo nie mam takiej opcji, Grubasa już pokonałem
17. Człowiek, który zabił Ramireza - to dostane od Gonzalesa, ale nie mogę się jeszcze do niego dostać :<
18. Hassan - j/w

34. Miecz dla Gonzalesa
Część zadania nr 30. Dajemy Nasibowi Księżycowe Ostrze, które zdobyliśmy na wygrywając na arenie (zadania nr 11, 8, 9 i 7). Jeśli już wykonaliśmy quest dla Ismaela (nr 56), musimy najpierw odebrać mu miecz.
Reputacja w Mora Sul: +10
Punkty Doświadczenia: 1000

Ściema, pobiłem tego kowala ( wcześniej oddałem mu miecz ) ale i tak nie mogę oddać Księżycowego ostrza dla Gonzalesa.

Jest jeszcze kilka zadań, ale dzięki ich wykonaniu zyskuje tylko reputacje u koczowników bądź Asasynów ( a nie w Mora Sul :< ).

cord7

Member
Dobra Musi Ci pomóc Zawodowiec :p Więc słuchaj w Mora Sul większość Reap można zdobyć tylko polizując sie Gonzalesowi :D Chodzi o Podarki . Więc sie pytam :
- Dałeś Mu paczke zielska ??
- Dałeś mu Wekse Masilla ??

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
30. Podarunki dla Gonzalesa

Aby dostać się do Gonzalesa, musimy najpierw przynieść mu podarunki. Wykonujemy zadania nr 31, 33, 34 i 35.
Punkty Doświadczenia: 2500
31. Kobieta dla Gonzalesa

Część zadania nr 30. Idziemy do oazy, gdzie przebywa Murat (na wschód od Mora Sul), kupujemy Alimę i przyprowadzamy ją do Nasiba.
32. Alima

Zadanie pokrywa się z questem nr 31.
33. Złoto dla Gonzalesa

Część zadania nr 30. Dajemy Nasibowi 1000 sztuk złota dla Gonzalesa.
Reputacja w Mora Sul: +5
34. Miecz dla Gonzalesa

Część zadania nr 30. Dajemy Nasibowi Księżycowe Ostrze, które zdobyliśmy na wygrywając na arenie (zadania nr 11, 8, 9 i 7). Jeśli już wykonaliśmy quest dla Ismaela (nr 56), musimy najpierw odebrać mu miecz.
35. Smakowity prezent

Część zadania nr 30. Dajemy Nasibowi paczkę bagiennego ziela dla Gonzalesa.
Reputacja w Mora Sul: +5

Skopiowałem z tego co podał Wiśnia. Sprawdź czy wszystkie podarki dałeś i jest tu napisane że jeśli wcześniej dałeś księżycowe ostrze Ismaelowi to musisz je odebrać, dziwne odebrałeś i nie działa może jakiś błąd a może najpierw trzeba ofiarować mu kobietę, kasę i inne podarki, dałeś je?

eifersucht

Member
CYTAT(szczurek @ 06-02-2009, 22:15) index.php?act=findpost&pid=212172
17. Człowiek, który zabił Ramireza - to dostane od Gonzalesa, ale nie mogę się jeszcze do niego dostać :<
18. Hassan - j/w

Te dwa zadania możesz spokojnie zrobić zanim je oficjalnie otrzymasz, a skoro brakuje Ci tylko 5% to powinno starczyć. Ups...niestety te zadania nie dają reputacji w Mora Sul. Post do usunięcia ;)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Zielsko mu dałem, weksle oddałem Masillowi.
Grubas dalej nie chce mi dać zadanie więc go olałem, wyzwoliłem Mora Sul i całą pustynię już, lada moment kończę grę.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom